Quote (Anarkin @ 18 Jan 2013 10:59)
amúgy ha van állami hely valahol, akkor működik az amit én is csináltam, nem?
felvételi ilyen 240-es ponthatárral (elte ik), majd kitúrtam egy nappalist az ottani eredményemmel.. (pedig az se biztos hogy lett volna elég pontom a nappalis képzésre -- kb nem érdekelt az egész akkoriban, csak infó)
szóval a top 15%-nak továbbra is annak kell maradnia (?)
mert ez így eléggé megváltoztatja a dolgokat, hiszen van miért 'küzdeni' így már bejutás után is (pl hogy csak 2 félévet kelljen fizetni, illetve fordítva: ne csak két félév legyen ingyenes)
ez nem tudom hogy jön a témához, csak érdeklődöm

csak egy 50 fős képzésen ahol 480+ a ponthatár, aki oda bejutott államira, azt nem fogod olyan egyszerűen lehagyni. Pláne ahol kb mindenki más fizetős.
A te eseted "könnyű", mert ott kurvasok az államis és kevés a fizetős (relatív). Itt viszont kikúrt sok fizetős lesz és kevés államis.
Ráadásul műszakin az első évben rengeteg a hülye 3-as érettségis oda nem illő ember. Nálunk első évben 650 embert vettek fel, most a 3. félév végén szakirányra már csak 328-an jelentkeztek (ebben azok a felsőbbévesek is benne vannak akik csúsztak a matek2 villany kettővel). Szóval úgy könnyű átkerülni, hogy az emberek fele kibukik
btw ma 12-tő tárgyfelvétel: