Quote (zsansaccount @ Jan 31 2010 07:58pm)
Tökre igazad van, de velem foglalkoztak a szüleim és neveltek, 12 évesen nem egy online fórumon lógtam (mondjuk akkor még gépem se volt, sőt tárcsázós net volt, nekünk lehet akkor még nem is volt, ezt most nem tudom pontosan megmondani). Ha meg nem foglalkoztak velem, akkor mondjuk 5-10 percig vertem a seggem a földhöz rendben, de utána más elfoglaltságot kerestem magamnak. Pl zenét hallgattam vagy olvastam, legóztam, építőkockáztam vagy kisautóztam. Kár, h ma már ez egyre ritkább és én nem tudom megérteni, h miért csinálja ezt, még akkor se, ha a 10-12 éves önmagamból indulok is ki.
Ja igen, lehet szánkózni meg hógolyózni meg hóembert/iglut építeni haverokkal.
Az a baj, hogy a mostani gyerekek a gép előtt nőnek fel, a szüleik pedig nem veszik észre, hogy mennyire eltorzítja őket. Nem alakul ki bennük se a felelősség, se az egészséges értékrend. Vegyünk pl. engem, a vén okoskodó faszt. Nekem 14 éves koromig nem volt gépem. 20 éves koromban kötöttük be a netet. A gyerekkorom azzal telt, hogy bandáztam, bicikliztem, várat építettem, legóztam, titokban bagóztam, építkezésekre jártam stb-stb. Kint a valós életben. Így ha történt velem valami, pl. elkaptak bagóval, megvert a nagyobb, elestem egykerekezés közben stb, akkor a saját bőrömön tapasztaltam, hogy hopáá, ezt most elbasztuk, legközelebb okosabban csinálom, vagy nem csinálok olyat, amiből bajom származik, mondjuk nem szólok be a pistának, aki 20 kilóval nehezebb nálam és 1 fejjel magasabb.
Most egy ilyen fórumon semmi visszatartó erő nincs. A kölyök ezt látja, hogy mindenki járatja a száját, hát járatja ő is, beszól a másiknak félelem nélkül, mert ugyan mit tehetnek vele. Lásd az előző generáció esetét is: mikes exy stb.
Ez elsősorban a szülő hibája, úgy vélem. Egyre több a selejt sajnos.
Quote (InfamousMythos @ Jan 31 2010 08:10pm)
tl;dr
Egyre több a selejt sajnos.
This post was edited by -joey- on Jan 31 2010 01:11pm