d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Afk Tekerek
Prev1315316317318319410Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,645.00
Jun 4 2011 01:57pm
sok itt a mainstream duma
Member
Gold: 69.85
Jun 5 2011 02:41am
Quote (Oberon_os @ 4 Jun 2011 21:47)
-ha nem tudsz szerelni vegyél készen, vagy kérj meg valakit aki ilyesmivel foglalkozik. Innen pl dzsordzsbaba
-20-25 körül már ki lehet hozni értelmeset, nem vészes. Ha kapsz ingyen egy régi országutit, és nincsenek nagy igényeid, akkor még olcsóbban...
-első-hátsó fék kell, de nem ezen szokott elhasalni a dolog... Jogszabályoknak megfelelni eleve lehetetlen.

- Nyártól amúgy tervezek bringaboltban eladóskodni/szervizbe besegíteni. Remélem összejön, van rá chance. Amúgy is össze tudok rakni rendesen egy bringát, de ezt megbeszéltük tegnap Tomival.
- Fixinek pályaváz kell. Outi =/= pályaváz.
- Első fék kell csak, a rendőröknek be lehet beszélni, hogy kontrás. Ezzel nem szokott gond lenni. :D Jogszabálynak meg meg lehet felelni, csak tudni kell. Első-hátsó lámpa (fehér-piros), hátsó piros fényvisszaverő, első kerékre prizma, városon kívül láthatósági mellény. Ennyi! Ha ez megvan és ilyenre hivatkozik, hogy névtábla, adni kell neki egy nehéz feladatot. Írja meg a feljelentést. Onnantól már te vagy előnyben, mert a névtábla jelenleg nincs a KRESZ-ben.
- Amúgy megtárgyaltuk Tomival: 2/3x5-ös régi Alpina, vagy Puch, Csepel, akármi bringát kellene feljavítani neki. Mert túrára is használná, nem csak városba, túrázni viszont fixivel NEM lehet. Ha hátsó kerékre terhelsz, baszhatod a skiddelést, nem tudsz rendesen megállni/manőverezni vele.
Member
Gold: 124.45
Jun 5 2011 03:46am
Quote (Baleee @ 5 Jun 2011 09:41)
- Nyártól amúgy tervezek bringaboltban eladóskodni/szervizbe besegíteni. Remélem összejön, van rá chance. Amúgy is össze tudok rakni rendesen egy bringát, de ezt megbeszéltük tegnap Tomival.
- Fixinek pályaváz kell. Outi =/= pályaváz.
- Első fék kell csak, a rendőröknek be lehet beszélni, hogy kontrás. Ezzel nem szokott gond lenni. :D Jogszabálynak meg meg lehet felelni, csak tudni kell. Első-hátsó lámpa (fehér-piros), hátsó piros fényvisszaverő, első kerékre prizma, városon kívül láthatósági mellény. Ennyi! Ha ez megvan és ilyenre hivatkozik, hogy névtábla, adni kell neki egy nehéz feladatot. Írja meg a feljelentést. Onnantól már te vagy előnyben, mert a névtábla jelenleg nincs a KRESZ-ben.
- Amúgy megtárgyaltuk Tomival: 2/3x5-ös régi Alpina, vagy Puch, Csepel, akármi bringát kellene feljavítani neki. Mert túrára is használná, nem csak városba, túrázni viszont fixivel NEM lehet. Ha hátsó kerékre terhelsz, baszhatod a skiddelést, nem tudsz rendesen megállni/manőverezni vele.

:DDDD

Fixinek nem kell pályaváz. Magas középrész persze jó, de rég nem kritérium. Padkázásnál és hasonlóknál van csak értelme, olyan gyorsan úgysem kanyarodik normális városi bringás, hogy ez gond legyen. Mellesleg, nekem outi klipsze nem ér le a földre, gondold el hogy be kéne dőlni ahhoz, hogy a pedál leérjen kanyarban... Vicc. Pályán persze kell, de ezt szerintem nem kell magyarázni miért.. :)
Rengetegen tolnak amúgy vázra épített fixit.

Valami dereng, hogy egyszerre kapcsolható első és hátsó lámpa kell, mivel a szabályt 2345441232343 évvel ezelőtt alkották, mikor még dinamós cangák mentek, amik ugye egyszerre kapcsolták első-hátsót. De lehet tévedek. Mellesleg a fenti szabályoknak a bringák 90%a nem felel meg (küllőprizma, hátsó visszaverő miatt leginkább, de csengő/nappallámpa sincs általában).

