Quote (beni @ 27 Oct 2011 14:45)
Ingatlankiadás egyébként totál a fekete-szürke zónában történik, mert ha bejelented, akkor kvázi nem éri meg. Amúgy meg ez a konstrukció egy fokkal jobb (bár ellenzem az ingatlanadót, amikor a család egyetlen kis vityilójára van kivetve) bár ott a kérdés, hogy az budai lakásban élő kisnyugdíjas, aki ül az 50 milliós lakásán évente csengessen le 0,5%-ot vagy költözzön el máshova? Lehet, hogy ilyenből nincs sok és most ez csak egy kiragadott példa ... én szimplán fosnak érzem, hogy a hitel mellett még fizessen az ember mondjuk évi 100 ezret csak azért, mert éppen egy átlag értékű Pesti ingatlanban lakik.
hát igen, figyelembe kéne venni a vétel meg a finanszírozás egyéb szempontjait is, kurvára nehezen lehetne elérni a szándékolt hatást, hogy a burzsujokat, akik mindent feketén szereztek legalább az x százmilliós háza után meg tudják adóztatni... amúgy nagyanyám is 1974 óta egy 100m2-es gellérthegyi lakásban lakik, és ő se nagyon tudna ezután maga fizetni évi ~1(+) milliót...
Quote (beni @ 27 Oct 2011 14:45)
Ingatlankiadás egyébként totál a fekete-szürke zónában történik, mert ha bejelented, akkor kvázi nem éri meg. Amúgy meg ez a konstrukció egy fokkal jobb (bár ellenzem az ingatlanadót, amikor a család egyetlen kis vityilójára van kivetve) bár ott a kérdés, hogy az budai lakásban élő kisnyugdíjas, aki ül az 50 milliós lakásán évente csengessen le 0,5%-ot vagy költözzön el máshova? Lehet, hogy ilyenből nincs sok és most ez csak egy kiragadott példa ... én szimplán fosnak érzem, hogy a hitel mellett még fizessen az ember mondjuk évi 100 ezret csak azért, mert éppen egy átlag értékű Pesti ingatlanban lakik.
magánszemélyeknél, kisebb befektetések esetén igen, de x ezer m2-es irodáknál, tehát igazi beruházások esetén csak utánanéz valaki (vagy csak megint naív vagyok?)
This post was edited by My_Acc_Is_Bazur on Oct 27 2011 06:52am