d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Sziria
Prev12345616Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,496.00
Aug 27 2013 01:52am
Tuzet nyitottak az ENSZ emgfigyelokre, meg nincs eredmenye a kivizsgalasnak, de Kerry mar rohamra int:

"The meaning of this attack goes beyond the conflict in Syria itself. And that conflict has already brought so much terrible suffering. This is about the large-scale indiscriminate use of weapons that the civilised world long ago decided must never be used at all, a conviction shared even by countries that agree on little else," Kerry added.

Az oroszok nem orulnek neki:

Sergei Lavrov, Russia's foreign minister, on Monday said military intervention in Syria without a UN mandate would be a grave violation of international law.

(http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2013/08/2013827531476414.html)
Member
Gold: Locked
Aug 27 2013 02:50am
Quote (iFeelAlone @ Aug 26 2013 10:32pm)
Nem tudom ki milyen médiát olvas de azok alapján ami hozzám eljutott ennyit szűrtem le:

-Assad tipikus diktátor szindrómában szenved aki a túl nagy hatalomtól elveszti az eszét és az egész világot kiírtaná csak, hogy a hatalmát megtarthassa.
- A felkelő "terroristáknak" semmi közük a terrorizmushoz, polgárháborúról van szó.
- Be kellett volna avatkozni nemzetközi szinten már évekkel ezelőtt. Teljesen mindegy, hogy az USA vagy EU milyen hátsó szándékkal akar beavatkozni, tegyék meg. Nem lenne szabad hagyni, hogy egy őrült diktátor kiírtsa a saját népét.

Persze lehet, hogy ebből semmi sem igaz csak a nyugati média agymosásának vagyok áldozata de nekem így jött le.

Igen

Quote (TresholdOfUniverse @ Aug 27 2013 09:52am)
Tuzet nyitottak az ENSZ emgfigyelokre, meg nincs eredmenye a kivizsgalasnak, de Kerry mar rohamra int:

"The meaning of this attack goes beyond the conflict in Syria itself. And that conflict has already brought so much terrible suffering. This is about the large-scale indiscriminate use of weapons that the civilised world long ago decided must never be used at all, a conviction shared even by countries that agree on little else," Kerry added.

Az oroszok nem orulnek neki:

Sergei Lavrov, Russia's foreign minister, on Monday said military intervention in Syria without a UN mandate would be a grave violation of international law.

(http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2013/08/2013827531476414.html)

So much terrible suffering, persze az Iraqi háború az csak jót hozott Iraqnak, 1 millió halott, az ország egy káosz ahol mindennaposak a robbantások és gyilkosságok.

This post was edited by championmath on Aug 27 2013 02:51am
Member
Gold: 1.00
Aug 27 2013 03:05am
Quote (championmath @ 27 Aug 2013 10:50)
So much terrible suffering, persze az Iraqi háború az csak jót hozott Iraqnak, 1 millió halott, az ország egy káosz ahol mindennaposak a robbantások és gyilkosságok.

Én beszéltem afganisztánban és iraqban szolgálta tűzszerésszel, és alapvetően a népnek szüksége volt segítségre, mert sok dolgot szerettek volna, amire enélkül nem volt esély (pl a nők tanulni és társai, amit a férfiak is támogattak), csak a fanatikus vallásos gyökerek és ezen hatalmukkal visszaélő emberek tartották fenn az elmaradt vilgot. Például az általuk uralt területen tilos volt a tv, meg ilyenek.

Ez nem híroldalról van, ez nem nyugati agymosás, ez egy norvég közvetve családtag katona személyes beszámolója az ottani helyzetről, amikor ő ott volt.

Az, hogy ezt nem sikerült megfelelően végrehajtani, és elhozni a valódi megváltást igaz, de ez már egy egészen más kérdés. Alapvetően nagyon sokan élnek jobban, de igen a terroristák miatt sok a gond még mindig. De ez miért az USA hibája lenne?
Még akkor is, ha csak az olajért mentek oda, meg a hadiipar miatt, a fentiek akkor is tények.

Az eseteket egyenként kell átgondolni, mert az amerikaellenes "csak az olajért" legalább annyira demagóg, mint az "elhozzukademokráciát"

This post was edited by CyberPunk666 on Aug 27 2013 03:06am
Member
Gold: 0.00
Aug 27 2013 03:08am
Quote (CyberPunk666 @ 27 Aug 2013 11:05)
Én beszéltem afganisztánban és iraqban szolgálta tűzszerésszel, és alapvetően a népnek szüksége volt segítségre, mert sok dolgot szerettek volna, amire enélkül nem volt esély (pl a nők tanulni és társai, amit a férfiak is támogattak), csak a fanatikus vallásos gyökerek és ezen hatalmukkal visszaélő emberek tartották fenn az elmaradt vilgot. Például az általuk uralt területen tilos volt a tv, meg ilyenek.

