Quote (CyberPunk666 @ 9 Mar 2015 08:29)
Önmagamból kiindulva én is azt hittem, hogy egyenjogúság van, de aztán egyszer kimozdultam itthonról és kiderült, hogy rohadtul nem.
Ha életedben csak egyetlen egy komoly mozgalomnak utánanéztél volna, akkor tudnád, hogy a többletjogaik ellen ugyanúgy küzdenek.
A nők egyébként rengeteg társadalmi munkát végeznek, amit a közösségnek kell együttesen finanszíroznia. Az hogy kiesik a munkából szülés miatt egy közös érdeke minden embernek. Ugyanúgy feladat és kemény munka.
A társadalomnak pedig meg kell ezt fizetnie. Mivel ma már a férfi nem tudja egyedül eltartani a családot, így a nőknek dolgozni kell és szülni és ezért kapjanak kevesebb pénzt?
A munkáltatóknak meg közösen kell vállalniuk ennek a terhét. Egyenletesen elosztva közülük.
Azt meg jó lenne minél gyorsabban bevezetni nálunk is a skandinávok után, hogy a csajok is szednek fel pasikat. Ne nekem kelljen már mindig odamenni, és a nők is vállalják fel nyugodtan, hogy csak hálni akarnak velem. Legyen végre egyenjogúság.
Farhinak is mennyi pinája lehetne akkor... (tudom, hogy nem így írja a nevét, de megszoktam)
az a baj ezzel a közös vállalással, hogy a munáltató veszteségét nem téríti meg az állam ha az alkalmazott elmegy gyesre afaik, szóval egyszerűen egy rossz üzleti döntés a cégnek felvenni azt a nőt
arról nem is beszélve, hogy egy csomó nő direkt abúzolja a rendszert
A szülésért eléggé kompenzálva vannak a nők, társadalmi munka, már gyereknevelésre gondolsz a szülésen kívül? mert azt egy kapcsolatban szerintem mindkét félnek egyenlő mértékben kéne csinálnia, ha meg az egyedülálló nők jönnek szóba, MINDIG a nőnek ítéli a bíróság a gyereket, 1-2 extrém esetben nem
nem latom hogy ez hol nem a noknek kedvez, de nincs is ezzel baj, mert meg mindig nem vagyunk egyenloek, hol egy nonek van elonye, hol egy ferfinak.
egyebkent meg nem neztem utana, mivel egyebkent nem nagyon erdekel a tema csak van egy velemenyem meg amit hallok