d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Miniszterelnök Topic > Nyár Végére
Prev13132333435Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 3,747.73
Aug 30 2013 07:32am
Quote (Anarkin @ Aug 30 2013 02:26pm)
de hogy mást ne mondjak én se kérdezem meg itt az embereket (vagy akár még a főnökömet se) hogy milyen technológiában írjak meg 3 nap alatt egy programot, mert ez hűdefontos dolog hogy hétfőre elkészüljön (épp ezen dolgozom)

mert a vége az lenne hogy .txt fájlokban legyen az adatbázis console-os felülettel, érintőképernyőn, és az egyik felét C#-ban írjam a másikat meg valami 70-es évek óta nemhasznált FORTRAN-ban

ezért nem értek egyet a szavazással.

Nem jó példa. A szavazás nem arról szól, hogy hogyan, mert ahhoz mi tényleg nem értünk, hanem, hogy kik. Tehát a példádban nem az a kérdés, hogy mivel írd meg a programot, hanem, hogy ki írja meg. De a munkára téged VÁLASZTOTTAK mert téged tartanak a legALKALMASABBnak rá.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Aug 30 2013 07:35am
Quote (Vismajor @ 30 Aug 2013 15:32)
Nem jó példa. A szavazás nem arról szól, hogy hogyan, mert ahhoz mi tényleg nem értünk, hanem, hogy kik. Tehát a példádban nem az a kérdés, hogy mivel írd meg a programot, hanem, hogy ki írja meg. De a munkára téged VÁLASZTOTTAK mert téged tartanak a legALKALMASABBnak rá.

igen, de ő hozott egy döntést két napja, hogy drupal szarsággal csináljuk vagy Ádám prokramozza meg .net-ben "rendesen", mert ez a munkája, végzett is matematikus-informatikus szakon, könyvet írt, tanított, stb, tudja hogy mi alapján választ, mi közül

mi nem tudjuk
legalábbis hiszem hogy a 2 millió (vagy akármennyi ember) nagyrésze teljesen inkompetens a döntésben
Member
Gold: 33,265.80
Aug 30 2013 07:38am
Quote (Anarkin @ 30 Aug 2013 14:20)
pár dologgal nem értek egyet, de sokkal többel igen

közoktatás, felsőoktatás jó irányba terelődik (ezt mélyen látom), abba se vagyok biztos hogy matolcsy rossz dolgokat művel, annak ellenére hogy masszívan dohányzom nem bánom h mindenhonnan banned, különadók,
egyszerűen vannak lépések és fel vannak vállalva -- hagynám hogy folytassák kb..
senki se állítja hogy a pénz a semmiből fog jönni és nem is mondták azt hogy felemelik az életszínvonalat a kétszeresére források nélkül (persze leszámítva az ilyen dr. tény-t amiket szerintem senki se vesz komolyan, illetve a marketinges csajszi plakátjait mindenhol), én ilyet még nem láttam a kormánytól

talán ilyen kijelentések miatt hogy 'minden rektor szüntesse meg a saját haszontalan szakjait az egyetemen, tudják pontosan hogy miről van szó'
én mindig is ilyen voltam, munkában is a szemébe mondom gond nélkül bárkinek hogy "márpedig NEM NEM ÉS NEM", és mindegy hogy mit gondolnak a kívülállók, tudom hogy igazam van

persze lehet mondani hogy a média hülyítése, én viszont nem is vagyok a témában, szerintem téged leszámítva senki nincs is, úgyhogy nem fogom / nem tudom megszakérteni

és hogy mást ne mondjak, más se hiányzik csak ilyen radikális vandálok, akik a felét elbarmolják a másik felét meg visszamondják mondván hogy "hát ezt mégse lehet"

Erdekes, hogy pont ezeket hozod fel...
Ha szerinted a kozoktatas jo iranyba terelodik, akkor nagyon szemellenzovel tekintesz a dologra.
2 evvel ezelott a felsooktatas kb. 180 milliard forintbol volt finanszirozva eves szinten. Ez iden 130 milliard volt csupan.
Ha szerinted jo, hogy egyre kevesebbet koltunk a felsooktatasra, leepitjuk es nem racionalizaljuk azt, akkor tenyleg szavazz csak a Fideszre!
Ha szerinted jo, hogy az erettsegizoknek utolso pillanatban kell a valtoztatasokat megtudniuk, eljen a Fidesz!

Matolcsy szerint Magyarorszag egy "fairy tale". Ertem, hogy imponal, hogy mindig bedob egy-egy kiraly angol kifejezest, de a tenyleges gazdasagi intezkedesei tragikusak.

A dohanyzast ha visszaszoritottak volna azzal meg nem lenne gondom, de az, hogy az 500 milliardos dohanybizniszt atjatszottak a haverok kezebe, ezzel sok ezer embert tonkreteven, azt nem tudom elfogadni.

A kulonadok szuksegesek voltak, de a mertekuk, a permanens mivoltuk es a szektorok amiket tamadnak az nevetseges.

Nana, hogy felvallaljak a lepeseket, ketharmaddal nincs az szerv ami megallithatna oket. Ami EU ellenes, azt alkotmanyositjak, igy az EU tobbe nem foglalkozhat vele.

Ertem en, hogy az otletek tetszenek, de latnod kell, hogy a megvalositas egy kalap szar.

Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Aug 30 2013 07:40am
Quote (josheide @ 30 Aug 2013 15:38)
Erdekes, hogy pont ezeket hozod fel...
Ha szerinted a kozoktatas jo iranyba terelodik, akkor nagyon szemellenzovel tekintesz a dologra.
2 evvel ezelott a felsooktatas kb. 180 milliard forintbol volt finanszirozva eves szinten. Ez iden 130 milliard volt csupan.
Ha szerinted jo, hogy egyre kevesebbet koltunk a felsooktatasra, leepitjuk es nem racionalizaljuk azt, akkor tenyleg szavazz csak a Fideszre!
Ha szerinted jo, hogy az erettsegizoknek utolso pillanatban kell a valtoztatasokat megtudniuk, eljen a Fidesz!

Matolcsy szerint Magyarorszag egy "fairy tale". Ertem, hogy imponal, hogy mindig bedob egy-egy kiraly angol kifejezest, de a tenyleges gazdasagi intezkedesei tragikusak.

A dohanyzast ha visszaszoritottak volna azzal meg nem lenne gondom, de az, hogy az 500 milliardos dohanybizniszt atjatszottak a haverok kezebe, ezzel sok ezer embert tonkreteven, azt nem tudom elfogadni.

A kulonadok szuksegesek voltak, de a mertekuk, a permanens mivoltuk es a szektorok amiket tamadnak az nevetseges.

Nana, hogy felvallaljak a lepeseket, ketharmaddal nincs az szerv ami megallithatna oket. Ami EU ellenes, azt alkotmanyositjak, igy az EU tobbe nem foglalkozhat vele.

Ertem en, hogy az otletek tetszenek, de latnod kell, hogy a megvalositas egy kalap szar.

látod, ezért lenne a Te dolgod hogy szavazz, én meg itthon maradjak és Rád bízzam!
Member
Aug 30 2013 07:41am
Quote (Anarkin @ Aug 30 2013 02:40pm)
látod, ezért lenne a Te dolgod hogy szavazz, én meg itthon maradjak és Rád bízzam!

Bárcsak belátná ezt az a 2 millió szavazó aki teljesen imkompetens a témában mint te vagy én
nemnem, elmennek szavazni csakúgy kénye kedvükre, mert a Joey félék szerint ez a királyság és a tisztességes, és akkor megteremtődnek az ilyen jókis 2/3ados szituk, hudejo
Member
Gold: 33,265.80
Aug 30 2013 07:43am
Quote (Anarkin @ 30 Aug 2013 14:40)

A demokracia nem egy optimalis vezetesi forma, csak a legkisebb rossz amit jelenleg fel tudunk mutatni.
Member
Gold: 355.92
Aug 30 2013 08:23am
Quote (Anarkin @ Aug 30 2013 03:20pm)
pár dologgal nem értek egyet, de sokkal többel igen

közoktatás, felsőoktatás jó irányba terelődik(az előbbit mélyen átlátom

tényleg jó irányba terelődik a felsőoktatás, lásd szénszünet, nem fizetett, de ugyanúgy végigdolgozott hónap, stb.
mikor írtam a szakdolgozatomat, a konzulensem úgy kezdte, hogy annyira szegény az egyetem, hogy még a munkadarab alapanyagát is nekem kell biztosítani, úgyhogy kérdezzem meg fatertól, hogy milyen anyagot tud nekem adni, aztán arra kitalálunk valami szakdolgozat-kiírást
gg

nyílt az egyetemen ilyen kínai részleg (kell a kínai pénz, ha már Mo. nem ad), és eljöttek a kínaiak ilyen egyetemlátogatásra, ahol körbevezették őket az egyetemen, a műhelyeken, stb.

a túra végén megkérdezték őket, hogy mi tetszett a legjobban, és mondták, hogy a múzeum nagyon érdekes volt

a legszebb az egészben, hogy amit ők múzeumnak gondoltak, az az egyetemi műhely, ahol többet között a "gyakorlati" oktatás is folyik
Member
Aug 30 2013 08:25am
Quote (Saenchai @ Aug 30 2013 03:23pm)
tényleg jó irányba terelődik a felsőoktatás, lásd szénszünet, nem fizetett, de ugyanúgy végigdolgozott hónap, stb.
mikor írtam a szakdolgozatomat, a konzulensem úgy kezdte, hogy annyira szegény az egyetem, hogy még a munkadarab alapanyagát is nekem kell biztosítani, úgyhogy kérdezzem meg fatertól, hogy milyen anyagot tud nekem adni, aztán arra kitalálunk valami szakdolgozat-kiírást
gg

nyílt az egyetemen ilyen kínai részleg (kell a kínai pénz, ha már Mo. nem ad), és eljöttek a kínaiak ilyen egyetemlátogatásra, ahol körbevezették őket az egyetemen, a műhelyeken, stb.

a túra végén megkérdezték őket, hogy mi tetszett a legjobban, és mondták, hogy a múzeum nagyon érdekes volt

a legszebb az egészben, hogy amit ők múzeumnak gondoltak, az az egyetemi műhely, ahol többet között a "gyakorlati" oktatás is folyik

ez ilyen urban legend szagú, de jópofa
Member
Aug 30 2013 08:27am
Amúgy Ani azt kifejthetnéd, hogy a közoktatás milyen irányban terelődik meg miért jól, ha már ilyen mélyen belelátsz, mert nálunk mindenki tanár, meg középiskolába, szóval valamennyire én is, és nagyon nem így látom, szóval hogy is van ez?
Member
Gold: 95.00
Aug 30 2013 08:27am
Quote (Saenchai @ Aug 30 2013 04:23pm)
gg

xdddddddddddddddd
Quote (Vismajor @ Aug 30 2013 04:25pm)
ez ilyen urban legend szagú, de jópofa

szerencse, hogy a bmenek nincsenek ilyen gondjai :s
Go Back To Magyar Topic List
Prev13132333435Next
Add Reply New Topic New Poll