d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Elfogadhato-e A Nevelo Jellegu Fizikai Eroszak? > Discuss
Prev12345613Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 5,302.77
Feb 19 2014 07:50am
4 fajta tanár típus volt nálunk anno általános iskolában.

Az első fajtát nevezzük "libsinek". Libsi angolt tanított, elég jól megjegyzem, a színvonallal nem volt gond. Viszont negyedik után elkezdtünk szórakozni az órákon, és mivel nem kaptunk érte komoly büntetést, ordibáláson kívül, csináltuk tovább, nyolcadikig, akkor már teljesen természetesnek véve.

A második fajta volt az "ordibálós". Földrajzot tanított, ami kb. a diákok 10%-át érdekelte, nem volt túlzottan jó az előadás, viszont néma csönd volt az óráin, mert ha valaki nem figyelt jól leordította a fejét, ha pedig azután se figyelt, megcibálta a haját, megcsavarta a fülét etc. Ezek után "nem érte meg" szórakozni az órákon, mindenki csendben unta magát.

A harmadik fajta volt a "geci". Biológia. Ő abban különbözött az ordibálóstól, hogy bár az ő óráin is viszonylag fegyelem volt, őt mindenki utálta, mert nála a fenyítás nem testi jellegű volt, hanem szavakkal bántott. Pl. egymás után 3x feleltél ugyanabból az anyagból ugyanazon az órán, és háromszor írt be neked egyest. Ha ő fenyített mindenki röhögött rajtad, mert olyan stílusban oltott le, vagyis általában még napokig-hetekig visszahallottad az oltást a többiektől. Ha az ordibálós fenyített, akkor pedig mindenki sajnált, mert "megvert a szemét".

A negyedik fajta a "karizmatikus". Osztályfőnök. Ő nem fenyített, csak néha ordibált, viszont senki nem mert rosszalkodni, mert egyszerűen volt egy olyan kisugárzása, eladta tudta adni magát, és érdekes volt.

Nyilvánvalóan ebből a négy fajtából a negyedik a legtutibb, viszont sajnos nem minden tanárban van meg ez a fajta adottság. Viszont ha a másik három közül kell választanom, akkor inkább választom az ordibálóst, mint a gecit vagy a libsit.

Van még egy ötödik is, a "leszarom", de szvsz az nem tanárnak való.

This post was edited by -joey- on Feb 19 2014 07:53am
Member
Gold: 1,694.20
Feb 19 2014 07:51am
szerintem 1-2 pofon szülő részéről nem gond, sőt még talán még segíthet is
Member
Gold: 95.00
Feb 19 2014 07:51am
Quote (AngryBug @ Feb 19 2014 03:50pm)
lehet mert azért mondom ezt mert estisuliba járok, h szakma mellett legyen érettségim
inb4 még mindig itt tartok, emiatt a szar miatt nem bírtam befejezni

és itt tényleg csak az van hogy bejön a tanár, leadja a tananyagot, köszönés nélkül kb kimegy, fél osztály leszarja, majd úgyis leírják
és ezek a tanárok hallottam nappali tagozaton se viselkednek másképp.

Lehet,h csak jo suliba jartam akkor
Member
Gold: 0.16
Feb 19 2014 07:52am
Quote (-joey- @ Feb 19 2014 01:50pm)

Az első fajtát nevezzük "libsinek". Libsi angolt tanított, elég jól megjegyzem, a színvonallal nem volt gond. Viszont negyedik után elkezdtünk szórakozni az órákon, és mivel nem kaptunk érte komoly büntetést, ordibáláson kívül, csináltuk tovább, nyolcadikig, akkor már teljesen természetesnek véve.

A második fajta volt az "ordibálós". Földrajzot tanított, ami kb. a diákok 10%-át érdekelte, nem volt túlzottan jó az előadás, viszont néma csönd volt az óráin, mert ha valaki nem figyelt jól leordította a fejét, ha pedig azután se figyelt, megcibálta a haját, megcsavarta a fülét etc. Ezek után "nem érte meg" szórakozni az órákon, mindenki csendben unta magát.

A harmadik fajta volt a "geci". Ő abban különbözött az ordibálóstól, hogy bár az ő óráin is viszonylag fegyelem volt, őt mindenki utálta, mert nála a fenyítás nem testi jellegű volt, hanem szavakkal bántott. Pl. egymás után 3x feleltél ugyanabból az anyagból ugyanazon az órán, és háromszor írt be neked egyest. Ha ő fenyített mindenki röhögött rajtad, mert olyan stílusban oltott le, vagyis általában még napokig-hetekig visszahallottad az oltást a többiektől. Ha az ordibálós fenyített, akkor mindenki sajnált, mert "megvert a szemét".

A negyedik fajta a "karizmatikus". Ő nem fenyített, csak néha ordibált, viszont senki nem mert rosszalkodni, mert egyszerűen volt egy olyan kisugárzása, eladta tudta adni magát, és érdekes volt.

Nyilvánvalóan ebből a négy fajtából a negyedik a legtutibb, viszont sajnos nem minden tanárban van meg ez a fajta adottság. Viszont ha a másik három közül kell választanom, akkor inkább választom az ordibálóst, mint a gecit vagy a libsit.

