d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Érdekes Folyamatnak Lehetünk Szemtanúi...
Prev12345615Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 4.20
Nov 24 2014 11:57am
Quote (Karan2_Returned @ 24 Nov 2014 18:54)
Cegnel van egy TV, es 20 percig tartott amire öten kitalaltuk hogyan kell fogni rajta az adast.

be kell kapcsolni
huehue
Member
Gold: 6,440.13
Nov 24 2014 11:58am
Quote (Vismajor @ Nov 24 2014 06:51pm)
tvs példa oké de auto azért nem ennyire rossz

Nem tudom, nekem egy csomó termékkel ez a bajom. Egy időben rá voltam fagyva a futógépekre (végül nem vettem, mert úgysem férne el, plusz drága is).

De azt néztem, hogy még az 1 millió Ft-os is fosul néz ki. Pedig nem akkora rocket science. Van benne egy 2 lóerős motor meg normálisan össze kell rakni, hogy ne essen szét a futástól. De a panel mindegyikben kurva gázul néz ki. Csillogó villogó bumfordi gombok, idétlen dizájn, stb. Meg ott is abból akarják megszedni magukat, hogy 50 ezerrel drágábban adnak egy olyat, amiben kicsit más színű a gomb, meg van benne plusz egy futóprogram.

Ahelyett, hogy rágyúrtak volna arra, hogy csináljanak egy közösséget, wifis csatlakozós gépet, amivel appot tölthetsz le, futóprogramokat oszthatsz meg, stb. Persze már haladnak efelé, de ebben is sok évvel le vannak maradva. Szóval kidobnak 10 fost, helyett, hogy csinálnának egy fasza gépet, amit mindenki meg akar venni és nem basznának fel azzal, hogy a 4 meg a 6 programos között kamu árkülönbséget csinálnak, hogy a max pénzt sajtolhassák ki.

This post was edited by beni on Nov 24 2014 11:58am
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Nov 24 2014 12:01pm
Quote (beni @ 24 Nov 2014 18:50)
Más téma, de én azt utálom, hogy csomó mindenben igyekeznek előteröni, de még mindig nem tudják, hogy mi kell a népnek.

Én például totál ki vagyok akadva az okostv-k kezelhetetlen felületén, meg a kurva béna távírányítókon. Én már olyat vettem, aminek a távírányítóján van tacsipad, de még mindig egy fos.

Vagy ugyanez az autóknál. Még a felső kategóriás autókba is fos hangrendszert raknak, autórádióba nem tudsz egy pendriveot bedugni, jack dugóval rácsatlakozni, stbstb.

én néztem okostv-t anyámnak (csak aztán más lett), dumáltam a sráccal, jó kérdések, stb, és a végén mutatta hogy érdemes ilyen ~10k-s wireless billentyűzetet venni, amin van touchpad
tökre megtetszett, mert próbálgattuk, a böngésző (ha nem is az én igényeimet, de anyámét) kielégítette volna, csak úgy mint a youtube, skype, ... ilyen alap dolgok

ráadásul valami 100k alatt vagy annak közelében vannak (valszeg itt mindenki pénzes és lefikázná hogy szar a képe, de én nem néztem tv-t 10 éve, és így tökre bejött)
Member
Gold: 22,929.43
Nov 24 2014 12:33pm
Quote (beni @ 24 Nov 2014 19:58)
Nem tudom, nekem egy csomó termékkel ez a bajom. Egy időben rá voltam fagyva a futógépekre (végül nem vettem, mert úgysem férne el, plusz drága is).

De azt néztem, hogy még az 1 millió Ft-os is fosul néz ki. Pedig nem akkora rocket science. Van benne egy 2 lóerős motor meg normálisan össze kell rakni, hogy ne essen szét a futástól. De a panel mindegyikben kurva gázul néz ki. Csillogó villogó bumfordi gombok, idétlen dizájn, stb. Meg ott is abból akarják megszedni magukat, hogy 50 ezerrel drágábban adnak egy olyat, amiben kicsit más színű a gomb, meg van benne plusz egy futóprogram.

Ahelyett, hogy rágyúrtak volna arra, hogy csináljanak egy közösséget, wifis csatlakozós gépet, amivel appot tölthetsz le, futóprogramokat oszthatsz meg, stb. Persze már haladnak efelé, de ebben is sok évvel le vannak maradva. Szóval kidobnak 10 fost, helyett, hogy csinálnának egy fasza gépet, amit mindenki meg akar venni és nem basznának fel azzal, hogy a 4 meg a 6 programos között kamu árkülönbséget csinálnak, hogy a max pénzt sajtolhassák ki.

