d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1323632373238323932404765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,352.66
Aug 6 2018 11:23am
methlabor konfirmalva
Member
Gold: 17,767.00
Aug 6 2018 11:36am
Quote (cowding @ 6 Aug 2018 19:15)
nem rossz ötlet
kivákumozom a levegőt az egész lakásukból és feltöltöm nevetőgázzal
te amugy voltál kémia related nem? vagy csak olyan közegben dolgoztál?

kozepiskolaban egeszen addig vegyesznek keszultem amig el nem jutottunk a szerves kemiaig, aztan gyorsan magamhoz tertem es attertem a fizikara

meg egy darabig dolgoztam egy veszelyeshulladek kezeloben ahol vegyszereket is valogattam, nem tudom mire emlekezhetsz

de ha a hunsubon jon kemia kerdes, ahhoz termeszetesen erteni fogok
Member
Gold: 14,756.31
Aug 6 2018 11:41am
Quote (RRC @ Aug 6 2018 05:18pm)
szerintem az acéliparban dolgozik

xdd
Member
Gold: 122.92
Aug 6 2018 11:51am
Quote (SteelMeetsSteel @ Aug 6 2018 07:36pm)
kozepiskolaban egeszen addig vegyesznek keszultem amig el nem jutottunk a szerves kemiaig, aztan gyorsan magamhoz tertem es attertem a fizikara

meg egy darabig dolgoztam egy veszelyeshulladek kezeloben ahol vegyszereket is valogattam, nem tudom mire emlekezhetsz

de ha a hunsubon jon kemia kerdes, ahhoz termeszetesen erteni fogok

csak a baleset kapcsán de akkor az a veszélyeshulladékosnál volt gondolom
pedig gondoltam majd jol pmelgetlek ha éppen nem mukodik aminek kéne, például csináltam ammonium nitrátot valamikor(salétromsav+ammonia) és kikristályositottam szépen
na miután kristályos lett, összedaráltam hogy el tudjam rakni porként, de kb instant olyan szinten bevizesedett (gondolom a levegőböl magába vonzotta) hogy egy adag trutyi lett, felöntöttem ismét desztillált vizzel de most már az istenért se hajlando kikristályosodni
also hetek óta a kristályositó tálban van a citromsavam, abbol már kiült még egy adag calcium citrate (mert kevesebb kénsavval csináltam h felhasználódjon mind) de maga a citromsav nem hajlando elkezdeni kristályosodni
wat2do
túl párás lehet ahol tartom őket és nem bir elég viz elpárlogni?

This post was edited by cowding on Aug 6 2018 11:52am
Member
Gold: 14,756.31
Aug 6 2018 11:57am
van vkinek enkór meghívója?
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Aug 6 2018 12:12pm
Quote (cowding @ 6 Aug 2018 19:51)
pedig gondoltam majd jol pmelgetlek ha éppen nem mukodik aminek kéne, például csináltam ammonium nitrátot valamikor(salétromsav+ammonia) és kikristályositottam szépen
na miután kristályos lett, összedaráltam hogy el tudjam rakni porként, de kb instant olyan szinten bevizesedett (gondolom a levegőböl magába vonzotta) hogy egy adag trutyi lett, felöntöttem ismét desztillált vizzel de most már az istenért se hajlando kikristályosodni
also hetek óta a kristályositó tálban van a citromsavam, abbol már kiült még egy adag calcium citrate (mert kevesebb kénsavval csináltam h felhasználódjon mind) de maga a citromsav nem hajlando elkezdeni kristályosodni
wat2do

mi
Member
Gold: 2,751.03
Aug 6 2018 12:37pm
Quote (cowding @ Aug 6 2018 07:51pm)
wat2do

ennek mi a baja
Member
Aug 6 2018 12:42pm
Quote (cowding @ 6 Aug 2018 19:51)
wat2do

szoval ammonium nitrat. remelem keszulsz a dzsihadra, ha vegre soros befizat ra mindenkit, mert gondolom nem mutragyazni akarsz

felontod vizzel -> leforralod a viz naggyat -> lehutod gyorsan, szaraz helyen ahol mas is vonzza a gozt (pl fagyaszto)-> repeat ha nem eleg tiszta/szaraz (olyan talkaban kristalyositsd amibol egyszeru kivenni, pl vekonyfalu muanyag) -> legmentesen elzarva kistaska glicerin/so tarsasagaban tarold

a citromsavas mar inkabb kemia mint fizika, ahhoz invokald naposmarcit, szerintem o valami kemiafeleseget tanul

Member
Gold: 122.92
Aug 6 2018 12:46pm
Quote (SteelMeetsSteel @ Aug 6 2018 08:42pm)
szoval ammonium nitrat. remelem keszulsz a dzsihadra, ha vegre soros befizat ra mindenkit, mert gondolom nem mutragyazni akarsz

felontod vizzel -> leforralod a viz naggyat -> lehutod gyorsan, szaraz helyen ahol mas is vonzza a gozt (pl fagyaszto)-> repeat ha nem eleg tiszta/szaraz (olyan talkaban kristalyositsd amibol egyszeru kivenni, pl vekonyfalu muanyag) -> legmentesen elzarva kistaska glicerin/so tarsasagaban tarold

a citromsavas mar inkabb kemia mint fizika, ahhoz invokald naposmarcit, szerintem o valami kemiafeleseget tanul

az a vicc h nemis bombához kell hanem tovább akarom használni csak ugye venni vegytisztán meg obv. okokbol nem lehet
salétromsavat is magamnak kellett csinálnom mert az is 3 as prekurzor
yah hát ez volt a metódus, mondjuk nem gyorsan hűtöttem mert szép kristályokat akartam de akkor b tervnek holnap ujra felforralom aztán bebaszom egy fagyasztóba aztán meg valami száritó tasit csinálok neki
Member
Aug 6 2018 12:57pm
Quote (cowding @ 6 Aug 2018 20:46)
az a vicc h nemis bombához kell hanem tovább akarom használni csak ugye venni vegytisztán meg obv. okokbol nem lehet
salétromsavat is magamnak kellett csinálnom mert az is 3 as prekurzor
yah hát ez volt a metódus, mondjuk nem gyorsan hűtöttem mert szép kristályokat akartam de akkor b tervnek holnap ujra felforralom aztán bebaszom egy fagyasztóba aztán meg valami száritó tasit csinálok neki

ha szep, szaraz kristalyokat akarsz akkor lehet lesz olyan modszer ahol nem vizben oldod (hanem valamiben amiben szarul oldodik de + cucc hozzaadasaval mukodik) es utana elzart terben hagyhatod kikristalyosodni

de ezt mar goglezassal sem fogom tudni ennel jobban megszakerteni
Go Back To Magyar Topic List
Prev1323632373238323932404765Next
Add Reply New Topic New Poll