d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Élet A Halál Után > Gondolatok
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 80.00
Jan 8 2017 12:00pm
Quote (anyd @ 8 Jan 2017 19:26)
Nekem a véleményem a témában ez a videó foglalja össze:

http://www.youtube.com/watch?v=JQVmkDUkZT4

egyebkent ez egy jo megkozelites, hogy eloszor arra is kene rajonni, hogy mi pontosan az, hogy en
mert ha tenyleg csak egy marha komplex kupac sejt vagyunk (hardware) amin fut az ontudatunk (software)
akkor meg bad news, valoszinuleg az tortenik velunk halal utan ami a szamitogepemen levo windowssal tortenne ha bedaralnam
Member
Gold: 2,496.00
Jan 8 2017 12:15pm
Quote (Cpt_Ghost @ Jan 8 2017 07:00pm)
egyebkent ez egy jo megkozelites, hogy eloszor arra is kene rajonni, hogy mi pontosan az, hogy en
mert ha tenyleg csak egy marha komplex kupac sejt vagyunk (hardware) amin fut az ontudatunk (software)
akkor meg bad news, valoszinuleg az tortenik velunk halal utan ami a szamitogepemen levo windowssal tortenne ha bedaralnam

a software miert kell h hardware fuggo legyen?
Member
Jan 8 2017 12:27pm
Quote (TresholdOfUniverse @ 8 Jan 2017 20:15)
a software miert kell h hardware fuggo legyen?

nem tudom mire akarsz ezzel utalni
nyilvan kell valami amin rajta van a szoftver
Member
Gold: 122.92
Jan 8 2017 12:30pm
Quote (TresholdOfUniverse @ Jan 8 2017 07:44pm)
csak egy gondolat erejeig:

elottunk nagyon sok ember hitt a tulvilagi eletben, valamilyen formaban. ebbol a sokbol nagyon sok volt nalunk okosabb, tapasztaltabb, jobb ember - megis hittek benne. innentol kezdve:

a/ Hiaba vannak sokan es hiaba vannak koztuk jobb emberek mint en, nekem van igazam es nincs tulvilagi elet, mert nem lehet kezzelfoghatoan bizonyitani.

Eleg kicsinyes nem? Marmint semmibe venni ennyi ember hitet a semmi alapjan. Bizonyitani nem tudod, de cafolni se.

b/ Ez az emberi termeszet gyengesegebol fakad, gyari hiba.

Ebben az esetben meg elegge kicseszek magammal ha megprobalok fole emelkedni, nem?

bárki aki 20 éve halt meg fele annyit tud a körülöttünk lévő univerzumról mint akárki akit ma kicsit is érdekel ez, de ettöl még nem azt mondom hogy mindenki hülye aki hívő, csak azt hogy sok hívő hülye és egyszerűen kordában lehet tartani x millió embert azzal hogy láthatod majd a halott kislányod egyszer ha szépen adakozol hogy arannyal lehessen kirakni a wct a szent péter téren meg nem gecizel xy szabály szerint (amiket megtudhatsz a könyvből amit mi "adunk el")
persze lehet hogy így lesz és együtt lesz a kislányával de lehet én is együtt leszek valakivel aztán sose hittem

igazából most ezt irva rájöttem h tl;drként ugy irhatnám le hogy az egyház rendszerét utálom meg azt ahogy manipulálják az embereket pedig annyi bizonyitékuk van arra amit mondanak mint bárki másnak az ellentétére a dolgoknak

a második részt nem értem sry
Member
Gold: 2,496.00
Jan 8 2017 01:20pm
Quote (cowding @ Jan 8 2017 07:30pm)
bárki aki 20 éve halt meg fele annyit tud a körülöttünk lévő univerzumról mint akárki akit ma kicsit is érdekel ez, de ettöl még nem azt mondom hogy mindenki hülye aki hívő, csak azt hogy sok hívő hülye és egyszerűen kordában lehet tartani x millió embert azzal hogy láthatod majd a halott kislányod egyszer ha szépen adakozol hogy arannyal lehessen kirakni a wct a szent péter téren meg nem gecizel xy szabály szerint (amiket megtudhatsz a könyvből amit mi "adunk el")
persze lehet hogy így lesz és együtt lesz a kislányával de lehet én is együtt leszek valakivel aztán sose hittem

igazából most ezt irva rájöttem h tl;drként ugy irhatnám le hogy az egyház rendszerét utálom meg azt ahogy manipulálják az embereket pedig annyi bizonyitékuk van arra amit mondanak mint bárki másnak az ellentétére a dolgoknak

a második részt nem értem sry

elsosorban a nalunk okosabbakat emeltem ki, nem az iranyitott tomegeket. az iphone es a csillagok megertese pont annyival vitt kozelebb a tulvilag megismeresehez mint a hunsub kollektiv eletbolcsessege, semmivel sem tudunk tobbet a temarol mint egy barmilyen korban elo, gondolkodo ember. Olyan gondolkodokra gondolok mint Lanfranc, Siddhartha herceg, Lao Ce vagy ezer masik

en sem szeretem azt amit az egyhaz csinalt/csinalt, es amit az emberekkel csinalni lehet. az egyhazt is emberek alkotjak, es az emberek mar csak ilyenek - de a vallasok(=/=egyhaz) nagy tobbsege mogott azert tobb van mint nepkontroll, rengeteg ember kapott toluk valaszt arra a kerdesre amirol most van szo

