Quote (bazdmegmarnemtudom @ Dec 10 2012 06:22pm)
nem attol sajnalom, aki NORMALIS szakra jar, amiben DOLGOZNI fog, hanem attol, aki bejar (ha egyaltalan bejar..) farkatverni, picsakat hajtani, ismerkedni, stb.
o azert ment egyetemre, mert anyuka apuka azt mondta, hogy fiam, kell valamilyen diploma. akinek komoly celjai vannak vele, az menjen, csinalja, de aki 5ev csodalatos kozgaz/zskf stb utan elmegy kulfoldre dolgozni, na az fogja be a pofajat, ahhoz nem kell diploma, hogy mosogass vagy takarits.
lol, nem értem hogy mi bajod van a közgázzal
arról pedig ne a szerencsétlen diplomás tehessen, hogy magyarországon nincs felvevő piaca a szakmájának és vagy helyettesítik egy másik, hasonló képesítésű emberrel, aki egy ember béréért végzi el a két emberre való munkát, mert különben felvesznek helyette mást..
nem vagyok munkaerő piaci elemző -mivel az mekdonác szak, mi?- de magyarországon a mérnöki és fejlesztő informatikusi állásokon kívül elég kevés jól fizető szakma van, míg külföldön olyan diplomákkal el lehet helyezkedni kényelmesen, amiről a legtöbb magyar állítom, hogy sose hallott.
ebből kifolyólag viszont ha valaki szereti azt a szakot, amivel végzett, de magyarországon nincs szükség mondjuk vidékfejlesztőre(illetve szükség van, csak megfizetni nem tudják), akkor ő el fog menni külföldre, mivel nem azért tanult meg cégterveket csinálni, modellezni, stb.. hogy bolti eladó legyen.
vagy változtasson gazdaságpolitikát a kormány(rohadj meg imf, nem kell a mocskos pénzed, ne tukmáld ránk, nem kell, fúj!) vagy nyögje ki a taníttatást.
biztos vagyok benne, hogy a mostanság diplomázó emberek(mind mérnöki, mind bölcsész szakosok) fognak találni munkát, mivel a megígért egymillió új munkahely az bizony nagyonnagyon sok új munkahely! senki nem fog akarni elmenni innen, sőt. külföldről fognak ideáramlani munkáért.