Quote (iFeelAlone @ Oct 29 2012 04:04pm)
Mennyivel toljátok testsúlyhoz képest? és mennyit?
Meg én pl soha nem szoktam megnézni, hogy mennyi a max amit egyszer ki tudok nyomni. Van aki azt mondja, hogy felesleges mert csak leamortizálod magad, van aki azt mondja, hogy jót tesz az izomnak ha néha "sokkolod".
Én bemelegítés után 4x8-at szoktam 80-ba, 89 kiló vagyok. Ez persze akkor ha minden ideális, fekvenyomással kezdek, nem vagyok sérült/beteg.
Én talán legutoljára 6-8 éve nézhettem maxot fekvenyomásnál, aminek talán az az oka, hogy egyedül szoktam lejárni a terembe, illetve sosincs olyan két hónapos periódus, amikor rendesen járnék edzeni és úgy érezném, hogy most formában vagyok.
Ennek ellenére én inkább azon a véleményen vagyok, hogy nem árt néha nagy súllyal sokkolni az izmokat.
Múltkor már a 120-as széria ajtaját kopogtattam: 2*6, 2*5 vagy valami hasonlóval. Testsúllyal (100) kvázi kényelmesen szoktam szériázgatni. Egy hét betegség után (még mindig betegen és köhögve lementem) és ilyen 12-10-10-8 környékét nyomtam bele.
Quote (32rferkipper @ Oct 29 2012 03:42pm)
lehet rosszul fogalmaztam, most ss-t csinalom. mai nap bench, squat, deadlift meg a vegen dips. fekvenyomassal kezdek. a rudat a mellbimbomra engedjem? meg ha teljesen kinyujtom a karom akkor van gaz. lattam mellettem par komolyabb sullyal jatszadozo sracot ok nem teljesen nyujtott karig toltak.
Én kinyújtom a karom (de nem feszítem vissza a könyököm) és mellbimbóra eresztem kb, valamint nem pattintok és nem homorítok. Mennyivel szériázol?