Quote (zsansaccount @ 17 Oct 2013 17:43)
szted kit rabolnak ki hamarabb?
Azt, akinek ékszerei és aranyozott órája van, épp a legújabb és legdrágább telefonnal járkál.
Vagy azt, akin nem látsz ékszert, órát és a telefonját se.
Tegyük fel, h mindketten egyforma farmerben és ingben vannak.
Nyilván nem azt mondod neki, h hát beszoptad, majd most tanulsz a dologból... de ettől függetlenül még létezik az a szó, h prevenció. Amikor gimisek voltunk és a cigány tanyán mentünk keresztül, mi sem mutogattuk, h gecc zsírúj órám van, most vettem új telefont, etc... ez józan ész kérdése. Meg, h nem keresed a bajt.
Van még egy példám.
Van két út az iskolától hazafelé, egyforma hosszúak, csak annyi a különbség, h az egyik köztudottan rossz környék, sok a csöves, lopós, rabló, tök mind1. a másik meg tiszta, rendben van tartva, kellemes környék, minden ok.
A gyereked a rossz úton megy haza, kipakoltatják, vérző orral, telefon és pénz nélkül jön haza.
Hibás volt?
aki ezek alapjan nem latja a kulonbseget, az szerintem burokban el.
Quote (putincykavodka @ 17 Oct 2013 14:41)
Ertem mit mondassz, nyilvan el tudok kepzelni en is olyan szitut, ahol pont az altalad leirt elovigyazatossagok teszik a kulonbseget, hogy vegul meg lesz e eroszakolva, vagy nem, de ettol fuggetlenul nem tudnam hibasnak mondani semmilyen szempontbol. Most az hiba, hogy nem hordassz magadnal paprikasprayt? Mert ez kicsit olyan, mintha azt mondanam, hogy bizony en vagyok a hibas, mert vrtek lenyultak 200kt, nem raktam el elotte a penzt, amirol fogalmam sem volt, hogy ottvan; vagy az en hibam, hogy biztam bennuk, mert egy naiv fasz vagyok etc, inb4 20 oldal flame arrol, hogy milyen nyomorek mindenki. Pls
ott azert te is hibas voltal ebben az esetben, hogy athivsz magadhoz olyan embereket, akiket alig ismertel.
most amikor nalunk voltal, te is behuzhattal volna dolgokat, elobb hibaztattam volna abban az esetben is magamat, mint teged, remelem igy erted mire gondolok.