d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Isten Vs Evolúció
Prev1333435363746Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 59.00
Oct 3 2012 02:44am
Quote (Karan2_Returned @ 3 Oct 2012 09:30)
dat ass

http://3.imgland.net/yvF7WIk.jpg

Komolyan mondom, néha már ijesztő, hogy csak ezt a sok szart postolod. :)
Member
Gold: 710.00
Oct 3 2012 02:45am
Quote (Nerz8 @ Oct 3 2012 08:44am)
Komolyan mondom, néha már ijesztő, hogy csak ezt a sok szart postolod. :)

Krisz :)
vajon hogy birja :)
Member
Gold: 0.00
Oct 3 2012 02:47am
Quote (TassassinHc @ Sep 21 2012 08:26pm)
rendben, válaszolok értelmesen... bár nem sok jelentősége van, mert nem akarod elolvasni amit írok. (azt nem hiszem el, hogy nem érted)

megint idézném azt amit már egyszer leírtam. most kérlek, olvasd el.

ide beillesztenék egy részletet egy levélváltásból.
a kérdező: T.A. úr
a válaszadó: Dr. Jeszenszky Ferenc
fizikus,
aki már az 1946/47-es tanévben sem tudta belátni, hogy az evolúcióelmélet igaz 
lehet, és akinek kétségeire a tanára nem tudott válaszolni. Az azóta kapott 
válaszok irracionálisak.

Bizonyos területeken ez a bizonyosság nagyobb, más területeken kisebb, de a 100%-os tudás hiánya nem jelent puszta találgatást, minden alapot nélkülöző feltételezéseket. Pl. a föld egész területén talált csontvázak, fosszíliák ténye megkérdőjelezhetetlen, és ezek korának meghatározása sem tévedhet nagyságrendileg.

Csúsztatás, amikor azt tételezi fel, hogy az intelligens tervezettség elmélete tényeket kérdőjelez meg. Azok szokásos evolucionista értelmezését kérdőjelezi meg, és felhívja a figyelmet arra, hogy az evolúcióelmélet a circulus vitiosus hibájába esik. Eleve feltételezi, hogy az élet egyes formái egymásból fejlődtek ki, és ezt a feltételezést próbálja a leletekkel összeegyeztetni. Csakhogy azzal, amit csinál nem tesz többet, minthogy megmutatja: a leletek az evolúcióelméletet nem zárják ki. De ez csak akkor lenne bizonyíték, ha már igazolta volna, hogy az élet egyes formái valóban átalakulhatnak az élet más formáivá. Erre pedig nincs bizonyíték. Ami pedig a kormeghatározásokat illeti, azok alapos tanulmányozása csak arra mutat rá, hogy a radioaktív kormeghatározásokat (amelyeknek a kezdeti optimista elképzelések szerint abszolút időmeghatározásoknak kellett volna lenniük, amelyekről azonban bebizonyosodott, hogy a lehetséges mellékkörülmények miatt rendkívüli módon ingatag eredményekre vezethetnek) az evolucionisták csak akkor fogadják el, ha összhangban vannak a rétegtani kormeghatározásokkal. Újabb circulus vitiosus.

a teljes szöveg itt elérhető:
http://ertem.hu/akik-a-lotto-otos-remenyeben-eladosodtak/

oké, elfogadom, hogy a tollashüllő a dinók után volt és a madarak előtt.
de vizsgáljunk meg még 1-2 dolgot:
1) a tényeket nem vonom kétségbe.
2) én nem akarlak téged meggyőzni és nem mondom se rád se a hitedre, hogy hülyeség.
3) engem azok a dolgok zavarnak, amik nem egyeztethetőek az evolúció elméletével. (pontosabban nem zavarnak :) de ameddig nincs rájuk tökéletes magyarázat, addig ne kezeljük tényként azt, ami nem az)

