Quote (Cpt_Ghost @ 4 Apr 2013 09:21)
Hát ebben az esetben igen, amikor fizikailag képtelen rá, de azért ez elenyésző szerintem. Mo-n legalábbis nem valami gyakori.
ott van példának a barátnőm, aki a szakmájában dolgozik 5 éve és csinálja a főiskolát. Napi 12-14 órát dolgozik a bankban, a kisujjában van a dolog gyakorlata amivel foglalkozik, volt amikor ő adott tanácsot a tanárának hitelügyben, mert neki mindig naprakésznek kell lennie, a munkahelyéről rendszeresen hoz haza római jog könyveket megszégyenítő üzleti utasításokat, amikkel tisztában kell lennie. Mellette hatszázhuszonhetedik éve végzi a négy éves főiskolát, mert volt olyan féléve amikor még a vizsgáira sem tudott elmenni, mert orbánék akkor hoztak be egy rakat változást a devizahitelesek megsegítésére, és kb heti 60 óránál is többet dolgozott (hajtás van náluk, van amikor ebédelni sem tudnak).
Tipikus példa, amikor a körülmények nem hagyják kibontakozni. Anno már a középiskola mellett is heti 20 órában dolgozott a tescoban pénztárosként, és ha a nővére nem élne norvégiában és küldte volna haza a pénzt, akkor már ott főállásban kellett volna dolgoznia.
jó itt konkrét esetben az anyja egy idióta, főleg ha pénzről van szó, ő a tehet róla kategória, de az asszony viszont már az áldozat szintre esik. Ha nem lenne ilyen a családja, akkor már elvégezhette volna a sulit és csoportvezető/osztályvezető lenne. Csak a végzettség miatt nem az, egy lépcsőre van tőle, de emiatt nem tud feljebb jutni.
El sem tudod képzelni, hogy mekkora teher munka mellett tanulni. A képlet nem úgy működik, hogy délután négykor hazaért, és akkor van 4 órája mondjuk tanulni. Amikor valaki reggeltől végigdolgozta a napját az a 4 óra, az olyan, mint kipihenten 10 perctanulás.
Össze sem lehet hasonlítani, én is csináltam és mivel tudom milyen és nagyon tisztelem azt aki ezt tudja csinálni, én hosszan, egy főiskolát tuti nem tudnék így megcsinálni.