medieval 2: total war
spanyolokkal meghódítottam a mapot :')
egyedül a fehér terület nem az enyém (lengyeleké), mert ha azt is elveszem vége a játéknak
1080-ban kezdődik a történet és most 2056-ban járok xD
a citromsárga a városokat jelöli (nagyobb bevétel), a narancssárga az erődöket (kevesebb bevétel, erősebb katonai utánpótlás - képzés)
a 3 homokszínű terület meg épp várossá alakítás alatt van, hogy mégtöbb legyen a befolyó pénz
mivel minden az enyém ezért még több katonai területet alakítok majd át várossá, olyan központokat hagyva csak mint a képen spanyoloknál (toledo), franciáknál (angers), angoloknál (nottingham).. ezek biztosítják majd 1-1 régió katonai utánpótlását

a lengyelek már kb nem csinálnak semmit mert az egész határukat elálltam a saját csapataimmal
ellenség csak néha van, főként az arab meg orosz területeken ilyen felkelő csapatok, de azokat easy leverem mindig, sosem tudnak nagyobb károkat okozni (+ha városiasítok a katonaibb berendezkedés helyett talán nekik se lesz annyi okuk hadakozni - bár a public order mindig magasabb a katonai területeken)
illetve 2 pápai csapat milánnál, genovánál hazátlanul állomásozik a saját csapataim felügyelete alatt
gondolkodtam adok nekik egy területet, hadd legyen azoknak is hazájuk.. lehet megkapják a legészakkeletibb régiót (bulgars) ami ugyan egy erős erődítmény de mivel nem lenne nekik városuk amiből lenne pénzük ezért fegyverkezni sem nagyon tudnának
spanyolok amúgy 2 területtel kezdenek 1080-ban:
This post was edited by Senee on Mar 27 2018 05:28am