d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev13023033043053061468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Aug 28 2013 04:04am
Quote (Saenchai @ Aug 28 2013 10:53am)
az a legszarabb, hogy ez az egyetlen gimnázium a városban, és ugye nagyon sok gyerek már oda járt, mikor átalakították a dolgokat

nekem pl. sok lenne egy idézet is reggel a Bibliából, mert tanulni járok az iskolába, nem pedig egyházi bölcsességeket meg hittan órát hallgatni

kervenyezzed hittan helyett egy erkolcstan tetel felolvasasat
hueh
Member
Gold: 206.00
Aug 28 2013 04:13am
Quote (Saenchai @ Aug 28 2013 11:53am)
az a legszarabb, hogy ez az egyetlen gimnázium a városban, és ugye nagyon sok gyerek már oda járt, mikor átalakították a dolgokat

nekem pl. sok lenne egy idézet is reggel a Bibliából, mert tanulni járok az iskolába, nem pedig egyházi bölcsességeket meg hittan órát hallgatni

öcsém most meg gimnáziumba, abba, ahová én jártam, azzal a különbséggel, hogy azóta a református egyház átvette azt is...

nézd, valahol örülj neki, mert nyilván nyűg a reggeli áhítat, a heti 1 templombajárás, de ahogy ismerem a mai diákokat, megoldják ezt, hogy ne legyen olyan unalmas - viszont az is biztos, hogy pénz az jobban lesz az egyházi iskolában, hiszen jobban tudnak rá költeni, legalábbis itt jobb helyzetben van a suli... Másrészről meg az ott tanító tanárok sem feltétlen azonosulnak az egésszel, szóval abban se vagyok biztos, hogy olyan szigorúan veszik ezt az áhítatozást...
Member
Gold: 355.92
Aug 28 2013 04:39am
Quote (Jancsipapa @ Aug 28 2013 12:13pm)
öcsém most meg gimnáziumba, abba, ahová én jártam, azzal a különbséggel, hogy azóta a református egyház átvette azt is...

nézd, valahol örülj neki, mert nyilván nyűg a reggeli áhítat, a heti 1 templombajárás, de ahogy ismerem a mai diákokat, megoldják ezt, hogy ne legyen olyan unalmas - viszont az is biztos, hogy pénz az jobban lesz az egyházi iskolában, hiszen jobban tudnak rá költeni, legalábbis itt jobb helyzetben van a suli... Másrészről meg az ott tanító tanárok sem feltétlen azonosulnak az egésszel, szóval abban se vagyok biztos, hogy olyan szigorúan veszik ezt az áhítatozást...

Éccsanyám beszélt szülőkkel, akinek a gimibe jár a gyereke, és a gyereknek is, meg a szülőnek is a fasza ki van az egésszel

ofc a pénz jól tud jönni, de akkor sem tartom etikusnak, hogy ráerőltetik mindenkire a vallásosságot, és nem lehet választani, hogy kit érdekel, meg kit nem (mert ők is tudják, hogy senkit nem érdekelne)
Member
Gold: 2,496.00
Aug 28 2013 06:37am
Quote (Saenchai @ Aug 28 2013 10:53am)

hat ha a napi 5 percet nem vagy kepes elviselni azert cserebe, hogy az egyhaz fenntartja az iskoladat, akkor jarjal masik varosba ecsem

nem akarok altalanositani, mert biztos vannak rossz peldak is, de alapvetoen nekem nagyon jo tapasztalataim vannak az egyhazi iskolakkal, nemigen hallottam meg ilyenre panaszt, hogy raeroltetik a vallast valakire, es tobb ertelmes kerul ki beloluk mint a nagyatlag allami iskolabol(hasionlo helyzetu iskolakat osszehasonlitva)
Member
Gold: 343.00
Aug 28 2013 06:41am
egy házam van annak az égbolt a teteje

honnan van ezeknek még mindig ennyi pénzük
orbán igazán elvehetné tőlük is
:XD
Member
Aug 28 2013 07:00am
Quote (TresholdOfUniverse @ Aug 28 2013 02:37pm)
hat ha a napi 5 percet nem vagy kepes elviselni azert cserebe, hogy az egyhaz fenntartja az iskoladat, akkor jarjal masik varosba ecsem

