Quote (fahrii @ 15 Jul 2014 08:14)
nincs véletlen valami jó c# feladatgyűjteményed?
nxn-es aknakereső
- komponensesdi (legyenek származtatottak a kockák UserControlból vagy miből)
- rekurzió amikor rákattintasz egy cuccra (hogy kinyissa a körülötte lévőket)
számológép, elég egy textbox meg egy oké gomb, nem kell ezer gomb
- tanultál lengyel formulát, egy verem kell hozzá meg kb 5 feltétel és kész
- mehet bele min max úgy hogy ((5 min 4) * 2), tehát ezt még könnyű megcsinálni mert kétoldalú
- advanced, ne csak két oldalú cuccok legyenek hanem mondjuk valami négyzete
- ha ez működik akkor dobd ki, File -> New project, és csináld meg úgy hogy van egy CalculatorComponent: UserControl szarod, abban van 3 UserControl: mondjuk TextBox, Label(eredmény) és Button, és a CalculatorComponent leteszi őket saját magára és mindent megcsinál magától, és így azt le tudod tenni a programban 250 helyre egy mozdulattal
faltörő -- csináltam egyet winphone 7-re
http://imgur.com/a/ovshO- oop much, minden cucc a saját ütközését vizsgálja vagy találd ki hogy lenne jobb
- pályák leírása random .txt-be kézzel
- izgalmas, lehet funolni azzal hogy kitalálsz pár vackot amik kiesnek a kockákból és azokat is programozhatod
tetris
- ki kell találni hogy tudod faszán leírni a formákat hogy ne legyen 80000 sor kód, ez elég jó feladat alapból
- utána már csak egy mátrix és mozgatod lefele azokat amik mondjuk "mozgónak" vannak jelölve és mindig nézel ütközést és ha az van akkor azokat is fixre állítod
ezekhez sima kockarajzolás elég
fancy dolgok nélkül (animáció hülyeség neked) azért mindegyik elég rövid, igazából az lenne a cél hogy sok gyakorlás után mindegyiket egy délután alatt meg tudd csinálni pöpecül mintha csak wordbe pötyögnél
nem poénból mondom őket, mindegyikkel masszívan tanulsz és emberközeli feladatok
és persze mindegyikkel szívni fogsz sokat de hát ez a lényege
a feladatgyűjtemény hülyeség, ha nem akarod megcsinálni akkor nem is fogod -- hidd el ezek jobbak
én ilyeneket tolnék / tolok ha mondjuk valami új nyelvet tanulok (javascriptben pl mindet megcsináltam már az utóbbi időben amikor unatkoztam)
meg persze ha mondjuk mindet megcsináltad és rájöttél dolgokra, akkor vissza fogsz gondolni a legelsőre, és hogy mekkora faszságokat csináltál -- majd újraírod ahogy van