én úgy hallottam ilyen nem is létezik
Member
Gold: 33,265.80
Feb 19 2014 07:54am
Quote (-joey- @ 19 Feb 2014 14:50)

A harmadik fajta volt a "geci". Biológia. Ő abban különbözött az ordibálóstól, hogy bár az ő óráin is viszonylag fegyelem volt, őt mindenki utálta, mert nála a fenyítás nem testi jellegű volt, hanem szavakkal bántott. Pl. egymás után 3x feleltél ugyanabból az anyagból ugyanazon az órán, és háromszor írt be neked egyest. Ha ő fenyített mindenki röhögött rajtad, mert olyan stílusban oltott le, vagyis általában még napokig-hetekig visszahallottad az oltást a többiektől. Ha az ordibálós fenyített, akkor pedig mindenki sajnált, mert "megvert a szemét".

A negyedik fajta a "karizmatikus". Osztályfőnök. Ő nem fenyített, csak néha ordibált, viszont senki nem mert rosszalkodni, mert egyszerűen volt egy olyan kisugárzása, eladta tudta adni magát, és érdekes volt.

De nem csak a karizmatikus, osztalyfonok jellegu embereknek kene tanarnak lenniuk?

This post was edited by josheide on Feb 19 2014 07:55am
Member
Gold: 80.00
Feb 19 2014 07:58am
Quote (-joey- @ 19 Feb 2014 14:50)

ebbol a postbol tokeletesen latszik, hogy veled folosleges vitatkozni, ha egy tanar nem tud rendet tartani mert balfasz es nem valo tanarnak egybol libsi is
oke rendben, nincs is tobb kerdesem
Member
Gold: 5,302.77
Feb 19 2014 07:59am
Quote (josheide @ Feb 19 2014 02:54pm)
De nem csak a karizmatikus, osztalyfonok jellegu emberekbol kene tanarnak lennie?

Szerezzél belőlük annyit, amennyi szükséges akkor. Ha egy-két ilyen tanárod van, akkor már szerencsés vagy, valakinek egy se jut. Plusz nem minden helyzetben lehet karizmatikus egy tanár, ahány osztály, annyi stílus amivel meg kell fogni őket. Lehet, hogy az egyik osztályban imádnak, a másikban pedig le se szarnak.

Mi pl. libsit utáltuk, de az alattunk lévők mind imádták.

Quote (Cpt_Ghost @ Feb 19 2014 02:58pm)
ebbol a postbol tokeletesen latszik, hogy veled folosleges vitatkozni, ha egy tanar nem tud rendet tartani mert balfasz es nem valo tanarnak egybol libsi is
oke rendben, nincs is tobb kerdesem

Már vártam ezt a postot, egyel kevesebb idiótának kell tépnem a billentyűzetet.

This post was edited by -joey- on Feb 19 2014 08:00am
Member
Gold: 5,390.00
Feb 19 2014 08:02am
nem ertitek, hogy a libsi a magyarban nem a liberalist jelenti, hanem egy misztikus szitokszo, amit ha haromszor kimondasz a tukor elott, akkor megjelenik elotted Fodor Gabor

This post was edited by jarabekg on Feb 19 2014 08:03am
Member
Gold: 95.00
Feb 19 2014 08:04am
Komolyra forditva a szot en talan egyszer kaptam pofont, amikor full mad voltam mer mes nem segitett meg nem emlekszem mar miert, becsaptam az ajtot, de ugy, hogy sztem a szemkozti hazban is hallottak, akkor apam utanamjott, azt adott egyet. Az ha nem dijablozhattam valahogy mindig hatasosabbnak bizonyult, mint 1 pofon
Csak felig tartozik ide, de mikor joshynal voltam meglepodtem kicsit, h beszel az edesanyjaval, no offense, de kis tiszteletet vihetett volna a mondandojaba, nem emlekszem mar pontosan mit, sc2ztunk azt tudom, aztan szolt hogy fozott kajat, go eat, joshy meg elkuldte a faszba kb :lol: valami ilyesmi volt, pontosan mar nem emlekszem
Member
Gold: 33,265.80
Feb 19 2014 08:04am
Quote (-joey- @ 19 Feb 2014 14:59)
Szerezzél belőlük annyit, amennyi szükséges akkor. Ha egy-két ilyen tanárod van, akkor már szerencsés vagy, valakinek egy se jut. Plusz nem minden helyzetben lehet karizmatikus egy tanár, ahány osztály, annyi stílus amivel meg kell fogni őket. Lehet, hogy az egyik osztályban imádnak, a másikban pedig le se szarnak.

Mi pl. libsit utáltuk, de az alattunk lévők mind imádták.

Már vártam ezt a postot, egyel kevesebb idiótának kell tépnem a billentyűzetet.

Ezert mondom, hogy kisebb osztalyokra lenne szukseg, ahol jobban ervenyesulhetnek a kevesbe karizmatikus tanarok is.

Nem a pofonok eltunese miatt tartunk itt ahol. Elavult a rendszer es hatalmas strukturalis atszervezesre lenne szukseg.
Go Back To Magyar Topic List
Prev12345613Next
Add Reply New Topic New Poll