nem akarok altalanositani, mert biztos vannak rossz peldak is, de alapvetoen nekem nagyon jo tapasztalataim vannak az egyhazi iskolakkal, nemigen hallottam meg ilyenre panaszt, hogy raeroltetik a vallast valakire, es tobb ertelmes kerul ki beloluk mint a nagyatlag allami iskolabol(hasionlo helyzetu iskolakat osszehasonlitva)

nem csak napi 5 percről van szó, napi többszöri közös imádkozás, hittan órák papokkal + kötelező templomba járás
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Aug 28 2013 07:12am
Quote (TresholdOfUniverse @ 28 Aug 2013 10:52)
a cikkbe epp csak belelestem, Dejv froccsenesere reagaltam, nem vagyok tulsagosan kepben

amugy kulonosen sajnalom ami a tanarokkal folyik, mert en nagyon szivesen lennek tanar, ha tisztessegesen meg lehetne elni belole

én is nagyon szívesen lennék tanárbácsi, igazából szerintem 1-2 félév alatt minden tárgyat tudnék teljesíteni estin mert progterv. inf sokkal erősebb, csak tudom hogy programozó okj-val többet keres az ember mint egy tanár 20 év után... így eléggé gl tanárokat képezni
(ugyebár oktatásban dolgozom, naponta 30 levelet látok arról levelezőlistán hogy milyen tanárokat keresnek ilyenkor nyár végén ^^)

Quote (TresholdOfUniverse @ 28 Aug 2013 09:45)
ha jol latom nem eroszakoljak ra senkire

ha valaszthato, igazan nem ertem mi kifogasod van ellene, en orulok neki

nekem ötödikre lett keresztény az általános, ottmaradtam

> kötelező hittan (5-ös, nem puffogtam vagy ilyesmi)
> kötelező vasárnapi templom kéthetente (eljártam, nem puffogtam hiszen újdonság volt) (mondjuk mai fejjel elég WTF dolog)

> mondták (szerencsére még abban az évben) hogy következő évben kötelező egyenruha
> eljöttem a f-szba

még hogy nem erőltetnek semmit ^^

Quote (TresholdOfUniverse @ 28 Aug 2013 11:46)
en katolikus iskolaba jartam es eleg sok egyhazi iskolat ismerek a cserkeszet vegett

nalunk nem volt eroszak, de ha katolikus iskolaba jarsz ennyi megertest tanusithatsz a dolog irant. marmint egy idezet reggel a bibliabol senkinek sem arthat meg, esetleg csendben all amig a tobbiek imadkoznak

nemhiszem hogy sok helyutt kotelezo a templomba jaras, mert kemenyvonalasabb egyhazi iskolakban sem az(illetve havi egyszer vagy valami ilyesmi a rendszer), de ha igy is van legfeljebb az igazgatoval kell lezsirozni

nalunk a bermalkozas eveben volt kotelezo, a bermalkozoknak

és a bibliából tényleg nem árt 1-2 idézet, nemrég néztem jézus krisztust angolul olyan lyrics-el hogy minden harmadik sornál volt egy utalás a neten hogy miért az, honnan származik, és nagyon jó volt, végigolvastam minden reference-t
lényegében nagyon sok feldolgozás tetszik (pl az az új sorozat is)

de ahogy ők előadják órán a nyers vacukakat, őszintén hiszem hogy semmi értelme, egyáltalán nem gondolkoztat el egy annyi idős gyereket imo (főleg nem úgy ahogy előadják)

This post was edited by Anarkin on Aug 28 2013 07:20am
Member
Gold: 2,496.00
Aug 28 2013 07:21am
Quote (Saenchai @ Aug 28 2013 02:00pm)
nem csak napi 5 percről van szó, napi többszöri közös imádkozás, hittan órák papokkal + kötelező templomba járás

hat ilyesmit talan a benntalakasos egyhazi iskolakban tudok elkepzelni, nem tudom miert csinaljak ha ezt igy csinaljak de meg nem hallottam rola
Member
Member
Gold: 5,390.00
Aug 28 2013 08:02am
Quote (TresholdOfUniverse @ Aug 28 2013 01:37pm)

de az egyhazat is nagyreszt az allam tartja fent, es megis joval tobb penz jut az egyhazi iskolaknak, ami miatt sir a lelkem.
Go Back To Magyar Topic List
Prev13023033043053061468Next
Add Reply New Topic New Poll