Ez nem híroldalról van, ez nem nyugati agymosás, ez egy norvég közvetve családtag katona személyes beszámolója az ottani helyzetről, amikor ő ott volt.

Az, hogy ezt nem sikerült megfelelően végrehajtani, és elhozni a valódi megváltást igaz, de ez már egy egészen más kérdés. Alapvetően nagyon sokan élnek jobban, de igen a terroristák miatt sok a gond még mindig. De ez miért az USA hibája lenne?
Még akkor is, ha csak az olajért mentek oda, meg a hadiipar miatt, a fentiek akkor is tények.

Az eseteket egyenként kell átgondolni, mert az amerikaellenes "csak az olajért" legalább annyira demagóg, mint az "elhozzukademokráciát"

Szerinte Izrael irányítja a világot is, zsidó összeesküvés/10.
Member
Gold: 2,496.00
Aug 27 2013 03:33am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 27 2013 10:05am)

Az odaig rendben van, hogy jo celja is volt a dolgoknak.

Az mar egy egeszen mas kerdes, hogy az USA mit tett ezek erdekeben, mit ertek el es hol tart az az orszag most. Az eredmenyeik eleg jol bemutatjak, hogy nem sikerult ujjaepiteni ezeket az orszagokat, es a felelosseg azokat az orszagokat terheli akik megszalltak oket. Lehet, hogy igy jobb a helyzet mintha hadjak tortenjenek a dolgok tovabb maguktol, de ez nagyon nem mentseg.
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Aug 27 2013 03:36am
http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-23845800

The Russian deputy defence minister, Gennady Gatilov said working out the political parameters for a resolution on Syria would be especially useful, with the threat of force hanging over the country.

UK Prime Minister David Cameron has cut short his holiday and returned to London to deal with the Syrian crisis.

On Monday, he spoke to Russian President Vladimir Putin who said there was no evidence yet that Syria had used chemical weapons against rebels, Mr Cameron's office said.
Member
Gold: 1.00
Aug 27 2013 03:59am
Quote (TresholdOfUniverse @ 27 Aug 2013 11:33)
Az odaig rendben van, hogy jo celja is volt a dolgoknak.

Az mar egy egeszen mas kerdes, hogy az USA mit tett ezek erdekeben, mit ertek el es hol tart az az orszag most. Az eredmenyeik eleg jol bemutatjak, hogy nem sikerult ujjaepiteni ezeket az orszagokat, es a felelosseg azokat az orszagokat terheli akik megszalltak oket. Lehet, hogy igy jobb a helyzet mintha hadjak tortenjenek a dolgok tovabb maguktol, de ez nagyon nem mentseg.

Nem az, nem is azt akartam mondani, hogy ez így tökéletes.

A hozzászólásom eleje a másik oldalt akarta képviselni, az utolsó sor pedig a véleményemet.
Member
Gold: 931.79
Aug 27 2013 05:44am
Quote (championmath @ Aug 27 2013 09:50am)
Igen

Egyikünk sem tudja biztosan, hogy mi folyik szíriában. Én legalább belátom, hogy 2 oldala lehet a dolognak míg te vakon hurrdurrkodsz USA-ra.

Quote (championmath @ Aug 26 2013 06:36pm)

Egyébként nem tudom csak bennem merült-e fel a kérdés, milyen joga van az Usanak, beleszólni egy ország belügyeibe? Majd a koholt indokok után megtámadni?

a civilek tömeges mészárlása meg nem belügy.

This post was edited by iFeelAlone on Aug 27 2013 05:51am
Member
Gold: Locked
Aug 27 2013 06:17am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 27 2013 11:05am)

Nagyon sokan élnek jobban? Például kik? Egyedül az Usa nyert ezzel a háborúval, ráadásul azt elfelejted mennyi Iraqi halt meg, köztük sokan ártatlan civilek, és gyerekek.

Quote (iFeelAlone @ Aug 27 2013 01:44pm)
Egyikünk sem tudja biztosan, hogy mi folyik szíriában. Én legalább belátom, hogy 2 oldala lehet a dolognak míg te vakon hurrdurrkodsz USA-ra.

a civilek tömeges mészárlása meg nem belügy.

