Quote (tevetava @ Jun 7 2011 05:13pm)
A kérdésre válaszolva szerintem a második, de mindegyikkel kapcsolatban vannak aggályaim...
A Miche/Campa/Maillard cuccokkal az a gond, hogy nincs hozzájuk alkatrész, ha meg esetleg mégis van egy vagyonba kerülnek. Ez főleg az agyaknál probléma, ha elkopik a kónusz akkor para van...
Ha ezt vesszük alapul akkor az első és a harmadik kiesik, meg ezek nagyon réginek tűnnek. Az elsőnél ráadásul egy bolt az eladó, tehát ott mindenképpen valami haszonnal dolgoznak, ez ugye benne van az árban tehát kevesebbet ér.
A negyedik tűnik a leghasználtabbnak, bár azon legalább shimano szett van, viszont valami nagyon egyszerű racsni-lánc kombó. Ha azokat cserélni kell akkor megint rengeteg komplikáció lehet...
A másodiknál a 105-ös váltókar biztos hogy 6 fokozatú, de ettől még működhet az 5-ös racsnival. Ha Shimano agyak vannak benne, és ép a belsejük akkor nagy baj nem lehet. Én ezt tartom a legjobbnak, de alkudj ami kifér.
Ez így hirtelen elég negatívra sikeredett, remélem nem vettem el a kedved...

edit:
Érdemes beszerezni egy láncmércét, és magaddal vinni amikor megnézel egy bicajt, azzal elég jó képet kapsz a bicaj többi részének állapotáról. Ez beszerezhető a legtöbb kerékpárboltban, max 1k-ba kerül, és hamar elmagyarázzák a használatát - ha mégse tennék, szívesen leírom.
Az agyakat úgy lehet ellenőrizni, hogy megforgatod a kerekeket, és fogod a vázat, villát - lehet érezni hogy dübörög/remeg ha rossz a csapágy.
This post was edited by Georgebaba on Jun 8 2011 06:49am