d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Folytköv
Prev1234567Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,440.13
Dec 9 2014 03:14am
Quote (Cpt_Ghost @ Dec 9 2014 09:29am)
százados = kapitány fyi

Bocs, hogy a scifi fikcióban a csillagközi romboló tisztjeinek rendfokozatát nem fésültem össze a magyar terminológiával.

Egyébként ezt nem is tudtam, viszont belekötök, csak hogy vitázzunk! A kapitány az nem egy rendfokozat, szóval szerintem hajóskapitány százados és ezredes és hadnagy is lehet. Másrészt ott van Szanyi kapitány meg Balu kapitány is, és egyiknek nincs századosi rangja.
Member
Gold: 80.00
Dec 9 2014 03:22am
Quote (beni @ 9 Dec 2014 10:14)
Bocs, hogy a scifi fikcióban a csillagközi romboló tisztjeinek rendfokozatát nem fésültem össze a magyar terminológiával.

Egyébként ezt nem is tudtam, viszont belekötök, csak hogy vitázzunk! A kapitány az nem egy rendfokozat, szóval szerintem hajóskapitány százados és ezredes és hadnagy is lehet. Másrészt ott van Szanyi kapitány meg Balu kapitány is, és egyiknek nincs századosi rangja.

akkor most gugelezz tengereszeti rendfokozatokat
a kapitany/szazados konkretan egy rend fokozat, az egy dolog, hogy a magyarban eleg osszevisszasag van ilyen teren, de nincs is nagyon haditengereszetunk.
ha nem katonai a hajo akkor a kapitany a gore, egyebkent parancsnok, ha meg egynel tobb hajot iranyit az illeto akkor admiralis, parancsnok alatt az executive officer amirol fogalmam sincs mi a magyar neve es igy tovabb lefele.

This post was edited by Cpt_Ghost on Dec 9 2014 03:24am
Member
Dec 9 2014 03:26am
Quote (Cpt_Ghost @ Dec 9 2014 10:22am)
akkor most gugelezz tengereszeti rendfokozatokat
a kapitany/szazados konkretan egy rend fokozat, az egy dolog, hogy a magyarban eleg osszevisszasag van ilyen teren, de nincs is nagyon haditengereszetunk.

Rákerestem, de nem találtam. Inkább linkelj te.
Member
Dec 9 2014 03:32am
Quote (beni @ 9 Dec 2014 10:26)
Rákerestem, de nem találtam. Inkább linkelj te.

mittom en hol van ez kiirva rendesen, nem guglibol tudom lel
gugliban kb csak ilyen call of dutys szarokat ad ki nekem is

This post was edited by Cpt_Ghost on Dec 9 2014 03:34am
Member
Dec 9 2014 03:40am
Quote (Cpt_Ghost @ Dec 9 2014 10:32am)
mittom en hol van ez kiirva rendesen, nem guglibol tudom lel
gugliban kb csak ilyen call of dutys szarokat ad ki nekem is

Nekem kidob több wikipedia oldalt is, de sehol nincs kapitány. Ahol meg van, ott nem áll önmagában.

Haditengerészeti Rendfokozat
(zárójelben a szárazföldi megfelelője)

Matrózok (Tisztesek)
Altisztek (Tiszthelyettesek)

Tisztek

Korvetthadnagy (Hadnagy)
Fregatthadnagy (Főhadnagy)
Sorhajóhadnagy (Százados)

Főtisztek

Korvettkapitány (Őrnagy)
Fregattkapitány (Alezredes)
Sorhajókapitány (Ezredes)
Member
Gold: 206.00
Dec 9 2014 03:51am
Elérkezettnek látom az időt egy elephantra
Member
Dec 9 2014 03:52am
Quote (Jancsipapa @ Dec 9 2014 10:51am)
Elérkezettnek látom az időt egy elephantra

topicot neki
Member
Gold: 33,265.80
Dec 9 2014 04:50am
Quote (Ghostmasterq @ 9 Dec 2014 01:00)
A szenzorok által küldött adatokat egyszeruen hihetetlennek talaltak. Arra gondoltak, hogy a dron hoerzekelo radarja meghibásodott, ugyanis a fagyott bolygó felszínén párszáz méterenként forró gelyzir mutatkozott.

Míg a hídon a kapitány emberei megpróbálták a melegvízű források eredetét és összetételét kielemezni, a gépházban Kovássy kadét a felszíni felderítő egységeken végzett egy utolsó ellenőrzést.

