d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1319231933194319531964765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,302.77
Jul 3 2018 07:31am
Egyik ismerősöm most mesélte a telefonba, hogy fél millát vásároltak el az elmúlt 3napban a bankkártyájával.
A netbankos log szerint Wizzair meg Emirates repülőjegyeket vettek, illetve volt egy reptéri fogyasztás.
A banknál letiltatta a kártyát, ugye ezek a tranzakciók 30 napig zároltként vannak elkönyvelve, a bank azt mondta, hogy van rá esély, hogy visszakapja a pénzt.
Fingja nincs, hogyan csinálták. Nem szokott neten vásárolni, úgyhogy az kizárva, hogy a neten szerezték meg a kártyaadatokat. Akkor viszont elképzelhető, hogy valaki fizikailag hozzáfért a kártyához.

Van valakinek ebben esetleg tapasztalata, hogy mit lehetne csinálni azon kívül, hogy várja a bank válaszát?

Szerintem egy ilyen netes repjegyvásárlás simán lenyomozható, a légitársaság meg tudja mondani, hogy ezzel a kártyával milyen névre vettek repülőjegyet, melyik járatara etc.

This post was edited by -joey- on Jul 3 2018 07:32am
Member
Gold: 21,598.00
Jul 3 2018 07:43am
Quote (-joey- @ 3 Jul 2018 13:31)
Egyik ismerősöm most mesélte a telefonba, hogy fél millát vásároltak el az elmúlt 3napban a bankkártyájával.
A netbankos log szerint Wizzair meg Emirates repülőjegyeket vettek, illetve volt egy reptéri fogyasztás.
A banknál letiltatta a kártyát, ugye ezek a tranzakciók 30 napig zároltként vannak elkönyvelve, a bank azt mondta, hogy van rá esély, hogy visszakapja a pénzt.
Fingja nincs, hogyan csinálták. Nem szokott neten vásárolni, úgyhogy az kizárva, hogy a neten szerezték meg a kártyaadatokat. Akkor viszont elképzelhető, hogy valaki fizikailag hozzáfért a kártyához.

Van valakinek ebben esetleg tapasztalata, hogy mit lehetne csinálni azon kívül, hogy várja a bank válaszát?

Szerintem egy ilyen netes repjegyvásárlás simán lenyomozható, a légitársaság meg tudja mondani, hogy ezzel a kártyával milyen névre vettek repülőjegyet, melyik járatara etc.

elvesztette/ellopták vagy lemásolták?
Member
Gold: 1,630.69
Jul 3 2018 07:45am
Quote (-joey- @ Jul 3 2018 02:31pm)

Ertesitse a matrixosokat.

Amugy ha magneses a kartya akkor meg penztarcan at is több meteres tavolsagbol is le tudnak olvasni rola minden informaciot megfelelö keszülekkel.
Member
Gold: 17,767.00
Jul 3 2018 07:57am
Quote (Karan2_Returned @ 3 Jul 2018 15:45)
Ertesitse a matrixosokat.

Amugy ha magneses a kartya akkor meg penztarcan at is több meteres tavolsagbol is le tudnak olvasni rola minden informaciot megfelelö keszülekkel.

azert minden informaciot nem tudnak

a magneses csikon nincs sokkal tobb adat mint a kartyara nyomtatva alapbol, es most probaltam utana nezni de olyanrol nem talaltam cikket hogy a magnescsikot tudnak meterekrol leolvasni

a fenti dolgot ez csak akkor magyarazza ha ezzel parhuzamosan a pin kodjat is benyultak, de mivel azzal szemelyesen kellett volna repulojegyet venni eleg valoszinutlen
Member
Gold: 1,630.69
Jul 3 2018 08:07am
Quote (SteelMeetsSteel @ Jul 3 2018 02:57pm)
azert minden informaciot nem tudnak

a magneses csikon nincs sokkal tobb adat mint a kartyara nyomtatva alapbol, es most probaltam utana nezni de olyanrol nem talaltam cikket hogy a magnescsikot tudnak meterekrol leolvasni

a fenti dolgot ez csak akkor magyarazza ha ezzel parhuzamosan a pin kodjat is benyultak, de mivel azzal szemelyesen kellett volna repulojegyet venni eleg valoszinutlen

akkor meg etikus hekkerek lehettek akik unatkoznak a boschnal
Member
Gold: 17,767.00
Jul 3 2018 08:17am
Quote (Karan2_Returned @ 3 Jul 2018 16:07)

majd megkerjuk grabalyeket hogy kopjon bele a kavejukba
Member
Gold: 0.00
Jul 3 2018 08:19am
Quote (SteelMeetsSteel @ Jul 3 2018 04:17pm)

nincs mit
Member
Gold: 2,751.03
Jul 3 2018 08:41am
Quote (Karan2_Returned @ Jul 3 2018 04:07pm)

Quote (SteelMeetsSteel @ Jul 3 2018 04:17pm)

megeri meg a hunsubra jarni
Member
Gold: 5,302.77
Jul 3 2018 08:41am
Quote (MarcusD @ Jul 3 2018 02:43pm)
elvesztette/ellopták vagy lemásolták?

A kártya mindvégig nála volt.
Szóval azt tudom elképzelni, hogy valaki, aki elég közel fért hozzá, lemásolhatta a kártyáról a számokat meg a CV kódot, és így a neten könnyedén meg tudta venni magának a repülőjegyet. Csak azt nem vágom, a reptéri fogyasztást hogyan tudta kifizetni azzal a kártyával, ami fizikailag nem volt ott.
A kérdés az, hogy ilyenkor a bank refundol-e? Ezek a kártyaforgalmak tudtommal egy hónapig csak zároltként vannak elkönyvelve, szóval a bank visszakérheti a pénzt.
Másik kérdés, hogy van-e értelme feljelentést tenni?
Member
Gold: 122.92
Jul 3 2018 08:47am
Quote (-joey- @ Jul 3 2018 04:41pm)
A kártya mindvégig nála volt.
Szóval azt tudom elképzelni, hogy valaki, aki elég közel fért hozzá, lemásolhatta a kártyáról a számokat meg a CV kódot, és így a neten könnyedén meg tudta venni magának a repülőjegyet. Csak azt nem vágom, a reptéri fogyasztást hogyan tudta kifizetni azzal a kártyával, ami fizikailag nem volt ott.
A kérdés az, hogy ilyenkor a bank refundol-e? Ezek a kártyaforgalmak tudtommal egy hónapig csak zároltként vannak elkönyvelve, szóval a bank visszakérheti a pénzt.
Másik kérdés, hogy van-e értelme feljelentést tenni?

Beregelte a kartyat valami simple alkalmazas szerube es utana azzal tud barhol vasarolni imo v ilyesmi amire gondolnek
Fel millanal en lehet tennek feljelentest (baja/koltsege nem lehet belole nem?) meg szemelyesen bemennek a bankba es probalnek beszelni valakivel aki kvalifikaltabb mint a random dolgozo akihez mesz az alap bajaiddal
Go Back To Magyar Topic List
Prev1319231933194319531964765Next
Add Reply New Topic New Poll