említettem a zsiráfos példát, az angolnásat és a madarasat... ezek felett nagyvonalúan elsiklottál és előrántottál még egy dolgot a kalapból. ismételten mondom, a tényekkel nincs bajom. az érdekel, amiket nem magyaráz a szelekció és mutáció elmélete.
pl ott van az a dzsungelben élő békafaj (ennek a nevével és a madárkáéval adós vagyok. nem jutnak eszembe, elnézést).
a lényeg, hogy a béka fenekén van két folt, ami ijesztően hat a ragadozókra. a béka amikor észleli a fenyegetettséget lenyomja a fejét és fel a fenekét (1-2 nőt kicsit lehetne keresztezni egy hasonló békával).
ennek a két tulajdonságnak EGYSZERRE kellett volna evolválódnia. vagy feltételezzük, hogy megjelent egy színhibás béka (uhh, pont olyan színhiba ami egy szemre hasonlít) és PONTOSAN amikor az első ilyen széria a világra jött, akkor elkezdte ezt a viselkedéssorozatot.
tudom tudom... megjelent a színhiba és az egyik béka, aki hátul ugrált megkérdezte a tesóját, hogy "te most mész, vagy jössz?" és ekkor elgondolkodtak azon, hogy ezt valamire használhatnák.
a két tulajdonság egymás nélkül semmire sem jó. és mint tudjuk, ha valami nem jó semmire, akkor az a szelekciónál kiesik...

ameddig ilyen és ehhez hasonló kérdések előtt a nagyon komoly biológusok és evolucionisták csak széttárják a kezüket, addig ez nem lesz tény - kérek mindenkit, ne kezeljük tényként. az butaság lenne.

igen Genthor, te már egyszer helyben hagytad, hogy az intelligent design is csak egy elmélet.
a evolúció is csak egy elmélet. komoly hit kell ahhoz, hogy ebben jól érezzük magunkat.

fentebb csak azokkal az állapotokkal foglalkoztam, amik akkor érdekesek, amikor már vannak élőlények.
az evolucionisták a kezdetet elintézik az ősleves elméletével. ezzel két komoly probléma is van:
1) valszám.
2) azt mondja, hogy az anyag mindig is létezett

a kreacionizmust pártolók azt mondják:
a teremtő létezett mindig - innentől ez teológiai kérdés lenne de legalább nincsen baj a valszámmal.

ha a valszámot nem tekintjük számottevő tényezőnek, akkor is a két elmélet _minimum_ egyenrangú - HIT KELL mind a kettőhöz.

megj.: a keserédes hangvételt, kérlek ne vedd sértésnek. csak éhes vagyok.

te olyan kibaszottul retardált vagy, hogy nem akarom elhinni
nem akarom
elhinni
nem
akarom
nem
Member
Gold: 6,440.13
Oct 3 2012 02:52am
Egyszerűen nem tudok Tassra mit írni, annyira my head is full of fuck.
Member
Gold: 59.00
Oct 3 2012 02:55am
Quote (xGurke @ 3 Oct 2012 09:47)
te olyan kibaszottul retardált vagy, hogy nem akarom elhinni
nem akarom
elhinni
nem
akarom
nem

Quote (beni @ 3 Oct 2012 09:52)
Egyszerűen nem tudok Tassra mit írni, annyira my head is full of fuck.

most akkor már beírom, hogy

>bármelyik év
>nem blockkolni
Member
Oct 3 2012 03:00am
Quote (Nerz8 @ Oct 3 2012 09:55am)
most akkor már beírom, hogy

>bármelyik év
>nem blockkolni

én nem sok értelmét látom a post blockernek, de most tényleg fizikai fájdalmat okoz Tass ezzel a topickal

Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Oct 3 2012 03:01am
dno majd ha megyek a suliba elolvasom a topicot, de popcorn.gif lesz már látom előre

én tényleg nyitott voltam, mondom elolvasom, kétszer is nekiláttam anno
már az első 50 oldal annyira negatív képet ad az egészről, hogy az elmondhatatlan.. mind a kétszer az volt hogy így mondom magamban "ez most buzi vagy mivan?" (most egy kicsit viccesebben fogalmaztam) és abba kellett hagynom annyira gáz

persze ez csak a könyv felé irányuló vélemény.. a hit rendben van ofc (egy bizonyos szintig)
Member
Oct 3 2012 03:04am

Amúgy most tényleg attól tartok, hogy Tass előjön egy "don't get me started on gravity" beszólással és akkor tényleg lefordulok a székről.

This post was edited by beni on Oct 3 2012 03:05am
Member
Gold: 0.00
Oct 3 2012 03:05am
Quote (beni @ 3 Oct 2012 11:00)
én nem sok értelmét látom a post blockernek, de most tényleg fizikai fájdalmat okoz Tass ezzel a topickal

Nekem segített.
Member
Gold: 69.85
Oct 3 2012 04:44am
Quote (Rawen @ 3 Oct 2012 11:05)
Nekem segített.

Nekem is. :) Jara, smat, tass, ez 3 eleg eros erv a postblockerre (/abortuszra).
Go Back To Magyar Topic List
Prev1333435363746Next
Add Reply New Topic New Poll