d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev13153163173183191468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 343.00
Sep 6 2013 06:03am
Quote (Eoghan @ Sep 6 2013 11:47am)
http://25.media.tumblr.com/846e1e3c5092fb1a6b72857fea6beedb/tumblr_msnihvPuFT1qc80l6o1_400.gif

maffiafőnök
Member
Gold: 2,496.00
Sep 6 2013 06:04am
Quote (CyberPunk666 @ Sep 6 2013 11:19am)
szerintem alapvetően a hőbörgés régen felesleges, mert nagyívben leszarják, nincs visszatartó ereje, nem félnek tőle, mert a bírka szavazók miatt nincs is mitől, itt bármit meg lehet tenni, maximum felidegesítjük magunkat. Itt vagy tenni kéne valamit, vagy nem rinyálni, hogy szívatnak minket. De sajnos itt senki sem elég bátor hozzá (köztük én sem, nem fogom elkúrni miatta az egész életem, ehhez csakis olyan összefogással lehetne eljutni, ahol már lehetetlen a felelősségre vonás). Egy normálisabb országban már minimum egy gyilkossági kísérletet elkövettek volna orbán, balogh, hoffman meg a többi ellen... (jah bocs, ott nem is választották volna meg újra a fideszt a 98-02 után...)

Mondom ezt úgy, hogy alapvetően nem vagyok az erőszak híve (sőt), de gyakorlatilag minden más út hatástalan (mivel nincs annyi esze az embereknek, hogy egyetlen szavazatot se adjanak a fideszre, mszpre meg az ezek utód és mellékpárjaiknak), és emberek millióinak lesz egyre nyomorultságosabb és kilátástalanabb az élete. Hova-tovább emberek halnak bele ebbe közvetetten.

mert ha neadjisten, ezek az emberek eltunnenek, jobbak jonnenek utanuk? nincs semmi ertelme a valtozasnak, ha nincs biztositva, hogy valami jobb jon utana

nem a vezetoseget kell megvaltoztatni, hanem az embereket. csak a magar nepet okolhatod azert hogy ez tortenik veluk, ezt erdemlik kollektive. nincs ertelme "szebb jovot" kialtani, amig alapjaiban nem valtoznak a dolgok. a vezetok csak visszaelnek a helyzettel, mas vezetok is visszaelnenek vele elobb utobb.

Quote (josheide @ Sep 6 2013 11:07am)
Csak mert nagy szemetsegek mennek, nem szabad meg elmennunk a kisebb szemetsegek mellett.

nem kell elmenni mellette

de en eros tulzasnak erzem ami folyik
Member
Gold: 33,265.80
Member
Gold: 1.00
Sep 6 2013 06:22am
Quote (TresholdOfUniverse @ 6 Sep 2013 14:04)
mert ha neadjisten, ezek az emberek eltunnenek, jobbak jonnenek utanuk? nincs semmi ertelme a valtozasnak, ha nincs biztositva, hogy valami jobb jon utana

nem a vezetoseget kell megvaltoztatni, hanem az embereket. csak a magar nepet okolhatod azert hogy ez tortenik veluk, ezt erdemlik kollektive. nincs ertelme "szebb jovot" kialtani, amig alapjaiban nem valtoznak a dolgok. a vezetok csak visszaelnek a helyzettel, mas vezetok is visszaelnenek vele elobb utobb.

Ha lenne komoly megmozdulás és háttér az elégedetlenkedők mögött, akkor egészen más lenne a hozzáállás a vezetők részéről..
Member
Gold: 355.92
Sep 6 2013 06:28am
Quote (TresholdOfUniverse @ Sep 6 2013 02:04pm)

és te hogy változtatnád meg az embereket, ha nem úgy, hogy megpróbálod minél jobban informálni őket, hátha egy páran öntudatosabb lesznek, és nem ilyen pártbirkák?
Member
Sep 6 2013 06:33am
Quote (Saenchai @ Sep 6 2013 01:28pm)
és te hogy változtatnád meg az embereket, ha nem úgy, hogy megpróbálod minél jobban informálni őket, hátha egy páran öntudatosabb lesznek, és nem ilyen pártbirkák?

kell oket informalni, te meg mindig nem erted, hogy a hangsullyal van bajom, azzal amit a media csinal es amire ti lelkesen rajatszotok

egy aprobb ugyrol van szo, 5 millio forintrol amit megcsak nemis zsebre tett valaki hanem kozteruletek es templom felujitasra hasznaltak.

ezt meglehet emliteni, es lehet erte utalni Orbanekat, de teljesen felesleges napokon heteken keresztul ezen ragodni amikor elkepeszto osszeget osztottak ki nehany iskolanak, mikozben ostoban oldottak meg ezt a penztargepes marhasagot etcetc

attol nem lesznek ontudatosabbak az emberek, hogy ilyesmivel vannak elfoglalva, a nagyobb problemak helyett. es nem, ez az eset nagyon nem a korrupcio es minden egyeb rossz szimboluma a vilagban ami felhivja erre az emberek figyelmet

az embereket pedig nem tudom hogyan lehetne emgvaltoztatni, nalam okosabb emberek se tudjak, csak a megkozelites vegett irtam
Member
Gold: 355.92
Sep 6 2013 06:46am
Quote (TresholdOfUniverse @ Sep 6 2013 02:33pm)
kell oket informalni, te meg mindig nem erted, hogy a hangsullyal van bajom, azzal amit a media csinal es amire ti lelkesen rajatszotok

egy aprobb ugyrol van szo, 5 millio forintrol amit megcsak nemis zsebre tett valaki hanem kozteruletek es templom felujitasra hasznaltak.

