Quote (CyberPunk666 @ Jan 8 2015 10:08pm)
Szerintem nem a pénzen múlik, hanem a szülő iskolázottságán és eszén.
Az más kérdés, hogy aki buta az általában szegény, és aki jut valamire az pedig általában nem hülye.
A legtöbbet a tanulásra és normális viselkedésre nevelő MINTA számít. Ha azt látod, hogy a szüleid tanulnak és dolgoznak, akkor valszeg te is fogsz, ha azt látod, hogy otthon ülnek és üvöltenek artikulálatlanul és buták, akkor te is az leszel.
Tipikus eset a tanárok gyerekei, akik szegények, de mégsem lesznek automatikusan hülyék, mint mondjuk az analfabéta vidéki cigányok a falvakban. Hogy legyen más a gyereke abban a környezetben? Kódolva van és nem a génjeibe.
Bár a sok vérfertőzésnek <tuti, hogy egy csomó 1x éves cigánylányt a vidéki gettó szintű helyen a bátyja meg az apja csinál fel> és nem megfelelő egészségügyi helyzetnek köszönhetően részben tényleg már fiziológiai okai is vannak.
this.
laktam gyerekkoromban salgotarjanban es a legjobb gettosuliba jartam.
Nem azert ilyenek mert ciganyok, azert mert ezt latjak egesz gyerekkorukban, ez a normalis.
az ilyen gettokban laknak ciganyon kivul masok is, akik ha ott nottek fel semmiben nem kulonboznek
valoban ok tehetnek rola, hogy egy szar tarsadalomban nevelkednek, ami aztan megbunteti oket, ahelyett, hogy megakadalyozna azt normalis oktatassal
nem kulon iskola kell nekik hanem segitseg es oktatas. akik otthon ezt latjak es nem kapnak semmi nevelest annak az ilyen irodalom meg tortenelem kurvahasznos
megtehetik, hogy szulnek 10 gyereket es bunozoknek nevelik oket, mert amit penzt kapnak az allamtol az lofaszra nem eleg, de nekik is kell enni, szorakozni.
amig a kotsogok a penzt inkabb ellopjak, meg a gazdag spanjaiknak adjak es nem szabalyozzak valahogy a tulnepesedest addig marad ez a szar, ami nekik kedvezobb