Quote (b_daniel @ 3 Jun 2010 22:08)
nekem wd-40 ment a tenyeremre csapágy tisztítás során és kb 2 hétig hámlott

meg a betonra is ment vagy 2dl mert szarul volt tömítve az egyik flakon és fojt észnélkül

ja igen a betonon a mai napog meglátszik a folt pedig fél éve volt már kb
ja igne és a beton egy járda szoval még csak azt sem tudom modnani hogy pangott XD
gumi kesztyűben miért nem lehet ?

ilyen jo vastag sárga mosogatós kesztyűre gondoltam
Gumikesztyű tudod mire jó? Ha kezedre megy a szer, azonnal leszedd. Rly.
Szorgoskodtunk DNS laborban, etidium-bromidot használtunk. Az átlag gumikesztyűnél vastagabb, biztonsági kesztyűre az volt írva, hogy 5 (öt) percig véd a szer ellen ha rákerül a kesztyűre, utána "átmegy" rajta. Ofc, nem sok, és nem úgy mintha kézre esett volna, de akkoris. Mellesleg, az etidium-bromid erősen rákkeltő szer...
Átlag gumikesztyű felelőtlen felhasználás során veszélyesebb, mintha nem lenne. Ha alámegy, átmegy, etc, nem tudod lemosni/öblíteni/törölni, hanem amíg a kesztyű rajtad van, folyamatosan aktívan érintkezik bőröddel. Ha odafigyelve dolgozol, rádmehet persze a cucc, de azonnal letörlöd és öblíted, jobban jársz.
+Baszottvastag háztartási gumikesztyűvel nem tudsz normálisan dolgozni, csak hátráltat. + Szerves oldószer a kromofág, nem kockáztatnék...

wd40 és a folt: a wd40 egy kenő/tisztító olaj, persze, hogy foltot hagy betonyon ha kiömlik. Nézz szét egy buszmegállóban/pályaudvaron, meddig ottmaradnak a cseppek, ha egyik busz ereszt. Mivel nem vízoldható, ezért meglehetősen sokáig.

wd40től nem kell megijedni, semmi bajod nem lesz tőle.