editelni akartam, de mire megírtam lejárt az edit
edit :C
Quote (putincykavodka @ Mar 13 2014 02:43am)
Igen, en is azt latom sajnos, eleg szomoru ez a forum egyebkent. Dota topeq kicsit zartabb, itt meg tul sok a JARABEKSÉG topikban, mindenki bizonygatja h mekkora pro, beirja valaki hogy 180k leool mekkora poen utana meg 10 en quoteoljak h "rohogok, nevetek, kacagok, mate iszik tejet rendesen?" es akkor ennyiben ki is merult az ertelmes diskurzus. Meg josheide is felreteszi a higgadt liberalizmusat es vegig bog a game alatt. Innentol vege is a gamenek meg sokkal lassabban fejlodunk ha jo gamet jatszunk v ha nyerunk is
Meg tul noob vagyok egyelore sajnos, hogy teemon kivul barmivel erdemben hozza tudjak tenni akarmit is a jatekhoz. Meg amikor mennem kell junglezni etc, pont nekem a leglowabb lvlnek runak nelkul, meg az erdocrrepek is megolnek, percenkent kell hazamennem nemhogy meg gankeljek is, ilyenkor elegge mate a
helyzet, nem a legoptimalisabb
Mikor eloszor jatszottunk 5en azthittem full jo lesz, jon platinas gurke es majd mondja mit csinalunk mert nyilvan jobban vagja, de ehelyett csak boges van lel meg amikor harmadjara jatsza el azt o is, hogy fel mapon keresztul uldoz egy enemit, majd rajon h ez nem jo otlet megfordul es megdoglik wtf, en sajnos nemvagom enemy bajnokok spelljeit de gondolom rajtam kivul mindenki igen.
Mert az ilyen smat tiertol nem is varna mast az ember. Azzal a tudattal jatszotta le mind a 3k gamejet, hogy szivesen elvagna gondolkozas nelkul mind a 9 ember torkat akivel 1 gameben van, nyilvan a 3001.et is ugy fogja, de azert nem csak o lolozik itt, hanem ertelmes emberek is
az a baj ezekkel a hajnali 1-es játékokkal, hogy nagybátyám a szomszéd szobában alszik és nincs ajtó két szoba között, ezért ha egy kisebbet fingok, azt is hallja
úgyhogy nem szeretek pofázni
de ha majd játszunk emberi időben, akkor magyarázok, ne aggódj
meg ugye még anamit, meg néha bugot is irányítani kell, meg ki mit vegyen, közbe meg próbálok lasthitelni, nem egyszerű, közbe kerülgetem az enemy blitz grabjait
inkább azt kéne, hogy meccs előtt már mindenki tudja, hogy mivel akar menni, néz rá egy guidét és mielőtt elindul a játék megkérdezi, hogy jó e az amit ott olvasott és akkor még gyorsan korrigáljuk ha valami szar van a levesben
hogy game közben már csak olyanokra kelljen figyelni, hogy ki hova menjen segíteni, etc
a minimappot meg folyamatosan nézzétek, mert a tegnapi tapasztalatom az volt, hogy még levente se használja semmire, közbe meg a legfontosabb dolog az egész játékban
én még 2 creep lasthit között is minimappot bámulom, hogy van e akármi mozgás, etc, ti is figyeljetek oda
főleg hogy kurva jól farmolsz lanen, simán van időd kicsit nézelődni
a következő lépés a team fejlesztéséhez a folyamatos wardolás lenne
tegnap az feltűnt, hogy mindenkinek ward trinkete volt, bugnak sightstone és még így se volt lent 2-3 wardnál több a mappon, pedig én folyamatosan lerakom valahova az enyémet, ha nincs cd-n
meg ha már letoltál 10 wavet úgy hogy 1 creepet se misseltél, akkor érdemes befektetni 1-2 wardba, pl pink wardot lerakod valahova saját jungléba, valami defensive spotra
mert tegnap az pl tetszett, amikor bug a kék buffunkhoz lerakott egy pinket és erre ugye nem számít az enemy, tehát ott is volt vagy 20 percig az a ward == 100 goldért 20 perc vision az egyik buffunknál, lol rofl persze hogy megéri
de amúgy is, mindig kell vennie mindenkinek wardot lanen, hogy ne basszon szét minden lanet az enemy jungler
laning phase után meg elég lenne mindenkinek a trinketeket nyomatni, meg a support sightstone + 1-2 pink, úgyhogy erre figyeljünk majd oda
az utolsó dolog, amit még le akartam írni, hogy pl a mostani metában érdemes tankkal menni toppra ÉS junglébe, azért se nagyon volt értelme a yi jungle / teemo top-nak, mert amint vége a lanelésnek
és mennénk teamfightolni, 0 frontline van, azt basznak szét akit akarnak
meg ha egyszer megbeszéljük, hogy mindenki midre jöjjön, akkor nem üti le senki még az utolsó 2 creepet, hanem azonnal jön midre, mert ha 3v5 / 4v5 ben elkapnak valakit és leállunk fightolni, akkor több mint valószínű, hogy mi maradunk alul
a maradék 1-2 ember aki meg később jön ofc ugyan úgy be fog szaladni és meg fog halni és nem ölünk meg senkit
és ami még ehhez kapcsolódik : a csapatjáték kibaszottul legnagyobb lényege, hogy ne akarja senki megváltani a világot. mindenki csinálja a saját dolgát
gondolok itt arra, hogy mi is történik egy teamfightban : elkezdődik a fight és mindenki rohan előre az enemy carrykre (jobb esetben), de általában még a supportra, tankra is rávetődtetek, sőt ha nem haltak meg még fél mappon keresztül chaseltétek leventével az élen.
1 teamfightnak így kell történnie : top + jungle (tankok) bemennek és próbálják kergetni az enemy mid + adcjét (2 carry), de ez nem azt jelenti, hogy kergeti fél mappon keresztül, hanem a teamfight kirobbanásának helytől max fél-1 képernyőnyire, mert már az is elég eredmény, ha kizónázzák őket és a teamfight alatt csak a tankokat sebezték. és azért nem mennek messzire, mert ha látják, hogy a saját backlineük, akikre jobb esetben ugyan úgy ráugrott az enemy top-jungle kombó, akkor képes legyél visszaérni és segíteni neki, mivel ha lehal az ad/ap carryd, akkor hiába szaladsz előre tankolni, nem lesz follow up és baszhatod
1-2 hete volt az a game, amit postoltam is ide, hogy VÉGRE egy olyan team, aki felfogta, hogy ha a vayne 15-0ba van, akkor meg kell védeni, mert valszeg sebez eleget ÉS minden teamfight abból állt, hogy a toppos bement tankolni, én nyomtam a dmg-t, a másik 3 teammate meg folyamatosan mellettem állt, el se mozdultak (lee, alistar, meg valami random mides champ) és csak annyit csináltak, hogy ha túl közel jött valaki, akkor lee elrúgta, alistar felütötte/elütötte, etc
és gond nélkül nyertünk onnantól kezdve minden fightot
na de vissza a szerepekre : support FOLYAMATOSAN az adc mellett áll és csak arra figyel, hogy ő életben maradjon, blitzel pl : lehúzod róla a jaxet, felütöd, silence, exhaustlod, akármit, csak ne halljon meg az adc
mides : ha valami nagy ranges álat, mint ziggs vagy gragas, akkor megpróbálod az enemy carryket targetolni, de ha nem megy akkor ugyan azt csinálod mint az adc
adc : ütöd azt aki a legközelebb van hozzád. nem próbálsz meg beugrani az enemy carrykre, ha esetleg az egyik tank 10%hp-n van és elflashel, akkor nem chaseled, hanem a következő embert ütöd, aki a legközelebb van hozzád. nem az a dolgod, hogy mindenkit kinyírj és pentakillt szerezz minden áron, hanem hogy a lehető legtöbb dmg-t letold. folyamatosan figyeled, hogy merre mozognak a saját/enemy emberek és mindig próbálsz valaki mögött maradni, hogy ne érjenek a skillshotok, etc
fú de geci sokat írtam, legalább 1 valaki elolvassa és volt értelme