Nagyon belátod, hogy 2 oldala van a dolognak, mikor csak a Nyugati média által közölt információkat soroltad fel, ez az egyik oldala. Én nem azt mondom, hogy semmit sem kellene tenni,

de ennél még az is jobb lenne ha semmit se tennének. Persze, hogy nem belügy, de az sem megoldás, hogy egy évekig elhúzódó háború lesz belőle ami tönkreteszi az országot minden szempontból,

és sokkal több halálos áldozattal jár. Egyébként hol sikerült az Usának a ,,elhozni a demokráciát''. Mi van most Afganisztánban, Iraqban? Mert az Usa csak azt tudja elhozni, mást nem. Szírián kívül van sok afrikai ország ahol hasonló diktatúra van,

csak ott nincs az Usának érdekeltsége.

Quote (Rawen @ Aug 27 2013 11:08am)
Szerinte Izrael irányítja a világot is, zsidó összeesküvés/10.

A világot? Akkor nem lenne semmi konfliktus, mikor mondtam, hogy irányítja? Ha meg azzal nem értessz egyet, hogy ő a kezdeményező és nem az Usa, nézd már meg, amint mindenhol az Iraqi/Iráni/Palesztin

fenyegetésről beszél, aminek semmi alapja. 2002-ben arról beszélt, hogy Saddam nukleáris fegyvereket próbál fejleszteni és amitn kész használni is fogja, semmi alapja nem volt ennek. Amúgy meg vicces, hogy

az Usa támad meg valakit, mert nukleáris fegyvereket fejleszt, közben meg egyedül ők használtak eddig. De mondom semmi bizonyítok nem volt, hogy fegyvereket fejlesztenek, nukleáris erőművet akarnak ahogy Irán is, és nekik miért ne lenne joguk egy olcsóbb energiaforráshoz?

Mert Izrael megvádolja őket, hogy fegyvereket fog gyártani bizonyíték nélkül? Ez elég? Te meg Rawen ha nem tudsz normálisan hozzászólni, csak benyögsz egy mondatot takarodj már a topicból

This post was edited by championmath on Aug 27 2013 06:20am
Member
Gold: 3,747.73
Aug 27 2013 06:25am
Quote (championmath @ Aug 27 2013 01:17pm)
Nagyon sokan élnek jobban? Például kik? Egyedül az Usa nyert ezzel a háborúval, ráadásul azt elfelejted mennyi Iraqi halt meg, köztük sokan ártatlan civilek, és gyerekek.

Nagyon belátod, hogy 2 oldala van a dolognak, mikor csak a Nyugati média által közölt információkat soroltad fel, ez az egyik oldala. Én nem azt mondom, hogy semmit sem kellene tenni,

de ennél még az is jobb lenne ha semmit se tennének. Persze, hogy nem belügy, de az sem megoldás, hogy egy évekig elhúzódó háború lesz belőle ami tönkreteszi az országot minden szempontból,

és sokkal több halálos áldozattal jár. Egyébként hol sikerült az Usának a ,,elhozni a demokráciát''. Mi van most Afganisztánban, Iraqban? Mert az Usa csak azt tudja elhozni, mást nem.  Szírián kívül van sok afrikai ország ahol hasonló diktatúra van,

csak ott nincs az Usának érdekeltsége.

A világot? Akkor nem lenne semmi konfliktus, mikor mondtam, hogy irányítja? Ha meg azzal nem értessz egyet, hogy ő a kezdeményező és nem az Usa, nézd már meg, amint mindenhol az Iraqi/Iráni/Palesztin

fenyegetésről beszél, aminek semmi alapja. 2002-ben arról beszélt, hogy Saddam nukleáris fegyvereket próbál fejleszteni és amitn kész használni is fogja, semmi alapja nem volt ennek. Amúgy meg vicces, hogy

az Usa támad meg valakit, mert nukleáris fegyvereket fejleszt, közben meg egyedül ők használtak eddig. De mondom semmi bizonyítok nem volt, hogy fegyvereket fejlesztenek, nukleáris erőművet akarnak ahogy Irán is, és nekik miért ne lenne joguk egy olcsóbb energiaforráshoz?

Mert Izrael megvádolja őket, hogy fegyvereket fog gyártani bizonyíték nélkül? Ez elég? Te meg Rawen ha nem tudsz normálisan hozzászólni, csak benyögsz egy mondatot takarodj már a topicból

De te milyen információkra és ismeretekre támaszkodva dobálózol ilyenekkel, hogy az Egyesült Államok kormánya koholt vádak és tévinformációk alapján foglalt el több országot, és az ENSZ is tök hülye, hogy ilyen dolgokat csinál? lol.
Go Back To Magyar Topic List
Prev12345616Next
Add Reply New Topic New Poll