Quote (ElCapitano @ 3 Dec 2012 21:25)
Argument 1. The foreigner has no effect, because his comments do not tell the tribe anything that they do not already know (everyone in the tribe can already see that there are several blue-eyed people in their tribe).
Én is erre jutottam először. De fentebb bemásoltam a matekos shitet is.
lol először le akartam vezetni, h miért rossz a matekos shit, de a leírása közben rájöttem, hogy nem is az:
ha egy kék szemű van, akkor mindenki más barna szemű ugye, s kék szemű főhősünk rájön, hogy hoppá, senkinek sincs kék szeme, akkor biztos az enyém az, öngyi leszek
ha két kék szemű van, akkor egy kékszemű így gondolkodik:
- a törzsben 1 kékszemű ember van (ő tényleg csak egyet lát), HA ő az egyedüli kék szemű a törzsben, akkor ő másnapra halott lesz
- másnap felkel és jé ott van még a kékszemű, az azt jelenti, hogy ő biztos, hogy látott kék szemű embert, de baszki, rajta kívül senki mást nem látok aki kék szemű, akkor én vagyok a másik!
- így az este mindketten megölik magukat (a másik kékszemű is így gondolkodott)
ez bármekkora számra működik, csak tovább tart
az zavart meg, hogy ilyen helyzetben egy barnaszemű mit gondol (kékszeműek = 2-nél), de aztán rájöttem, hogy a kékek mindig eggyel kevesebb kéket látnak, ezért ők előbb ölik meg magukat egy nappal, mint ahogy egy barna kerülne sorra
ez fasza kis gondolkodtatós cucc volt estére, köszi:D
meg remélem van értelme annak, amit leírtam
This post was edited by farki on Dec 3 2012 02:42pm