d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Poll
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 1.00
Apr 4 2013 12:38am
Quote (AngryBug @ 4 Apr 2013 00:27)
az én helyzetem is kurvaszar. emiatt a betegség miatt abba kellett hagynom az érettségit, van egy szakács szakmám, és már csak itthon főzök...

fizikailag fos leszek még egy ideig gyógyulásom után, támogatást lófaszt nem kapok (teljesárún utazok)
kíváncsi leszek ezután mikor lesz nekem nőm, és melóm

Anno nekem is kimaradt egy év az embólia miatt. Ha túlleszel a dolgon, mindenképpen menj vissza és fejezd be a sulit. Kitartás! Megéri tanulni, akár még akkor is, ha később csinálod, mint mások.
Member
Apr 4 2013 12:40am
Quote (Ghostmasterq @ 3 Apr 2013 23:44)
mindenből ki lehet kerülni, csak küzdeni kell érte

ez kurvára nem igaz. A kisgyerekkori nevelést, értékrendet nagyon nehéz átlépni. Illetve, ha menni kell főállásban dolgozni 15 évesen, mert éhezik a család, akkor bizony sok választás nincs. Ilyen körülmények között pedig nem mindenki képes megcsinálni. Nem azért mert lusta, hanem mert nem megy neki.

Quote (jarabekg @ 3 Apr 2013 23:37)
tacsi keményet szart

van aki tehet róla, van aki ilyen helyzetbe került, van aki pedig egyéb okból ilyen. Kurvára nem lehet általánosítani.

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 4 2013 12:41am
Member
Gold: 190.30
Apr 4 2013 12:41am
Quote (SnoopDogg @ 4 Apr 2013 07:30)
+ annyira csóró sem lehet Senee családja, ha ezt megtehetik lol

Na jah.
Mi se vagyunk legalul. De azért nekem konkrétan pofám nem lenne egy ilyet bejátszani, meg szüleimnek se ment el az esze.
Komolyan. Ez ugat itt orba szájba közben meg annyi köze van az élethez hogy ki tudja torolni a seggét egyedül.
26 évesen 0 percet dolgozni. XD szánalmas.
Member
Gold: 80.00
Apr 4 2013 01:21am
Valamilyen szinten (mondjuk leginkább rajta múlik, senki máson, az esetek többségében szerintem) mindenki tehet arról ahova jutott, csak valaki előnyökkel indul, valaki hátrányból. Nyilván nem mindenki lesz sikeres üzletember, fogorvos, jogász, mérnök, vagy tudomisén, de egy tisztességes normális életre mindenkiből telne.
Quote (CyberPunk666 @ 4 Apr 2013 07:40)
ez kurvára nem igaz. A kisgyerekkori nevelést, értékrendet nagyon nehéz átlépni. Illetve, ha menni kell főállásban dolgozni 15 évesen, mert éhezik a család, akkor bizony sok választás nincs. Ilyen körülmények között pedig nem mindenki képes megcsinálni. Nem azért mert lusta, hanem mert nem megy neki.

van aki tehet róla, van aki ilyen helyzetbe került, van aki pedig egyéb okból ilyen. Kurvára nem lehet általánosítani.

Hát ebben az esetben igen, amikor fizikailag képtelen rá, de azért ez elenyésző szerintem. Mo-n legalábbis nem valami gyakori.

This post was edited by Cpt_Ghost on Apr 4 2013 01:35am
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Apr 4 2013 02:00am
Quote (Psyclon @ 4 Apr 2013 08:41)
Na jah.
Mi se vagyunk legalul. De azért nekem konkrétan pofám nem lenne egy ilyet bejátszani, meg szüleimnek se ment el az esze.
Komolyan. Ez ugat itt orba szájba közben meg annyi köze van az élethez hogy ki tudja torolni a seggét egyedül.
26 évesen 0 percet dolgozni. XD szánalmas.

