d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Afk Tekerek
Prev1314315316317318410Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Jun 3 2011 10:04am
Quote (Baleee @ 3 Jun 2011 17:02)
Kuskubai nevű bringás arcnak, akitől vette a bringáját, egy magyar paraolimpikon, aki asszem nyert már világbajnokságot is. Fél keze hiányzik asszem. Eszméletlenül tiszteletreméltó az ilyen. :)

A fixivel kapcsolatban:

Alföldre/városban/kettő együtt fölösleges a több sebesség. Be kell lőni milyen fokozatba kényelmes tekerni és kész. Előnye, hogy baromira megerősíti a vádlit/combot. Aztán ezzel lehet igazán megtanulni bringázni, mert nem enged nem tekerni, kurvasokat erősít. Egyébként meg egy életérzés, bár manapság too mainstream kezd lenni. :D

this, egyik haveromnak írtó nagy a pofája, hogy neki van ilyen

szóval inkább hosszú, sima terepen érdemes használni.
Member
Gold: 69.85
Jun 4 2011 01:24am
Quote (tevetava @ 3 Jun 2011 18:04)

A simaság nem feltétel. rob nevű bikemag mod pl mtb-ből csinált fixit. Bár lehet az csak egysebi. De merev vázas, Speci, fox teló, 1 sebesség. De asszem fixire csinálta meg. Alföldre minek váltó alapon.
Member
Gold: 124.45
Jun 4 2011 09:03am
Quote (tevetava @ 3 Jun 2011 17:04)

Ez a fixi dolog érdekes. A legnagyobb előnye az egyszerűsége, ez városi bringázás terén nagyon fontos. Könnyű, egyszerű, kevés dolog romlik el benne ugye. A váltó hiánya bizonyos körülmények között nemhogy hátrány, hanem előny is. Bringázásnál nagyon fontos, hogy megtanuld a "pedálfordulatot", ezzel érzed igazán a keród. Ez fixi/ss esetén egyszerű ugye, mert nincs áttétel, nincsen váltás áttételek közt, így nagyon tudod érezni mennyivel/hogyan/ésatöbbi mész.
Én legalábbis mióta leginkább egy áttétellel kenem, így érzem. Sokkal jobban érzem mit hogy hozok ki. Ha váltok, szinte olyan mintha másik bringára kerülnék. :) 42/13 általában elég, 42/15 kurvakényelmes, felfelé sem gáz rövidebb távon. És nem csak hosszú, sima terepekre jó, városban kifejezetten rövid távokat fut le az ember vele általában, + sanfransziszkóban is vannak fixisek (ha érdekel, keress rá gúgelben, MASH SF t0rr3nt). Vagy, tokio to osaka c film, tavalyi bringás filmfesztre készült külföldiában.

Ezek a legfontosabb dolgok, ami miatt fixit fogok csinálni magamnak. Az, hogy életérzés, kevésbé motivál, de persze az is fontos (mármint, a bringázás mint élmény). Nekem leginkább munkába tekeréshez kell ugyanis.

A másik, meg ami miatt felkapott lett, az a divat, ja. Nem érzem hogy bárki menőbb lenne fixi miatt, de sokan erre verik. Lehet ezt jól is kezelni (jól kinéző, jó színkombinációjú, jó cuccokkal szerelt fixik szemet gyönyörködtetőek), meg lehet balfaszul, menőzve.
Member
Jun 4 2011 11:14am
MEg ugye lehet vele trükközni is, skieddlés, keo spin,
Member
Jun 4 2011 11:29am
Quote (Baleee @ 4 Jun 2011 18:14)
MEg ugye lehet vele trükközni is, skieddlés, keo spin,

trükkös fixi egészen más történet
Member
Jun 4 2011 11:36am
Quote (Oberon_os @ 4 Jun 2011 19:29)
trükkös fixi egészen más történet

Skiddelni, keo spinelni bármelyikkel lehet. :D
Member
Gold: 15.00
Jun 4 2011 11:49am
Na ahogy olvaslak titeket, meg már egy ideje kedvet kaptam egy fixihez, viszont több gondom is van, ezekhez kérném a segítségeteket
- szereléshez fasz vagyok (gondolom itt már halott a téma)
- tavaly vettem bicót, és nem tudok már most nagyobb adagot erre költeni (hozzátartozik hogy fogalmam sincs mennyiből lehet kihozni)
- nem tudom mennyire szabályos a dolog, (lássátok, azért valamennyit utánaolvastam: a fékek a kérdésesek számomra, mert az ugye kötelező)

nanana?
Member
Jun 4 2011 11:57am
Quote (kuzdithom @ 4 Jun 2011 19:49)
Na ahogy olvaslak titeket, meg már egy ideje kedvet kaptam egy fixihez, viszont több gondom is van, ezekhez kérném a segítségeteket
- tavaly vettem bicót, és nem tudok már most nagyobb adagot erre költeni (hozzátartozik hogy fogalmam sincs mennyiből lehet kihozni)
- nem tudom mennyire szabályos a dolog, (lássátok, azért valamennyit utánaolvastam: a fékek a kérdésesek számomra, mert az ugye kötelező)

nanana?

Irjá rám facialbookon.
Member
Jun 4 2011 01:47pm
Quote (kuzdithom @ 4 Jun 2011 18:49)

nanana?

-ha nem tudsz szerelni vegyél készen, vagy kérj meg valakit aki ilyesmivel foglalkozik. Innen pl dzsordzsbaba
-20-25 körül már ki lehet hozni értelmeset, nem vészes. Ha kapsz ingyen egy régi országutit, és nincsenek nagy igényeid, akkor még olcsóbban...
-első-hátsó fék kell, de nem ezen szokott elhasalni a dolog... Jogszabályoknak megfelelni eleve lehetetlen.
Member
Gold: 112.00
Jun 4 2011 01:54pm
itthon van pár dolog, lehet abból összerakok egy bringát, márha összemegy... V-fékek, kerékszett, váz, kormány.. kb minden van, talán gumikat, hajtást kéne venni, ezt is single speedre akarnám.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1314315316317318410Next
Add Reply New Topic New Poll