d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Noi Egyenloseg > Vitatopic
Prev12345625Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,352.66
Mar 9 2015 02:19am
Quote (anyd @ 9 Mar 2015 10:05)
leírom megint

Az az igazsag hogy a feministak egy kulonncsoport a nokon belul, es sajat magukat reprezentaljak nem a noket.

ne általánosíts, mert butának látszol

nem roluk beszeltem.
arrol beszeltem, hogy ha egyenloseg, akkor ebben is azok lehetnek, de gondolom a hatuk kozepere se kivanjak ezt
ugy akarnak egyenloek lenni, hogy azert ezeket az elonyoket megtartanak pl

This post was edited by bazdmegmarnemtudom on Mar 9 2015 02:19am
Member
Gold: 80.00
Mar 9 2015 02:59am
Quote (CyberPunk666 @ 9 Mar 2015 08:29)
Önmagamból kiindulva én is azt hittem, hogy egyenjogúság van, de aztán egyszer kimozdultam itthonról és kiderült, hogy rohadtul nem.

Ha életedben csak egyetlen egy komoly mozgalomnak utánanéztél volna, akkor tudnád, hogy a többletjogaik ellen ugyanúgy küzdenek.

A nők egyébként rengeteg társadalmi munkát végeznek, amit a közösségnek kell együttesen finanszíroznia. Az hogy kiesik a munkából szülés miatt egy közös érdeke minden embernek. Ugyanúgy feladat és kemény munka.
A társadalomnak pedig meg kell ezt fizetnie. Mivel ma már a férfi nem tudja egyedül eltartani a családot, így a nőknek dolgozni kell és szülni és ezért kapjanak kevesebb pénzt?
A munkáltatóknak meg közösen kell vállalniuk ennek a terhét. Egyenletesen elosztva közülük.

Azt meg jó lenne minél gyorsabban bevezetni nálunk is a skandinávok után, hogy a csajok is szednek fel pasikat. Ne nekem kelljen már mindig odamenni, és a nők is vállalják fel nyugodtan, hogy csak hálni akarnak velem. Legyen végre egyenjogúság.
Farhinak is mennyi pinája lehetne akkor... (tudom, hogy nem így írja a nevét, de megszoktam)

az a baj ezzel a közös vállalással, hogy a munáltató veszteségét nem téríti meg az állam ha az alkalmazott elmegy gyesre afaik, szóval egyszerűen egy rossz üzleti döntés a cégnek felvenni azt a nőt
arról nem is beszélve, hogy egy csomó nő direkt abúzolja a rendszert

A szülésért eléggé kompenzálva vannak a nők, társadalmi munka, már gyereknevelésre gondolsz a szülésen kívül? mert azt egy kapcsolatban szerintem mindkét félnek egyenlő mértékben kéne csinálnia, ha meg az egyedülálló nők jönnek szóba, MINDIG a nőnek ítéli a bíróság a gyereket, 1-2 extrém esetben nem
nem latom hogy ez hol nem a noknek kedvez, de nincs is ezzel baj, mert meg mindig nem vagyunk egyenloek, hol egy nonek van elonye, hol egy ferfinak.
egyebkent meg nem neztem utana, mivel egyebkent nem nagyon erdekel a tema csak van egy velemenyem meg amit hallok

Member
Gold: 411.00
Mar 9 2015 03:11am
Quote (Cpt_Ghost @ 9 Mar 2015 09:59)
az a baj ezzel a közös vállalással, hogy a munáltató veszteségét nem téríti meg az állam ha az alkalmazott elmegy gyesre afaik, szóval egyszerűen egy rossz üzleti döntés a cégnek felvenni azt a nőt
arról nem is beszélve, hogy egy csomó nő direkt abúzolja a rendszert

