Quote (My_Acc_Is_Bazur @ Oct 27 2011 01:38pm)
"Általános értékalapú ingatlanadó bevezetése: adómentes lesz a tulajdonos által lakott 30 millió forintnál nem drágább, és egy második, legfeljebb 15 millió forintot érő lakás. Az ingatlanadó három kulcsos: 0-30 millió Ft-ig 0,25%, 30-50 millió Ft között 0,35%. 50 millió Ft felett 0,5%."
asszem ezt épp a fidesz vitte AB elé, akik eltörölték... amúgy azt olvastam, hogy ingatlankiadásnál ilyen 6-8% az elvárt hozam (igazából ez alacsonyabb szerintem, max. nagyobb befektetéseknél lehet ennyi vagy több), és egy ilyen 3%-os kulccsal kb. tönkrebasznák azt a kevés ingatlanberuházást is, ami van. bár nyilván bonyolultabb, de szerintem egyszerűen irreális a 3%-os kulcs.
Ingatlankiadás egyébként totál a fekete-szürke zónában történik, mert ha bejelented, akkor kvázi nem éri meg. Amúgy meg ez a konstrukció egy fokkal jobb (bár ellenzem az ingatlanadót, amikor a család egyetlen kis vityilójára van kivetve) bár ott a kérdés, hogy az budai lakásban élő kisnyugdíjas, aki ül az 50 milliós lakásán évente csengessen le 0,5%-ot vagy költözzön el máshova? Lehet, hogy ilyenből nincs sok és most ez csak egy kiragadott példa ... én szimplán fosnak érzem, hogy a hitel mellett még fizessen az ember mondjuk évi 100 ezret csak azért, mert éppen egy átlag értékű Pesti ingatlanban lakik.