ja, ez elég fura mondjuk ^^

nálunk a TO-s hölgyemény mondta, hogy nem csak az estisek, de már a nappalisok döntő többsége is dolgozik egyetem mellett
Member
Apr 4 2013 02:36am
Quote (Cpt_Ghost @ 4 Apr 2013 09:21)
Hát ebben az esetben igen, amikor fizikailag képtelen rá, de azért ez elenyésző szerintem. Mo-n legalábbis nem valami gyakori.

ott van példának a barátnőm, aki a szakmájában dolgozik 5 éve és csinálja a főiskolát. Napi 12-14 órát dolgozik a bankban, a kisujjában van a dolog gyakorlata amivel foglalkozik, volt amikor ő adott tanácsot a tanárának hitelügyben, mert neki mindig naprakésznek kell lennie, a munkahelyéről rendszeresen hoz haza római jog könyveket megszégyenítő üzleti utasításokat, amikkel tisztában kell lennie. Mellette hatszázhuszonhetedik éve végzi a négy éves főiskolát, mert volt olyan féléve amikor még a vizsgáira sem tudott elmenni, mert orbánék akkor hoztak be egy rakat változást a devizahitelesek megsegítésére, és kb heti 60 óránál is többet dolgozott (hajtás van náluk, van amikor ebédelni sem tudnak).
Tipikus példa, amikor a körülmények nem hagyják kibontakozni. Anno már a középiskola mellett is heti 20 órában dolgozott a tescoban pénztárosként, és ha a nővére nem élne norvégiában és küldte volna haza a pénzt, akkor már ott főállásban kellett volna dolgoznia.

jó itt konkrét esetben az anyja egy idióta, főleg ha pénzről van szó, ő a tehet róla kategória, de az asszony viszont már az áldozat szintre esik. Ha nem lenne ilyen a családja, akkor már elvégezhette volna a sulit és csoportvezető/osztályvezető lenne. Csak a végzettség miatt nem az, egy lépcsőre van tőle, de emiatt nem tud feljebb jutni.

El sem tudod képzelni, hogy mekkora teher munka mellett tanulni. A képlet nem úgy működik, hogy délután négykor hazaért, és akkor van 4 órája mondjuk tanulni. Amikor valaki reggeltől végigdolgozta a napját az a 4 óra, az olyan, mint kipihenten 10 perctanulás.
Össze sem lehet hasonlítani, én is csináltam és mivel tudom milyen és nagyon tisztelem azt aki ezt tudja csinálni, én hosszan, egy főiskolát tuti nem tudnék így megcsinálni.
Member
Apr 4 2013 02:38am
Quote (Anarkin @ 4 Apr 2013 10:00)
ja, ez elég fura mondjuk ^^

nálunk a TO-s hölgyemény mondta, hogy nem csak az estisek, de már a nappalisok döntő többsége is dolgozik egyetem mellett

egy informatikus kb halálra ítélte magát, ha a hallgatói jogviszony megszűnésekor nincs években mérhető gyakorlata... Tele vannak a fórumok egyetemről kijött, nincs gyakorlata, mivel nincs hallgatói jogviszonya, így gyakornoknak nem veszik fel emberekkel. (tipikusan It vonalon nagyon nagy probléma ez)
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Apr 4 2013 02:42am
Quote (CyberPunk666 @ 4 Apr 2013 10:38)
egy informatikus kb halálra ítélte magát, ha a hallgatói jogviszony megszűnésekor nincs években mérhető gyakorlata... Tele vannak a fórumok egyetemről kijött, nincs gyakorlata, mivel nincs hallgatói jogviszonya, így gyakornoknak nem veszik fel emberekkel. (tipikusan It vonalon nagyon nagy probléma ez)

hát ilyen mérnökizéknél talán így van, de programozásnál nagyon nem
Member
Apr 4 2013 02:44am
Quote (Anarkin @ 4 Apr 2013 10:42)

pedig elég sokan sírnak, hogy az egyetem mellett nem csináltak semmti csak elvégezték és nem találnak munkát.
Member
Gold: 5,390.00
Apr 4 2013 04:07am
Quote (Anarkin @ Apr 4 2013 09:42am)

mérnökizéknél abszolúte nincs
Go Back To Magyar Topic List
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll