Quote (josheide @ May 6 2011 01:30pm)
Reggel 8kor indultunk, kihajóztunk nyílt vízre egy pici hajón. Rázós volt a dolog, a hat diákból 3 hányt a hajón, meg én is majdnem, mert tényleg mint 1 durvább hullámvasút olyan volt.
Az első merülés nem is volt olyan rossz, csak istentelen sós a víz. Ha egy keveset is benyelsz nagyon kellemetlen. 31 percet voltunk lenn, kb 7 méter mélyen.
Aztán utána vissza a hajóra, megint hányinger, megint hánytak páran és mentünk megint.
A merülés nem volt rossz, a fülem jól bírja de lenn rögtön azzal kezdtünk hogy na akkor töltsük fel a maszkot vízzel... Iszonyatosan pánikoltam ettől, fel akartam úszni de az oktató elkapott és lenntartott szóval végülis sikerült...
De ahogy a sós víz mardossa a szemed utána jódarabig, na az sem kellemes.
És holnap ugyanez, kurva élet miért nem a Haladó Golfra mentem.

Egyszer én is voltam egy kis lélekvesztőn merülni. Már az odafele úton nem voltam épp a toppon, de mikor kikászálódtunk a vízből és indultunk volna vissza, akkor bedöglött az aksi, amire a motor volt kötve

Akkor azt hittem, hogy ott fogok meghalni, de előtt színültig hányom a ladikot. Végül a csávónak fél óra alatt sikerült megjavítani és visszatértünk minden kellemetlen következmény nélkül, de nem volt épp kellemes.
A maszkürítést pedig gyakorolni kell egy párszor. Az elején nekem is baromi fos érzés volt, pedig rengeteget snorkeleztem korábban. Még a vizsga is olyan volt, hogy kivert a víz, mikor láttam, hogy ez a gyakorlat jön. Pár alkalom és hozzá fogsz szokni. Én már a legtöbb merülésnél le szoktam venni magamnak, csak úgy "viccből" kivéve ha baromi hideg a víz és csuklya is van rajtam, mert akkor egy fokkal macerásabb megigazítani, hogy sehol se feküdjön fel a maszk széle véletlen a neoprénre. Volt már egyszer, hogy megszoptam és úgy ömlött be a víz folyamatosan, hogy alig bírtam szusszal az ürítést. Fel is jöttem a felszínre.
Szóval a lényeg, hogy próbálgasd minél többször már rögtön a víz felszínén is akár és hamarosan jobb lesz.