Mélységesrn egyetértek... rengeteg ilyen van. A dizájn az, ami "nem kerül semmibe" és rengeteg vásárló van, aki kinézet alapján dönt, pláne, ha az adott termékek tudása és ára közel azonos.
Member
Gold: 69.85
Nov 24 2014 12:37pm
Quote (RiNGiSpiLeR @ 24 Nov 2014 20:33)
Mélységesrn egyetértek... rengeteg ilyen van. A dizájn az, ami "nem kerül semmibe" és rengeteg vásárló van, aki kinézet alapján dönt, pláne, ha az adott termékek tudása és ára közel azonos.

Pont bringanal beszelgettunk errol haverommal. Vett egy 800k hufos Trek bringat, de amikor vette meg egy Bianchi meg egy banat tudja milyet nezett meg hasonlo felszerelessel. Bringanal arra jutottunk vegul, hogy egy bizonyos szint utan kurvara mindegy es az szamit, hogy szeresd, kivand, parodkicsid legyen, nem pedig az, hogy foh, a masik 7,3 grammal konnyebb. Ahogy a pro versenyzoknel sem az szamit, hogy most melyik szett jobb a vazon, hanem eppen melyik gyarto (campa, shimano, sram) szponzoralja a csapatot.

TV-nel ilyen nincs, de ettol meg szerintem egy bizonyos szint utan itt is designe>tech, ha csak nem spec tech igenyed van valamire (de ugyan igy lehet designera is) szerintem nem szamitanak azok a minimalis kulonbsegek.
Member
Gold: 22,929.43
Nov 24 2014 12:43pm
Quote (Baleee @ 24 Nov 2014 20:37)
Pont bringanal beszelgettunk errol haverommal. Vett egy 800k hufos Trek bringat, de amikor vette meg egy Bianchi meg egy banat tudja milyet nezett meg hasonlo felszerelessel. Bringanal arra jutottunk vegul, hogy egy bizonyos szint utan kurvara mindegy es az szamit, hogy szeresd, kivand, parodkicsid legyen, nem pedig az, hogy foh, a masik 7,3 grammal konnyebb. Ahogy a pro versenyzoknel sem az szamit, hogy most melyik szett jobb a vazon, hanem eppen melyik gyarto (campa, shimano, sram) szponzoralja a csapatot.

TV-nel ilyen nincs, de ettol meg szerintem egy bizonyos szint utan itt is designe>tech, ha csak nem spec tech igenyed van valamire (de ugyan igy lehet designera is) szerintem nem szamitanak azok a minimalis kulonbsegek.

Bringáknál tényleg fontos a kinézet. (Kellene képek szép bringákról topic :ph34r: )
TV-nél nálam egyetlen dolog dönt: a képminőség. Minden más másodlagos.
Member
Gold: 3,747.73
Nov 24 2014 12:47pm
Ez olyan hogy színes laptopokat is alig csinálnak.
Pedig anyám kéeps lenne 20 ezerrel többet adni egy ugyanolyan laptopért ami pl rózsaszín, és szerintem nem egyedül retardált ebben(és nem is feltétlen retardáltság elvárni valamitőlh jólnézzen ki amire elköltesz egy valag pénzt)
Member
Gold: 69.85
Nov 24 2014 12:53pm
Quote (Vismajor @ 24 Nov 2014 20:47)
Pedig anyám kéeps lenne 20 ezerrel többet adni egy ugyanolyan laptopért ami pl rózsaszín, és szerintem nem egyedül retardált ebben(és nem is feltétlen retardáltság elvárni valamitőlh  jólnézzen ki amire elköltesz egy valag pénzt)

Jha, ilyen alapon tetszik nekem is az ASUS Ultrabook, de amugy meg a budoskurvaeletbe nem vennek Asust soha.
Member
Gold: 33,265.80
Nov 24 2014 12:58pm
Quote (Vismajor @ 24 Nov 2014 19:47)
Pedig anyám kéeps lenne 20 ezerrel többet adni egy ugyanolyan laptopért ami pl rózsaszín, és szerintem nem egyedül retardált ebben(és nem is feltétlen retardáltság elvárni valamitőlh  jólnézzen ki amire elköltesz egy valag pénzt)

De csinalnak.

Lasd Sony vaio szeria

ja es van belole pont rozsaszin is.
Member
Gold: 11,500.00
Nov 24 2014 12:59pm
Quote (josheide @ 24 Nov 2014 19:58)
De csinalnak.

Lasd Sony vaio szeria

ja es van belole pont rozsaszin is.

Go Back To Magyar Topic List