Quote (Karan2_Returned @ 2 May 2015 12:41)
Egyszer kitöltöttem par eve IQ tesztet palyavalasztasi tanacsadonal is, ott valami 140 jött ki ha jol emlekszem, azota elvileg meg többnek kene lennie.
http://4.ii.gl/pRj3Zcqdi.jpgMiért kellene magasabbnak lennie?
Quote (RiNGiSpiLeR @ 2 May 2015 13:11)
Ahogy elnézem ezzel is lehet cheatelni... megcsináltam másodjára és 125 feletti lett... :D Volt benne 1-2 hasonló feladat. Megcsinálnék ilyenből 50-et és amikor már teljesen rápörgött az agyam az effajta gondolkozásmódra, akkor elmennék egy igazira és simán lenne 150+-os IQ-m, papíron persze, mert attól intelligensebb épp nem lettem csak gyakorlottabb az ilyen típusú feladatok megoldásában.
A rendes tesztet életed során 3-szor töltheted ki és a kitöltések között legalább 1 év szünetet kell tartani. Egyébként meg 7 lakat alatt őrzik.
Az a teszt magasabb iq mérésére van kalibrálva, mint ez. Meg nem is ennyibe került, ez kimondottan csak ilyen kedvcsináló. Ezzel csábítanak a rendes teszt megírására.
Az programozók hagyományosan magasabb értéket szoktak elérni az ilyeneken, mert gyakran találkoznak olyan problémával, ami az agyuknak ugyanezt a részét dolgoztatja meg.
Ahányféle iq teszt annyi féle eredmény. Simán lehet, hogy egy kevésbé képorientálton mondjuk ugyanaz a személy, aki ezen mensa tag, csak az átlagnak is a közepén lenne.
A teszt magyarokra lett standardizálva. Itt a 90% az fullban tolja a kretént.