a masodik resz csak arra utal, hogy ha ez az egesz egy, az emberbe kodolt igenybol fakad, a folytonossag igenyebol, vagy a halaltol valo felelembol - amit elottunk is iranyitotta mar az emberek tobbseget, akkor nem biztos hogy azon erdemes felulkerekedni
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jan 8 2017 01:53pm
Quote (TresholdOfUniverse @ 8 Jan 2017 20:20)
elsosorban a nalunk okosabbakat emeltem ki, nem az iranyitott tomegeket. az iphone es a csillagok megertese pont annyival vitt kozelebb a tulvilag megismeresehez mint a hunsub kollektiv eletbolcsessege, semmivel sem tudunk tobbet a temarol mint egy barmilyen korban elo, gondolkodo ember. Olyan gondolkodokra gondolok mint Lanfranc, Siddhartha herceg, Lao Ce vagy ezer masik

en sem szeretem azt amit az egyhaz csinalt/csinalt, es amit az emberekkel csinalni lehet. az egyhazt is emberek alkotjak, es az emberek mar csak ilyenek - de a vallasok(=/=egyhaz) nagy tobbsege mogott azert tobb van mint nepkontroll, rengeteg ember kapott toluk valaszt arra a kerdesre amirol most van szo

a masodik resz csak arra utal, hogy ha ez az egesz egy, az emberbe kodolt igenybol fakad, a folytonossag igenyebol, vagy a halaltol valo felelembol - amit elottunk is iranyitotta mar az emberek tobbseget, akkor nem biztos hogy azon erdemes felulkerekedni

mivel ember altal kitalalt tulhypeolt gyermekmesék, nyilvan nem tudsz roluk tobbet

ja igen, és P != NP

This post was edited by Anarkin on Jan 8 2017 02:06pm
Member
Gold: 13,000.00
Jan 8 2017 02:37pm
Quote (Coolface @ Jan 8 2017 05:00pm)
aki meghal az nem erzekeli tovabb az idot ezaltal eleri a vegtelent, ha csak valahogyan ujra meg nem szuletik kozben
de az is lehet, hogy kevesebbet kellene zullenemes tobbet muvelodnom

en is hasonloan gondolom (bar en is foleg 420 kozben szoktam ilyeneken agyalni)

eleve abbol kene kiindulni hogy mi is az elet (nem biologiai szempontbol)
en ugy hiszem hogy elni nem mas mint idot tolteni
hisz az ido annyira megfoghatatlan. semmi szamomra kielegito magyarazatot nem talaltam meg ra
(foleg azt a teoriat nem tudom elfogadni hogy a big bang elott nem letezett ido. oltari nagy baromsagnak tartom)

szamomra egy szep es romantikus gondolat hogy ha valaki meghal akkor a lelke/tudata/seggfaszszore maskepp tapasztalja az idot es a sajat emlekeiben letezik tovabb
szoval en ebben szeretnek hinni
Member
Gold: 1,630.69
Jan 8 2017 03:17pm
Meg regebben arra jutottam, hogy az ember halal utan at valtozik/valtozhat egy magasabb eletformaba teren es idön kivül, ezert lehetetlen szamunkra bebizonyitani a halal utani elet letezeset. Mondjuk ha ez igy is van, akkor szerintem megszünik az individuum is, es együtt letezel tovabb az összes többi emberrel. Igy letezhet akar egy menny meg egy pokol is, es akkor ket masszaban leteznek tovabb az emberek, es attol függöen hogy melyik akar teged jobban befogadni oda kerülsz.

Valoszinüleg netto baromsag az egesz, es az is lehet nincsen semmi, de a jelenlegi tudasommal valami hasonlo modellt tudok elkepzelni. Nincs ugyebar remisztöbb tudat annal, hogy egy hangya többet er nalad, es az egvilagon semmi ertelme nincs az eletednek.
Member
Jan 8 2017 04:47pm
mondjuk az ido nelkul letezes is egy eleg erdekes elkepzeles ami vegulis megkeruli a felveteseimet az oroklettel kapcsolatban :D
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Jan 8 2017 05:39pm
ahogy mar korabban irtak, en is ugy gondolok a halalra (mint allapotra), mint arra az idore, ami a megszuletesem elott volt. nem volt akkor ontudatom, miutan kikapcsol a testem, utana sem lesz.
szamomra a lelekvandorlasos reinkarnacio egy olyan gondolat, amivel 5 percnel tovabb sose tudtam lekotni magamat a vilag jellemebol fakadoan:
a vilag es a termeszet, ami korulvesz minket egy folyamatosan onmagabol megujulo valami; peldanak vegyuk a legegyszerubbet, a viz korforgasat, ami forraskent feltor - patakbol folyova serken - onnan pára alakban tovabb fujja a szel - kesobb esokent lecsapodik - felszivodik es valahol ujra egyszer elotor - felho es majdan' eso lesz belole.
a termeszet egy annyira jol mukodo valami, mint egy kurvajol megirt szoftver, aminek gonosz feature-i a foldrengesek es tornadok es egyebek. ebbol kiindulva (a termeszet tokeletessegebol), illogikus dolog volna a reinkarnacio, amikor az ember ugyanugy megujitja magat egy ujabb testben azzal, hogy gyereket nemz es az a vilagra jon. abban ott van a sajat genallomany fele. ha az ember azt a gyereket felneveli es atadja neki az emlekei nagyreszet valamilyen formaban, akkor kvazi a tudata is tovabb el benne tobbe-kevesbe -- tehat a korforgas ilyen alakban megvan es mukodik.
es ez -szerintem- teljesen magall ugy is, hogy a hit/vallás ki van hagyva az egyenletbol.
Go Back To Magyar Topic List
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll