d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1334633473348334933504765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 21,598.00
Nov 23 2018 12:39pm
Quote (rapiddani @ 23 Nov 2018 17:24)
Lenyomsz egy forralast úgy hogy citromsavat (100ft kb) raksz bele, bár ha nem a vízkövet akarod eltávolítani hanem beleverted, akkor dunno

Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ 23 Nov 2018 18:06)
haztartasi ecettel
csak kicsit higitsd fel elotte

Quote (TassassinHc @ 23 Nov 2018 18:21)
Ecet.
Nem kell higítani.

Önts bele csak és kész. Ha nagyon elfogott a vágy, akkor érdemes a zuhanyfejet is beletenni - és spórolsz kb 80 forintot.

Nem szoktam.
Amikor legutóbb próbáltam, nem volt nálam a TAJ kártyám.. Hiába mondtam a számát, szartak rá... És kb 12 éve nincsen TAJ kártyám...

Rage-eljetek rajta nyugodtan, de szvsz a kasztrendszer az egyik legjobb dolog a világon - csak ami atm Indiában megy "kasztrendszer" címén, az nem az, aminek lennie kellene, ami eredetileg volt.
El lett baszva alaposan... Good old times...

ty
Member
Gold: 10,257.50
Nov 23 2018 12:40pm
https://www.ea.com/news/details-command-and-conquer-remastered

Kit érdekel, hogy kell vízforralót takarítani, vagy hogy Tassassin szerint miért jó a kasztrendszer. Sokkal fontosabb infó, hogy jön a C&C és a Red Alert remastered.
Member
Gold: 2,751.03
Nov 23 2018 12:50pm
Quote (Senee @ Nov 23 2018 07:00pm)

átlagos postjaidhoz képest ez még jobban néz ki
Member
Gold: 5,302.77
Nov 23 2018 01:03pm
Quote (TassassinHc @ Nov 23 2018 07:21pm)

Rage-eljetek rajta nyugodtan, de szvsz a kasztrendszer az egyik legjobb dolog a világon - csak ami atm Indiában megy "kasztrendszer" címén, az nem az, aminek lennie kellene, ami eredetileg volt.

Quote (Cpt_Ghost @ Nov 23 2018 07:36pm)
fejtsd ezt ki kerlek

Engem is érdekelne.
Member
Gold: 17,767.00
Nov 23 2018 01:06pm
Quote (TassassinHc @ 23 Nov 2018 20:21)

senki sem ragelt, csak a heti "elbaszott dolog indiabol" segit kicsit felsobbrendunek erezni magunkat

olvastam olyanokat hogy ez egy tok rugalmas rendszernek lett kitalalva ahol a jellemed szerint kivalaszthattad hova csatlakozol, az adott jellem jo tulajdonsagait igyekeztel fejleszteni es az alapjan meritokrasztikusan leptel elore, de az hogy ez valaha tenylegesen mukodott volna igy az egy eleg nagy kalap BS

ha megnezed milyen elmeletek vannak a kialakulasarol, kulonosen

This post was edited by SteelMeetsSteel on Nov 23 2018 01:08pm
Member
Gold: 343.00
Nov 23 2018 01:30pm
Quote (SteelMeetsSteel @ Nov 23 2018 08:06pm)
jellemed szerint kivalaszthattad hova csatlakozol

nekem olyan a jellemem, hogy nem takarítok wc-t! majd anya megcsinálja!
such much arisztokrácia!

xX:D:BGX:DBGXD:HXh.x-gXD_
Member
Gold: 3,747.73
Nov 23 2018 01:42pm
Nekem adokartyam nincs 11 eve, sose kellett, mindig eleg volt a szama.
Member
Gold: 3.03
Nov 23 2018 01:50pm
Quote (Cpt_Ghost @ 23 Nov 2018 19:36)
fejtsd ezt ki kerlek

Quote (-joey- @ 23 Nov 2018 20:03)
Engem is érdekelne.

zanzásítva itt is van:

