Quote (My_Acc_Is_Bazur @ Jul 26 2012 10:08pm)
végre valaki... mindenki isteníti, vannak okos gondolatai, de azért nem értem miért imádják ennyien. gondolom mert droggal kezeli a pácienseket - "hú akkor biztos jó arc". mondjuk nem ismerem mélyrehatóan a munkásságát, mindezt pár interjúra alapozom.
Vannak jó gondolatai valóban, de ilyen alapon kb mindenkinek vannak. Azt nem szeretem, hogy egy elkezd egy gondolatot, amivel tudok azonosulni és olyan végletekig hajszolja és bontogatja, hogy a végén arról beszél, hogy a petesejt valójában fél a megtermékenyítéstől, mert akkor megszűnik létezni és más válik belőle. Hátbazmeg. Ez ilyen Coelho szint. Faszán hangzik meg minden, de kurvára hülyeségnek gondolom.
Meg előáll egy ilyennel, hogy "elgondolkoztam a szívinfarktus pszichoszomatikáján" és arra jutott, hogy ha az ember nem talál senkit akit szerethet, akkor meghasad a szíve az irány nélküli szeretettől. Ez így van leírva bazmeg és nem is mint metafóra, hanem fogd és vidd tény. Ez a szívinfarktus. És persze mindenről meg van a hasonló véleménye a homokosokig bezárólag.
És telis tele van a könyve ilyesmivel, vagy ellentmondással.