Quote (josheide @ Mar 5 2013 02:40pm)
Barmennyire primitiven is de eleg nagy problemait fogalmaztad meg a magyar tarsadalomnak.
A Zsiga Marcell es tarsai ugyek: egyetertek, ilyen esetekben a legszigorubb elbiralasban reszesulnenek a politikusok es az utolso fillerrol is el kene szamolniuk. Jelenleg erre a problemara a Fidesz es az MSZP nem igazan kinalnak megoldast, hanem a jol megszokott utat jarnak. A Jobbik es az Egyutt valoszinuleg tenne a korrupcio ellen de melyik lenne hatekonyabb / elfogadhatobb a 21. szazadi demokraciaban, abban nem vagyok biztos.
Gurcsany azt nem bizonyitotta senki, hogy loptak volna, de persze a korrupcio naluk is biztos jelen volt. A hires oszodi beszedeben azt mondta, hogy hazudtak reggel delben meg este, nem azt hogy loptak. Es bar nem mert hozzanyulni egy fontosabb tarsadalmi problemahoz sem, nem tartom rossz szakembernek, csak mint politikus nincsen mar jovoje.
A parlamenti vitastruktura A nyaron voltam eleg sokat a parlamentben es elmondhatom hogy ez csak a jeghegy csucsa. A partok ahol tudjak gancsoljak el egymast, es a vitakulturarol a Jobbik peldaul hirbol se hallott. Sajnos ez a demokracia hatranya, ha onkenyuralom lenne persze nem pofazna ennyit a sok politikus, de valoszinuleg mi se beszelhetnenk szabadon politikarol egy forumon.
A melyszegenysegben elok helyzete valoban tragikus, de nem vonhatja meg az allam egyik pillanatrol a masikra a tamogatast, mert akkor csak egy meg brutalisabb bunozesi hullamot inditanank. Talan a Jobbik merne ez ellen tenni de a modszereik ismetelten megkerdojelezhetok. Nem a sok gyerek a baj, hanem a meggondolatlanul sok gyerek.
Anno ifjonti lelkesedesemben en is a Jobbikot tarottam a legigeretesebb partnak, es bar nem vagyok ra buszke anno rajuk szavaztam. (lol joshi lol) Azota merseklodtem es sokat tanultam es jelenleg ugy latom, hogy a radikalizalodas sosem megoldas. Viszont barmennyire probalkoztam is nem talaltam hasonlo helyzetben levo orszagot ahol egy ekkora aranyu kisebbseg ennyire lezullott volna es abszolut nem lenne kozeposztalybeli kepviselete.
Szerintem a Jobbik kulonosebben nem radikalis. Ha a programjukat nezem(amirol leginkabb csak beszelnek) es nem az ilyen irjuk ossze a zsidokat stilusu megnyilvanulasaikat, az nem tulsagosan radikalis, szerintem.
Amugy meg az 1900as evek elejen egy diplomataknak keszult kezikonyvben ugy jellemztek a hazai politikat, hogy a magyar nacionalistak, buszkek a nemzetukre, hagyomanyaikra, tortenelmukre. De ez a magyaroknal nem is lehetne maskepp. (nem emlekszem a pontos idezetre, de a lenyege valami ilyesmi)