SOPRANOS SPOILERma befejeztem a Sopranost, de az utolsó részt is csak 3 részletben sikerült megnéznem, valahogy nem éreztem a helyzetből adódó feszültséget, talán azért, mert már nem volt olyan karakter a sorozatban, aki minimális szinten is szimpatikus volt nekem, vagy akivel azonosulni tudtam volna...
szerintem jól tették, hogy 6 évadnál megálltak a sorozattal, mert a végén már nagyon lehetett érezni, hogy az egész csapat kezd kifogyni a szuszból, és lassan átcsap az egész vontatottba
egyébként én biztos vagyok benne, hogy Tony-t lepuffantják a végén, és ez az írás elég faszán meg is magyarázza a miértjét metaforákkal, amik az egész sorozaton átívelnek:
http://skyatlantic.sky.com/the-sopranos/the-sopranos-ending-explainedamúgy nem is bánom, hogy Tonyt lelőtték, az utolsó ~2 évadban sikerült annyira ellenszenvessé tennie magát, hogy néha már felbaszott, ha láttam azt a dagadt buzi fejét... a jersey-i nehézfiúk közül kb. csak Syl-re mondom azt, hogy nem egy szarkavaró gerinctelen féreg, ő lojálisan csinálgatta mindig a dolgait, de egyébként az összes karakter defektes volt (meg még talán Bobby, de ő meg annyira egyszerű meg szerencsétlen volt, hogy néha már irritált, meg talán még Christ bírtam jobb pillanataiban)
ami néha még nem tetszett a sorozatban, hogy sok fontos változást csak úgy odabasztak az embernek egy elejtett mondattal, ami egyrészről fasza dolog, mert nem rágtak mindent az ember szájába, mint a sorozatok nagy részénél, viszont néha nagyon nem tetszett, hogy 1 mondattal eltüntettek 1 karaktert a sorozatból / lezártak egy részt benne (már ha egyáltalán normálisan lezárták, pl. az ex-kommandós orosz paliról csak egyszer beszéltek, hogy biztosan meghalt, utána meg Tony ugyanúgy vitte a pénzt mosni Szlávához, mintha misem történt volna, miközben úgy szerette egymást a 2 orosz, mintha testvérek lettek volna, Tony meg ki volt akadva, hogy ebből kurva nagy gáz lesz)