Túrázni lehet fixivel, csak nem érdemes. :D Viccet félretéve, nem a hátsó kerék terhelése, és emiatt skid hiánya miatt nem érdemes fixivel túrázni, mivel skid nélkül is meg lehet állni (első fék, pedállal visszatartás). Rendesen megpakolt túra cangával meg amúgysem akar nagyon manőverezni az ember.
Member
Jun 5 2011 05:37am
Jó persze. Monti vázra is lehet fixit építeni, sőt egy Stumpjumperre is, tökmindegy, de nem szokás. De attól még az igazi fixinek pályaváz való, különben túl mainstream lesz. :/ Minden buzi fixit épít, valami szarból, amit talál amúgy. Azért mondtam, hogy pályaváz, mert az lesz lassan a ritkább. :D

Jha igen,a csengő kimaradt. Amúgy nekem minden van, amit a mostani KRESZ előír. Együtt kapcsolható lámpa sincs már benne asszem, szóval ezek üres pofázások. Ezért kell inkább feljelentetni magad, kis házi feladat, tud-e még írni. :D

Persze, mindennel lehet túrázni is. Szintén Stumpjumper fullyt is láttam már úgy megpakolva túra cuccokkal, hogy ki se látszott a bringa, + volt még bringás utánfutó is mögé kötve. Amúgy ezután a kép és hozzá tartozó 'bloggolás' után (bikemagon találtam még régen), egyértelművé vált számomra, hogy egy nyeregcsőre rögzíthető táskatartó is elég erős tud lenni ahhoz, hogy megpakold rendesen. Mert annak a fullynak is csak ilyen volt fenn és dupla nyereg táska + tetejére is volt cucc rakva, szóval nem kímélték és hosszú utat vállalt vele, szóval nem volt gond, hogy csak nyeregcsöves a tartó. Szerintem én is veszek olyat az outimhoz.

Jajj ne olyan manőverekre gondolj már. Hirtelen eléd ugró kislány, stb stb. Amúgy meg azt hiszed megpakolt cuccal fixivel, mész mondjuk 25-el, hirtelen fékezned kell és első fék, meg teljesen lesúlyozott hátsó kerékkel csak úgy ráfeszítesz és nem fog majd visszarúgni a pedál, meg a térdedre visszaütni? Azért nha, az nem olyan egyszerű, persze nem is nehéz. De a fixi attól még nem olyan bringa, ami túrázásra való, meg megpakolt csomagtartós tekerésre. Olyankor van fordítható kerék és másik oldala sima SS és nincs ilyen gond vele.
Member
Jun 5 2011 05:47am
Quote (Baleee @ 5 Jun 2011 12:37)
Jó persze. Monti vázra is lehet fixit építeni, sőt egy Stumpjumperre is, tökmindegy, de nem szokás. De attól még az igazi fixinek pályaváz való, különben túl mainstream lesz. :/ Minden buzi fixit épít, valami szarból, amit talál amúgy. Azért mondtam, hogy pályaváz, mert az lesz lassan a ritkább. :D

Jha igen,a  csengő kimaradt. Amúgy nekem minden van, amit a mostani KRESZ előír. Együtt kapcsolható lámpa sincs már benne asszem, szóval ezek üres pofázások. Ezért kell inkább feljelentetni magad, kis házi feladat, tud-e még írni. :D

Persze, mindennel lehet túrázni is. Szintén Stumpjumper fullyt is láttam már úgy megpakolva túra cuccokkal, hogy ki se látszott a bringa, + volt még bringás utánfutó is mögé kötve. Amúgy ezután a kép és hozzá tartozó 'bloggolás' után (bikemagon találtam még régen), egyértelművé vált számomra, hogy egy nyeregcsőre rögzíthető táskatartó is elég erős tud lenni ahhoz, hogy megpakold rendesen. Mert annak a fullynak is csak ilyen volt fenn és dupla nyereg táska + tetejére is volt cucc rakva, szóval nem kímélték és hosszú utat vállalt vele, szóval nem volt gond, hogy csak nyeregcsöves a tartó. Szerintem én is veszek olyat az outimhoz.

Jajj ne olyan manőverekre gondolj már. Hirtelen eléd ugró kislány, stb stb. Amúgy meg azt hiszed megpakolt cuccal fixivel, mész mondjuk 25-el, hirtelen fékezned kell és első fék, meg teljesen lesúlyozott hátsó kerékkel csak úgy ráfeszítesz és nem fog majd visszarúgni a pedál, meg a térdedre visszaütni? Azért nha, az nem olyan egyszerű, persze nem is nehéz. De a fixi attól még nem olyan bringa, ami túrázásra való, meg megpakolt csomagtartós tekerésre. Olyankor van fordítható kerék és másik oldala sima SS és nincs ilyen gond vele.

Jé, jsp-n nincs bólogatós szmájli. És igen, szerintem sem jó fixi túrára, de akkor már ne is ss, hanem váltós. +20-30 kilóval nehéz felfelé menni. :D
Az meg, hogy outi vázon túl divatos... Szarok bele. Attól még h divat, nem kell úgy kezelni, és beállni a sorba. Utcai tekergélésre ugyanúgy jó lesz.
Member
Jun 5 2011 05:50am
Quote (Oberon_os @ 5 Jun 2011 13:47)
Jé, jsp-n nincs bólogatós szmájli. És igen, szerintem sem jó fixi túrára, de akkor már ne is ss, hanem váltós. +20-30 kilóval nehéz felfelé menni. :D
Az meg, hogy outi vázon túl divatos... Szarok bele. Attól még h divat, nem kell úgy kezelni, és beállni a sorba. Utcai tekergélésre ugyanúgy jó lesz.

Zizi will be too mainstream. :DDD

Amúgy meg jha, ezért mondtam Tominak, hogy olyan outit kreessen inkább ami ilyen 2-3x5 sebis, az bőven elég túrázáshoz, nem kell oda 2-3x9-11 közötti, Vagy keresni utólag régi váltót hozzá, ami ennyi áttétet visz. Meg fogjuk oldani neki. :D

Amúgy zizi, mikor szedjük szét a kerekeidben az agyakat? Meg kellene csinálni a kónusz tisztítást, meg azt is legalább oda tudnám akkor sorolni, hogy nha ezt is meg tudom csinálni. :D Akkor már csak a kerék fűzés/centír és teló/tárcsafék légtelenítés lesz kb az, amit bringán nem tudok megcsinálni. >.<

/E: Amúgy én most egy 25-30l közötti Deuter, vagy Vaude hátitatyót akarok venni. Nagyon sokan ajánlották ezeket a márkákat és nem csak azért mert alapból jó a minőségük, kényelmes, stb, hanem mert ha baj van velük, jó a garancia rájuk, nem csak üres duma, kicserélik/megoldják, ha gond van velük.

This post was edited by Baleee on Jun 5 2011 05:58am
Member
Gold: 15.00
Jun 5 2011 06:06am
Quote (Baleee @ Jun 5 2011 11:50am)

Amúgy meg jha, ezért mondtam Tominak, hogy olyan outit kreessen inkább ami ilyen 2-3x5 sebis, az bőven elég túrázáshoz, nem kell oda 2-3x9-11 közötti, Vagy keresni utólag régi váltót hozzá, ami ennyi áttétet visz. Meg fogjuk oldani neki. :D

Amúgy zizi, mikor szedjük szét a kerekeidben az agyakat? Meg kellene csinálni a kónusz tisztítást, meg azt is legalább oda tudnám akkor sorolni, hogy nha ezt is meg tudom csinálni. :D Akkor már csak a kerék fűzés/centír és teló/tárcsafék légtelenítés lesz kb az, amit bringán nem tudok megcsinálni. >.<

/E: Amúgy én most egy 25-30l közötti Deuter, vagy Vaude hátitatyót akarok venni. Nagyon sokan ajánlották ezeket a márkákat és nem csak azért mert alapból jó a minőségük, kényelmes, stb, hanem mert ha baj van velük, jó a garancia rájuk, nem csak üres duma, kicserélik/megoldják, ha gond van velük.

:love: feladtam a hirdetést a mostanirra :/
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Jun 5 2011 06:58am

ns analog :drool:
Member
Jun 5 2011 07:02am
Member
Jun 5 2011 09:20am
Quote (Baleee @ 5 Jun 2011 12:50)

Nekem még mindig félvállas tatyó kéne. :D

Zsírzás meg nem nagy dobás, már most meg tudod csinálni, úgy hogy soha nem tetted. :D De, jövő héten sort keríthetünk rá ha gondolod. Lejöhetnél hozzám monnyuk 5re, 8-9ig baszakszunk, te szigorúan alkoholmentes sör mellett... }: ) Amúgy, nekem 8as, csavarodás, deformáció kiszedése kéne hátsóból. Megint rámkanyarodott egy balfasz index nélkül, megint padka felé tudtam csak menekülni, első kereket még fel bírtam rántani (asse tudom hogy), hátsó meg jó svunggal neki a padkának. Flessssssssssssssss. Szóval most kacsázik. :D
Go Back To Magyar Topic List
Prev1315316317318319410Next
Add Reply New Topic New Poll