ezt meglehet emliteni, es lehet erte utalni Orbanekat, de teljesen felesleges napokon heteken keresztul ezen ragodni amikor elkepeszto osszeget osztottak ki nehany iskolanak, mikozben ostoban oldottak meg ezt a penztargepes marhasagot etcetc

attol nem lesznek ontudatosabbak az emberek, hogy ilyesmivel vannak elfoglalva, a nagyobb problemak helyett. es nem, ez az eset nagyon nem a korrupcio es minden egyeb rossz szimboluma a vilagban ami felhivja erre az emberek figyelmet

az embereket pedig nem tudom hogyan lehetne emgvaltoztatni, nalam okosabb emberek se tudjak, csak a megkozelites vegett irtam

mintha ezekről nem lenne szó a nem-jobboldali médiában
Member
Sep 6 2013 06:54am
Quote (Saenchai @ Sep 6 2013 01:46pm)
mintha ezekről nem lenne szó a nem-jobboldali médiában

ugy altalaban emlitettem a mediat, nem ertem mire utalsz
Member
Gold: 206.00
Sep 6 2013 07:03am
Quote (TresholdOfUniverse @ Sep 6 2013 11:47am)
nemigazan ertem, hogy meirt verik ezt az egeszet ekkora dobra

ertem en hogy szemet dolog, de messze nincs akkora jelentosege hogy orszag vilag ezen frocsogjon. vannak olyan problemak is, amiken erdemes fennakadni ehelyett is

arrol nem is beszelve, hogy ezekbol a felujitasbol tobb valoszinuleg egyebkent is tervezve volt, csak elore hoztak par honappal/evvel, hogy kesz legyen az eskuvore. az meg talan belefer, ha mar miniszterelnok az ember(ezzel nem a horcsogpusztai tanyara vezeto utra gondolok, de a Mechwart kornyeket amugyis rendben tartottak mindigis)

figy, engem sem érdekelne alapvetően, de maga ez az egész esküvő ragyogóan jellemzi ezt az egész mutyizást, ami már jó ideje megy... máshol is ugyanúgy lopnak a politikusok, csak ott először megcsinálják a tutit a népnek, na majd azután szedegetik ki a húsosbödönből a zsírosabb falatokat. Ha itt is így lenne, akkor szarnám én le, meg gratulálnék én is az ifjú párnak, de ugye ne felejtsük el, hogy ráhelke akkora spíler, hogy még versenyt is nyert az egyetem alatt, totál független bírák között, ugye - csak itthon az a divat, hogy megszedjük magunkat, megszedi magát a koma is, választások előtt meg csinálunk pár látszatintézkedést, mondjuk olyat, amit megszüntettünk az előző kormány látszatintézkedéseiből és akkor ha bejön és nem feszítettük túl a húrt, akkor csinálhatjuk még négy évig a piszkoskodást, ha meg nem, akkor négy évig hőbörgünk mindenre, amit a győztesek mondanak, nem csinálunk semmit, csak baszogatjuk őket, hátha a 4 év lejárta után megint mi jövünk

és így kb el is mondtam a magyar politika utóbbi 16 évét legalább
Member
Sep 6 2013 07:08am
Quote (Jancsipapa @ Sep 6 2013 02:03pm)
figy, engem sem érdekelne alapvetően, de maga ez az egész esküvő ragyogóan jellemzi ezt az egész mutyizást, ami már jó ideje megy... máshol is ugyanúgy lopnak a politikusok, csak ott először megcsinálják a tutit a népnek, na majd azután szedegetik ki a húsosbödönből a zsírosabb falatokat. Ha itt is így lenne, akkor szarnám én le, meg gratulálnék én is az ifjú párnak, de ugye ne felejtsük el, hogy ráhelke akkora spíler, hogy még versenyt is nyert az egyetem alatt, totál független bírák között, ugye - csak itthon az a divat, hogy megszedjük magunkat, megszedi magát a koma is, választások előtt meg csinálunk pár látszatintézkedést, mondjuk olyat, amit megszüntettünk az előző kormány látszatintézkedéseiből és akkor ha bejön és nem feszítettük túl a húrt, akkor csinálhatjuk még négy évig a piszkoskodást, ha meg nem, akkor négy évig hőbörgünk mindenre, amit a győztesek mondanak, nem csinálunk semmit, csak baszogatjuk őket, hátha a 4 év lejárta után megint mi jövünk

és így kb el is mondtam a magyar politika utóbbi 16 évét legalább

ugy latom magamra szakitottam a gatat :D

jol jellemzi a mutyizast, es nem is ertem meirt igy csinaljak, de ez a velemenyemen nem valtoztat.

a politikai jellemzesre meg nem tudok mit mondani, a temahoz nem tartozik, de Mgyo ezt tudta kitermelni a 20. szazadi oroksegbol
Go Back To Magyar Topic List
Prev13153163173183191468Next
Add Reply New Topic New Poll