Quote (SteelMeetsSteel @ 23 Nov 2018 20:06)
senki sem ragelt, csak a heti "elbaszott dolog indiabol" segit kicsit felsobbrendunek erezni magunkat

olvastam olyanokat hogy ez egy tok rugalmas rendszernek lett kitalalva ahol a jellemed szerint kivalaszthattad hova csatlakozol, az adott jellem jo tulajdonsagait igyekeztel fejleszteni es az alapjan meritokrasztikusan leptel elore, de az hogy ez valaha tenylegesen mukodott volna igy az egy eleg nagy kalap BS

ha megnezed milyen elmeletek vannak a kialakulasarol, kulonosen

kifejtve pedig:

először is, több különböző módon meg lehet közelíteni, hogy ki milyen kasztba tartozik. (mihez vonzódik, mitől fél, stb..)
magyarul nem tudok rá megfelelő gyűjtőneveket, de
sudra (kézművesek, zenészek, kétkezi munkások)
vaisya (kereskedők, gazdálkodók)
ksatriya ([magas rangú] katonák, királyok, [vezető] hivatalnokok)
brahmana (tanítók, papok, értelmiségi réteg)

klasszikusan 1 brahmanára 4 ksatriya jut, 1 ksatriyára 4 vaisya, 1 vaisyára 4 sudra.

szóval a mai rendszer abból áll, hogy ahova születsz oda tartozol. de ez valójában nem kaszt- hanem skatulyarendszer, ami kurva rossz... mert pl brahmanáknak kiáltják ki magukat, akik valójában sudrák tulajdonságaival sem rendelkeznek.

eredetileg nem születés alapján, hanem a rád jellemző tulajdonságok alapján voltál valamelyik kaszt tagja. és azt csináltad, amihez a legjobban értettél, amelyik természetes közeg volt számodra és ki tudtál benne teljesedni.
ha vaisya családban születtél brahmanaként, akkor volt lehetőséged az arra jellemző tevékenységeket végezni.

szóval anno egy gázszerelőből nem lett pár éven belül ksatriya .. :D

és az alá- fölérendeltség nem problémát, hanem könnyebbséget okozott.. hiszen azt csináltad, amit jól tudtál csinálni és a brahmanák / ksatriyák voltak végső soron a "legnagyobb szolgák", rajtuk volt a legnagyobb nyomás, mert mindenki másért felelősséggel tartoztak / felelősséget vállaltak és a cél az volt, hogy a sudrák is békében és aggodalom nélkül élhessenek.. tehát nem volt ilyen én jobb / rosszabb vagyok, mint a másik.. csak más a szerepem abban, hogy működjön mindenkinek az élete.

This post was edited by TassassinHc on Nov 23 2018 01:50pm
Member
Gold: 3,000.00
Nov 23 2018 01:56pm
Quote (TassassinHc @ Nov 23 2018 08:50pm)
zanzásítva itt is van:

kifejtve pedig:

először is, több különböző módon meg lehet közelíteni, hogy ki milyen kasztba tartozik. (mihez vonzódik, mitől fél, stb..)

klasszikusan 1 brahmanára 4 ksatriya jut, 1 ksatriyára 4 vaisya, 1 vaisyára 4 sudra.

szóval a mai rendszer abból áll, hogy ahova születsz oda tartozol. de ez valójában nem kaszt- hanem skatulyarendszer, ami kurva rossz... mert pl brahmanáknak kiáltják ki magukat, akik valójában sudrák tulajdonságaival sem rendelkeznek.

eredetileg nem születés alapján, hanem a rád jellemző tulajdonságok alapján voltál valamelyik kaszt tagja. és azt csináltad, amihez a legjobban értettél, amelyik természetes közeg volt számodra és ki tudtál benne teljesedni.
ha vaisya családban születtél brahmanaként, akkor volt lehetőséged az arra jellemző tevékenységeket végezni.

és az alá- fölérendeltség nem problémát, hanem könnyebbséget okozott.. hiszen azt csináltad, amit jól tudtál csinálni és a brahmanák / ksatriyák voltak végső soron a "legnagyobb szolgák", rajtuk volt a legnagyobb nyomás, mert mindenki másért felelősséggel tartoztak / felelősséget vállaltak és a cél az volt, hogy a sudrák is békében és aggodalom nélkül élhessenek.. tehát nem volt ilyen én jobb / rosszabb vagyok, mint a másik.. csak más a szerepem abban, hogy működjön mindenkinek az élete.

es ez miert jobb attol, hogy mindenki azt csinal amit akar, megha szar is benne?
Member
Gold: 21,598.00
Nov 23 2018 01:59pm
Quote (TassassinHc @ 23 Nov 2018 19:50)
zanzásítva itt is van:

kifejtve pedig:

még mindig nem értem ez miért jobb mint bármi más
Go Back To Magyar Topic List
Prev1334633473348334933504765Next
Add Reply New Topic New Poll