Bár hajdan ígéretes tiszt volt, aki egy régi, nemesi családból származott a Földről, sajnos a karrierje éppen nem állt túl fényesen.

Az utolsó küldetésén ugyanis Kovássáy félholtra vert egy Vanek nevű közlegényt, aki egy feszült pillanatban elsütött egy béna szóviccet.

Tettéért a Csillagflotta tábornokaiból álló haditörvényszék a rangjának elvételével, és e veszélyes küldetésen való részvétellel büntette.

Tudta, hogy ha vissza akarja szerezni a rangját, nincs más választása, mint az elsők között az idegen bolygóra lépni, hogy aztán részese lehessen a M.E.S.H. elfogásának.

Kovássynak szüksége volt egy szónikus csavarhúzóra, ezért elindult a műszaki részleghez. A folyosón viszont összefutott...
Member
Dec 9 2014 05:07am
Quote (josheide @ 9 Dec 2014 11:50)
Míg a hídon a kapitány emberei megpróbálták a melegvízű források eredetét és összetételét kielemezni, a gépházban Kovássy kadét a felszíni felderítő egységeken végzett egy utolsó ellenőrzést.

Bár hajdan ígéretes tiszt volt, aki egy régi, nemesi családból származott a Földről, sajnos a karrierje éppen nem állt túl fényesen.

Az utolsó küldetésén ugyanis Kovássáy félholtra vert egy Vanek nevű közlegényt, aki egy feszült pillanatban elsütött egy béna szóviccet.

Tettéért a Csillagflotta tábornokaiból álló haditörvényszék a rangjának elvételével, és e veszélyes küldetésen való részvétellel büntette.

Tudta, hogy ha vissza akarja szerezni a rangját, nincs más választása, mint az elsők között az idegen bolygóra lépni, hogy aztán részese lehessen a M.E.S.H. elfogásának.

Kovássynak szüksége volt egy szónikus csavarhúzóra, ezért elindult a műszaki részleghez. A folyosón viszont összefutott...

Zaborszky hadnaggyal aki elmondta neki hogy ( mivel eddig nem mondtak meg buntetesenek az okat)azert buntettek meg kovássy szazadost mert valami kovássáy összeverte vanek kadétot és ez a végzetes tévedés hozta ide kovássy ex századost, de már késő volt fellebbezni, úgyhogy kénytelen volt tenni a dolgát, a szonikus csavarhúzót megszerezvén felszélltak a Caleb névre keresztelt csapatszállító hajóra amit csillag őrmester, a flotta legjobb pilótája vezetett, hamar le is ereszkedtek és az atmoszférába lépvén..

This post was edited by Cpt_Ghost on Dec 9 2014 05:10am
Member
Gold: 33,265.80
Dec 9 2014 05:49am
Quote (Cpt_Ghost @ 9 Dec 2014 12:07)
Zaborszky hadnaggyal aki elmondta neki hogy ( mivel eddig nem mondtak meg buntetesenek az okat)azert buntettek meg kovássy szazadost mert valami kovássáy összeverte vanek kadétot és ez a végzetes tévedés hozta ide kovássy ex századost, de már késő volt fellebbezni, úgyhogy kénytelen volt tenni a dolgát, a szonikus csavarhúzót megszerezvén felszélltak a Caleb névre keresztelt csapatszállító hajóra amit csillag őrmester, a flotta legjobb pilótája vezetett, hamar le is ereszkedtek és az atmoszférába lépvén..

Nem tapasztaltak semmilyen üzemzavart.

Ugyanakkor nehéz volt a leszálláshoz megfelelő környezetet találni. Nem lett volna ugyanis szerencsés ha egy melegvízforrás megolvasztotta volna alattuk a jeget, és a fagyos óceánba merült volna a hajó.

Órákig repültek, míg az őrmester végül egy kicsi, de megbízhatónak tűnő fennsíkon tette le a hajót. A biztonságos szárazföld csupán pár kilóméter átmérőjű terület volt. Szabad szemmel is könnyen belátható, jól védhető hely.

Kovássy, aki az első felderítő csapat tagja volt hívta fel a pilóta figyelmét a sziklák között található kisebb-nagyobb barlangokra.

"Előfordulhat, hogy itt a M.E.S.H.en kívül más életformával is találkozni fogunk."
Go Back To Magyar Topic List
Prev1234567Next
Add Reply New Topic New Poll