Quote (cowding @ Jan 8 2017 07:30pm)
bárki aki 20 éve halt meg fele annyit tud a körülöttünk lévő univerzumról mint akárki akit ma kicsit is érdekel ez, de ettöl még nem azt mondom hogy mindenki hülye aki hívő, csak azt hogy sok hívő hülye és egyszerűen kordában lehet tartani x millió embert azzal hogy láthatod majd a halott kislányod egyszer ha szépen adakozol hogy arannyal lehessen kirakni a wct a szent péter téren meg nem gecizel xy szabály szerint (amiket megtudhatsz a könyvből amit mi "adunk el")
persze lehet hogy így lesz és együtt lesz a kislányával de lehet én is együtt leszek valakivel aztán sose hittem
igazából most ezt irva rájöttem h tl;drként ugy irhatnám le hogy az egyház rendszerét utálom meg azt ahogy manipulálják az embereket pedig annyi bizonyitékuk van arra amit mondanak mint bárki másnak az ellentétére a dolgoknak
a második részt nem értem sry
elsosorban a nalunk okosabbakat emeltem ki, nem az iranyitott tomegeket. az iphone es a csillagok megertese pont annyival vitt kozelebb a tulvilag megismeresehez mint a hunsub kollektiv eletbolcsessege, semmivel sem tudunk tobbet a temarol mint egy barmilyen korban elo, gondolkodo ember. Olyan gondolkodokra gondolok mint Lanfranc, Siddhartha herceg, Lao Ce vagy ezer masik
en sem szeretem azt amit az egyhaz csinalt/csinalt, es amit az emberekkel csinalni lehet. az egyhazt is emberek alkotjak, es az emberek mar csak ilyenek - de a vallasok(=/=egyhaz) nagy tobbsege mogott azert tobb van mint nepkontroll, rengeteg ember kapott toluk valaszt arra a kerdesre amirol most van szo
a masodik resz csak arra utal, hogy ha ez az egesz egy, az emberbe kodolt igenybol fakad, a folytonossag igenyebol, vagy a halaltol valo felelembol - amit elottunk is iranyitotta mar az emberek tobbseget, akkor nem biztos hogy azon erdemes felulkerekedni