A szülésért eléggé kompenzálva vannak a nők, társadalmi munka, már gyereknevelésre gondolsz a szülésen kívül? mert azt egy kapcsolatban szerintem mindkét félnek egyenlő mértékben kéne csinálnia, ha meg az egyedülálló nők jönnek szóba, MINDIG a nőnek ítéli a bíróság a gyereket, 1-2 extrém esetben nem
nem latom hogy ez hol nem a noknek kedvez, de nincs is ezzel baj, mert meg mindig nem vagyunk egyenloek, hol egy nonek van elonye, hol egy ferfinak.
egyebkent meg nem neztem utana, mivel egyebkent nem nagyon erdekel a tema csak van egy velemenyem meg amit hallok

itt a ferfiak is kapnak szabadsagot, hogy otthon legyenek a gyerekkel, dunno milyen aranyban de viszonylag egyenloen
szerintem ez jo cucc peldaul)
Member
Gold: 33,265.80
Mar 9 2015 03:14am
Quote (SummertimeClothes @ 9 Mar 2015 10:11)
itt a ferfiak is kapnak szabadsagot, hogy otthon legyenek a gyerekkel, dunno milyen aranyban de viszonylag egyenloen
szerintem ez jo cucc peldaul)

300 napot kap a csalad, ha a ferfi es a no nagyjabol egyenlo aranyban (150-150 nap) veszik ezt ki akkor az allam radob meg 150 napot.

Marmint ha Svedorszagrol beszelsz.

This post was edited by josheide on Mar 9 2015 03:14am
Member
Gold: 0.92
Mar 9 2015 03:15am
Quote (CyberPunk666 @ Mar 9 2015 07:29am)
Önmagamból kiindulva én is azt hittem, hogy egyenjogúság van, de aztán egyszer kimozdultam itthonról és kiderült, hogy rohadtul nem.

Ha életedben csak egyetlen egy komoly mozgalomnak utánanéztél volna, akkor tudnád, hogy a többletjogaik ellen ugyanúgy küzdenek.

A nők egyébként rengeteg társadalmi munkát végeznek, amit a közösségnek kell együttesen finanszíroznia. Az hogy kiesik a munkából szülés miatt egy közös érdeke minden embernek. Ugyanúgy feladat és kemény munka.
A társadalomnak pedig meg kell ezt fizetnie. Mivel ma már a férfi nem tudja egyedül eltartani a családot, így a nőknek dolgozni kell és szülni és ezért kapjanak kevesebb pénzt?
A munkáltatóknak meg közösen kell vállalniuk ennek a terhét. Egyenletesen elosztva közülük.

Azt meg jó lenne minél gyorsabban bevezetni nálunk is a skandinávok után, hogy a csajok is szednek fel pasikat. Ne nekem kelljen már mindig odamenni, és a nők is vállalják fel nyugodtan, hogy csak hálni akarnak velem. Legyen végre egyenjogúság.
Farhinak is mennyi pinája lehetne akkor... (tudom, hogy nem így írja a nevét, de megszoktam)

ezért annak idején keményen megkuzdottek , ha még mindig az a világ lenne h nők otthon háztartást vezetnek , gyereket nevelnek akkor kb nem lenne munkanélküliség ;D
Member
Gold: 33,265.80
Mar 9 2015 03:17am
Quote (rapiddani @ 9 Mar 2015 10:15)
ezért annak idején keményen megkuzdottek , ha még mindig az a világ lenne h nők otthon háztartást vezetnek , gyereket nevelnek akkor kb nem lenne munkanélküliség ;D

Azert ez nem ilyen egyszeru, de orulok, hogy itt mindenki ert mindenhez. :DDDD
Member
Gold: 80.00
Mar 9 2015 03:19am
Quote (rapiddani @ 9 Mar 2015 10:15)

a munkaerohiany sokkal kartekonyabb mint a munkanelkuliseg
masreszt regen is dolgoztak a nok egyebkent
Member
Gold: 0.92
Mar 9 2015 03:24am
Quote (Cpt_Ghost @ Mar 9 2015 09:19am)
a munkaerohiany sokkal kartekonyabb mint a munkanelkuliseg
masreszt regen is dolgoztak a nok egyebkent

persze, aki ronda volt meg ostoba , az dolgozott.
Member
Gold: 69.85
Mar 9 2015 03:24am
Quote (josheide @ 9 Mar 2015 11:17)
Azert ez nem ilyen egyszeru, de orulok, hogy itt mindenki ert mindenhez. :DDDD

De azert te legfokepp! :DDDD
Member
Gold: 0.00
Mar 9 2015 03:27am
Kivárom lesz-e valami jó flame.
Go Back To Magyar Topic List
Prev12345625Next