d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1334333443345334633475001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
May 10 2011 01:50pm
Quote (beni @ May 10 2011 09:49pm)
A = egyetemi tudás
B = gimis tudás

neked lesz egyetem után "A" mennyiségű tudás a birtokodban, egy gimisnek meg A illetve B egy tetszőleges része

már amennyi megmarad...

de ha bárkit is tényleg érdekelne a biosz, az megtanulja magátol szal még mindig nem vesztett semmit
Member
Gold: 6,440.13
May 10 2011 01:55pm
Quote (PandaBearBros @ May 10 2011 08:50pm)
már amennyi megmarad...

de ha bárkit is tényleg érdekelne a biosz, az megtanulja magátol szal még mindig nem vesztett semmit

Találkoztam Amerikában olyan gimissel, aki nem tudott kockát rajzolni. De nem olyan értelemben nem tudott, ahogy mondjuk a mi rajztanárunk rá volt izgulva a témára, hanem FINGJA nem volt arról, hogy mégis hogy kéne nekilátni. Össze vissza vonalakat rajzolt, amiből eszedbe sem jutott volna, hogy ő kockát próbál rajzolni. Kreditrendszerű suli: nem kell ilyen tárgyat felvenni, ha nem akar.

Szüksége van az életben arra, hogy tudjon rajzolni, ha mondjuk abszolút nem ilyen pályára megy? Nem. Ennek ellenére jó dolog ha valaki képes egy kurva kockát lerajzolni? Igen.

Volt aki azt hitte, hogy az első világháborúban atombombát dobtak Németországra és fel volt háborodva, mikor megjegyeztem, hogy nincs igaza, mert Ő nem bombaszakértő... Szüksége lesz erre a tudásra, ha elmegy orvosnak? Akkor valóban minek akármit tudni, ami nem kizárólag a szakmádhoz kapcsolódik?
Member
Gold: 3,747.73
May 10 2011 01:56pm
Quote (beni @ May 10 2011 08:50pm)
Tudom, hogy nem fogja azt jelenteni, de több ragad, mintha egyáltalán nem is lett volna olyan órám, nem? Másrész, aki egyetemre megy arra jobb esetben nem csak a felvételizős tárgyakból ragad valami.

Jobb esetben... Régóta kikerültél a középiskolából, ez ma már nem divat. Mármint tanulni, érdeklődni. Egy órán nincs kérdés, nincs érdeklődés. Semmi nincs. Kihasználása megy a kiskapuknak, utolsóutáni mentő dolgozat. Mindneki TK, semmi matek, semmi biosz, kémia, fizika. voltosztályom 90%ának fogalma sincs arról, mi az az erőkar, hatás ellenhatás, milyen bolygók vannak, hány fokkal tér el a föld tengelye a nullához képest, ki volt az első ember a holdon, mi Argentína fővárosa, mi a világ legnagyobb állama, mikor kezdődött a második világháború, melyik térség a világ vezető kőolaj-kitermelője, Antarktisz egy kontinens-e, ki volt az első nő aki nobel-díjat kapott, egyáltalán honnan van a nobel-díj, kik nem kapnak, melyik a világ legnagyobb városa, és így tovább, és így tovább.
Nem tudták, szinte egyiket sem. Gimnáziumi, végzős osztály. What now?
Member
May 10 2011 01:58pm
Quote (Vismajor @ May 10 2011 08:56pm)
Jobb esetben... Régóta kikerültél a középiskolából, ez ma már nem divat. Mármint tanulni, érdeklődni. Egy órán nincs kérdés, nincs érdeklődés. Semmi nincs. Kihasználása megy a kiskapuknak, utolsóutáni mentő dolgozat. Mindneki TK, semmi matek, semmi biosz, kémia, fizika. voltosztályom 90%ának fogalma sincs arról, mi az az erőkar, hatás ellenhatás, milyen bolygók vannak, hány fokkal tér el a föld tengelye a nullához képest, ki volt az első ember a holdon, mi Argentína fővárosa, mi a világ legnagyobb állama, mikor kezdődött a második világháború, melyik térség a világ vezető kőolaj-kitermelője, Antarktisz egy kontinens-e, ki volt az első nő aki nobel-díjat kapott, egyáltalán honnan van a nobel-díj, kik nem kapnak, melyik a világ legnagyobb városa, és így tovább, és így tovább.

De azért érdemes megadni az esélyt egy olyan gyereknek, akinek leginkább fingja nincs, hogy mihez akar kezdeni az életben. Vagy ha van is elképzelése, azt meglehetősen korlátos információk birtokában szülte meg.
Member
Gold: 280.00
Quote (Vismajor @ May 10 2011 08:56pm)

az első kérdés amire nem biztos hogy tudom a kérdést az első nő.. Marie Curie?
Member
Gold: 0.00
Quote (beni @ May 10 2011 09:55pm)
Találkoztam Amerikában olyan gimissel, aki nem tudott kockát rajzolni. De nem olyan értelemben nem tudott, ahogy mondjuk a mi rajztanárunk rá volt izgulva a témára, hanem FINGJA nem volt arról, hogy mégis hogy kéne nekilátni. Össze vissza vonalakat rajzolt, amiből eszedbe sem jutott volna, hogy ő kockát próbál rajzolni. Kreditrendszerű suli: nem kell ilyen tárgyat felvenni, ha nem akar.

Szüksége van az életben arra, hogy tudjon rajzolni, ha mondjuk abszolút nem ilyen pályára megy? Nem. Ennek ellenére jó dolog ha valaki képes egy kurva kockát lerajzolni? Igen.

Volt aki azt hitte, hogy az első világháborúban atombombát dobtak  Németországra és fel volt háborodva, mikor megjegyeztem, hogy nincs igaza, mert Ő nem bombaszakértő... Szüksége lesz erre a tudásra, ha elmegy orvosnak? Akkor valóban minek akármit tudni, ami nem kizárólag a szakmádhoz kapcsolódik?

most meg te sarkitasz
de én tudok anélkül élni h tudnám h mi az az eukariota vagy prokariota
Member
May 10 2011 01:59pm
Quote (anyd @ May 10 2011 08:58pm)
az első kérdés amire nem biztos hogy tudom a kérdést az első nő.. Marie Curie?

Ja
Member
Quote (PandaBearBros @ May 10 2011 08:58pm)
most meg te sarkitasz

Hol sarkítok? Csak megmutattam, hogy a te logikád hova vezet. Egyáltalán nem utópisztikus elgondolás, hisz Amerikában EZ VAN.
Member
Quote (beni @ May 10 2011 08:58pm)
De azért érdemes megadni az esélyt egy olyan gyereknek, akinek leginkább fingja nincs, hogy mihez akar kezdeni az életben. Vagy ha van is elképzelése, azt meglehetősen korlátos információk birtokában szülte meg.

Ezt ugyanúgy megteheti, ha nem gimibe jár. Én drámaSZAKiskolába járok, mégsem a drámát fogom továbbvinni, hanem vmi egészen mást. Egy gimnáziumban sem kapok több támpontot, sőt..
Member
Gold: 280.00
May 10 2011 02:00pm
Quote (PandaBearBros @ May 10 2011 08:58pm)
most meg te sarkitasz

vajon a shotki dióda létezése nélkül van élet?
Go Back To Magyar Topic List
Prev1334333443345334633475001Next
Closed New Topic New Poll