Quote (-joey- @ Jan 31 2010 08:09pm)
Az a baj, hogy a mostani gyerekek a gép előtt nőnek fel, a szüleik pedig nem veszik észre, hogy mennyire eltorzítja őket. Nem alakul ki bennük se a felelősség, se az egészséges értékrend. Vegyünk pl. engem, a vén okoskodó faszt. Nekem 14 éves koromig nem volt gépem. 20 éves koromban kötöttük be a netet. A gyerekkorom azzal telt, hogy bandáztam, bicikliztem, várat építettem, legóztam, titokban bagóztam, építkezésekre jártam stb-stb. Kint a valós életben. Így ha történt velem valami, pl. elkaptak bagóval, megvert a nagyobb, elestem egykerekezés közben stb, akkor a saját bőrömön tapasztaltam, hogy hopáá, ezt most elbasztuk, legközelebb okosabban csinálom, vagy nem csinálok olyat, amiből bajom származik, mondjuk nem szólok be a pistának, aki 20 kilóval nehezebb nálam és 1 fejjel magasabb.
Most egy ilyen fórumon semmi visszatartó erő nincs. A kölyök ezt látja, hogy mindenki járatja a száját, hát járatja ő is, beszól a másiknak félelem nélkül, mert ugyan mit tehetnek vele. Lásd az előző generáció esetét is: mikes exy stb.
Ez elsősorban a szülő hibája, úgy vélem. Egyre több a selejt sajnos.
Egyre több a selejt sajnos.
én is így nőttem fel csak nem bagóztam titokban

hanem mi cseresznyét loptunk meg épületekbe másztunk be