Quote (jarabekg @ Jan 16 2017 01:37pm)
Tekintve, hogy 30 körül jársz, és feltéve, hogy normális családi életet szeretnél, háromféleképpen állhatsz hozzá:
1. Tényleg szereted, csak a függősége a probléma, ha le tudna szokni akár a gyerekeid anyja is lehetne. Ez esetben nyilván szembesíteni kell a problémájával, bevonni a családját, mindenkit, felmérni, hogy milyen kártékony hatással van az életére a kábszi, ezt elmagyarázni neki, és átsegíteni a problémán. Ha nem akarja belátni, de ragaszkodsz hozzá, akkor mondd neki, hogy legyen tiszta fél évig, és ha kibírja, te is elhiszed neki, hogy nincs ezzel problémája. Persze ez elég kemény bizalmi próbatétel.
2. Szereted, de nem akarod vele leélni az életedet. Ez esetben is segítened kell neki a leszokásban, hogy mi lesz belőle utána, vagy elhagyod, vagy nem, de tudsz racionálisabban értékelni. Az eszköztár hasonló mint az előző esetben.
3. Túl öreg vagy már ehhez, rendes kapcsolatot szeretnél, amiben nem kell küszködni, mert annyira nem is fontos. Ez esetben én letiltanám kitiltanám dobozba zárnám folyóba dobnám, és nem néznék vissza.
Bár gondolom nagyjából ez neked is összeállt a fejedben, csak az hiányzik, hogy valamelyik mellett elkötelezd magadat. Szóval stop fuzzy, csak a te határozott döntéseden múlik a történet.
Jó gondolatok, de szerintem lehetne még egyszerüsíteni:
A. Szereti
B. Nem szereti/nem tudja, hogy szereti-e
A esetben szerintem automatikusan segíteni akarunk a másikon, nem igazán gondoljuk túl a dolgokat.
B esetben pedig azon gondolkozunk el, hogy megéri-e az a pár dugás az ezzel együtt járó kellemetlenségeket.
Ha Fej úgy dönt, hogy ő a B kategóriába esik, akkor valszeg az lesz a legjobb, ha nem húzza a csajt (csak elodázza a problémák kiteljesedését), hanem lepasszolja a családjának, barátainak, ő pedig teljesen kiszáll a csaj életéből, nem keresi többet.
This post was edited by -joey- on Jan 16 2017 07:01am