Quote (BmA_BeMyAngel @ 3 Jan 2018 08:12)
most nemfogok visszamenni a threadbe kimásolgatni az ezt megelőző postjaidat mer annyit már nem ér, de te nyugodtan visszamehetsz megnézni
Quote (MarcusD @ 30 Dec 2017 17:14)
jo de innentől ez miben másabb mint a tőzsde/stocktrading? honnan gondolják az emberek hogy ez egy reális fizetőeszköz lesz x éven belül?
Quote (MarcusD @ 30 Dec 2017 17:32)
mitől kreatív attól a te világnézeted hogy nem egy ezrest akarsz adni az arany malbiért a kisboltban hanem 0.052 wewhuhfasszalcoint?
Quote (MarcusD @ 30 Dec 2017 18:03)
most én nem akarok egy ilyen full blown vitába kerekedni mert egyrészt nem érdekel annyira a téma, másrészt meg feleslegesnek tűnik erről vitatkozni
de oké hogy megoldja ezt meg ezt a problémát, de hozza magával azt meg amazt a problémát. pl nem hiszem hogy venezuelában az a legjobb megoldás az aktuális pénzügyi problémákra hogy "aki nem tudja használni az új kriptocurrencyt az éhenhal a gecibe".
az hogy a különféle kriptocurrencyk segíteni fogják a bankrendszer előrehaladását meg korszerűsíti a tip top modern társadalmakat azt még el is tudom hinni.
meg aztán csak azért mert te nem számítod bele, hogy előre nem látható következményei lesznek ennek az egésznek, attól még csak nem hurrognám meg retardáltaznám le azokat az embereket akik szkeptikusak a dolog iránt.
Quote (MarcusD @ 30 Dec 2017 18:28)
egyáltalán nem az volt a kérdés hogy van e a kriptónak validitása, azt szerintem smat próbálta megfogalmazni a megmaradt agysejtjeivel
engem inkább az érdekelt hogy mennyire reális hogy a készpénz meg a különféle valuták mindennapi használatát tudod helyettesíteni kriptovalutákkal, mivel úgy érzem hogy ez az ami egy átlagembert is érinthet (pl engem) aki nem akar foglalkozni ilyen valuták forgatásában meg mittoménmiben
innen jön a kérdés vagy elmélet, hogy ha most (vagy x év múlva) egy kormány azt mondja hogy forint/frank/zimbabwei dollár helyett bevezetjük ezt a kriptovalutát, nyilván azonnal lesz értéke mert fedezi az állam, de előreláthatatlan következményei lesznek ami nem biztos hogy előnyös a társadalom számára
röviden, oké hogy a bankok ezt használják már egymás közötti tranzakcióra, meg venezuelában így próbálnak egy rossz helyzetből egy kevésbé rossz helyzetet csinálni, de ez engem hol érint?
tt 4 cpt