Vasárnapi boltbazárás. Ez az új büntetés. Ha rossz fát teszel a tűzre, vasárnap bezárnak a boltba.
A "Nagyon zabos vagyok miatta" túl szélsőséges, szimplán nem értek vele egyet ebben a formában. Így, hogy vannak kivételek, ugyanolyan mutyi, mint a többi hülyeségük.
http://index.hu/gazdasag/2014/12/16/kisker/Quote (beni @ 16 Dec 2014 20:00)
Persze mindent meg lehet oldani. Ha hétvégén zárva lennének a boltok, azt is. Ha 5 napon keresztül minden héten, azt is. Én speciel hétfőtől péntekig estig dolgoztam múlt héten, szombaton 12 órát mentőztem, de végülis péntek 8-ra még odaértem volna valamelyik SPAR/TESCO stb helyre, hogy bevásárolhassak. Remélem nekimennek a kései nyitvatartásnak is, mert az sem járja, hogy este is dolgozniuk kell.
Nem csak a vasárnapi nyitva tartásnak csap oda a kormány: hétköznap sem lehet majd bármeddig nyitva lenni, csak 6 és 22 óra között. Ez nem csak az éjszakai tescózásokat érinti majd, betesz az összes, kétszáz négyzetméternél nagyobb éjjel-nappalinak, illetve azokat a kétszáz négyzetméter alatti, sokáig nyitva tartó üzleteket is érinti, ahol nem a tulajdonos, vagy családtagja áll a pénztárnál éjszakánként.
Quote (josheide @ 16 Dec 2014 20:32)
Evi 4x lesz vasarnapi nyitvatartas. Gondolom unnepekkor.
A tilalom a kiskereskedőket érinti általában, vagyis nem csak az élelmiszerboltokat, hanem a ruhaüzleteket, elektronikai boltokat, barkácsáruházakat, bútorboltokat, szaküzleteket stb. Ők vasárnaponként nem nyithatnak ki, leszámítva a karácsony előtti négy vasárnapot, és még egy szabadon választott vasárnapot, amelyet legalább 15 nappal korábban be kell jelenteni. Ezeken kívül december 24-én, és december 31-én nem vonatkozik még rájuk a tilalom, ilyenkor reggel hat és dél között árusíthatnak.