Quote (CyberPunk666 @ Aug 27 2013 11:05am)
Én beszéltem afganisztánban és iraqban szolgálta tűzszerésszel, és alapvetően a népnek szüksége volt segítségre, mert sok dolgot szerettek volna, amire enélkül nem volt esély (pl a nők tanulni és társai, amit a férfiak is támogattak), csak a fanatikus vallásos gyökerek és ezen hatalmukkal visszaélő emberek tartották fenn az elmaradt vilgot. Például az általuk uralt területen tilos volt a tv, meg ilyenek.
Ez nem híroldalról van, ez nem nyugati agymosás, ez egy norvég közvetve családtag katona személyes beszámolója az ottani helyzetről, amikor ő ott volt.
Az, hogy ezt nem sikerült megfelelően végrehajtani, és elhozni a valódi megváltást igaz, de ez már egy egészen más kérdés. Alapvetően nagyon sokan élnek jobban, de igen a terroristák miatt sok a gond még mindig. De ez miért az USA hibája lenne?
Még akkor is, ha csak az olajért mentek oda, meg a hadiipar miatt, a fentiek akkor is tények.
Az eseteket egyenként kell átgondolni, mert az amerikaellenes "csak az olajért" legalább annyira demagóg, mint az "elhozzukademokráciát"
Nagyon sokan élnek jobban? Például kik? Egyedül az Usa nyert ezzel a háborúval, ráadásul azt elfelejted mennyi Iraqi halt meg, köztük sokan ártatlan civilek, és gyerekek.
Quote (iFeelAlone @ Aug 27 2013 01:44pm)
Egyikünk sem tudja biztosan, hogy mi folyik szíriában. Én legalább belátom, hogy 2 oldala lehet a dolognak míg te vakon hurrdurrkodsz USA-ra.
a civilek tömeges mészárlása meg nem belügy.
Nagyon belátod, hogy 2 oldala van a dolognak, mikor csak a Nyugati média által közölt információkat soroltad fel, ez az egyik oldala. Én nem azt mondom, hogy semmit sem kellene tenni,
de ennél még az is jobb lenne ha semmit se tennének. Persze, hogy nem belügy, de az sem megoldás, hogy egy évekig elhúzódó háború lesz belőle ami tönkreteszi az országot minden szempontból,
és sokkal több halálos áldozattal jár. Egyébként hol sikerült az Usának a ,,elhozni a demokráciát''. Mi van most Afganisztánban, Iraqban? Mert az Usa csak azt tudja elhozni, mást nem. Szírián kívül van sok afrikai ország ahol hasonló diktatúra van,
csak ott nincs az Usának érdekeltsége.
Quote (Rawen @ Aug 27 2013 11:08am)
Szerinte Izrael irányítja a világot is, zsidó összeesküvés/10.
A világot? Akkor nem lenne semmi konfliktus, mikor mondtam, hogy irányítja? Ha meg azzal nem értessz egyet, hogy ő a kezdeményező és nem az Usa, nézd már meg, amint mindenhol az Iraqi/Iráni/Palesztin
fenyegetésről beszél, aminek semmi alapja. 2002-ben arról beszélt, hogy Saddam nukleáris fegyvereket próbál fejleszteni és amitn kész használni is fogja, semmi alapja nem volt ennek. Amúgy meg vicces, hogy
az Usa támad meg valakit, mert nukleáris fegyvereket fejleszt, közben meg egyedül ők használtak eddig. De mondom semmi bizonyítok nem volt, hogy fegyvereket fejlesztenek, nukleáris erőművet akarnak ahogy Irán is, és nekik miért ne lenne joguk egy olcsóbb energiaforráshoz?
Mert Izrael megvádolja őket, hogy fegyvereket fog gyártani bizonyíték nélkül? Ez elég? Te meg Rawen ha nem tudsz normálisan hozzászólni, csak benyögsz egy mondatot takarodj már a topicból
This post was edited by championmath on Aug 27 2013 06:20am