d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Matek/logika > Flamefest Incoming
Prev1234567Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Dec 3 2012 02:19pm
tfw kapitany egy tok okos ember es egy bufeben dolgozik

wasted talent
Member
Gold: 1,080.60
Dec 3 2012 02:20pm
hát szerintem nem történik semmi az ég világon

bármelyik random törzsbeli helyébe beleképzeli magát az ember (akár kék vagy barna szemű az illető), akkor eddig neki annyi tűnhetett fel, hogy vannak barna meg kék szemű emberek, s kék szeműekből kevesebb van
most jön valami arc és azt mondja, hogy de fura itt kék szemű embert látni, azzal semmilyen új információt nem közölt senkivel, mert ezt mindenki tudta eddig is, hogy vannak kék szeműek

de most mindjárt kiguglizom mit mondanak

edit:
szerintem csak úgy lenne mindenki öngyilkos, hogy ha ilyet mondott volna, hogy "de fura itt zöld szemű embert látni"
mert szerencsétlen törzsbeli csak barna meg kék szeműeket látott egész életében, s akkor OMFG CSAK ÉN LEHETEK A ZÖLDSZEMŰ
mki öngyi lesz másnapra, a külföldi jól betrollolta őket

de kékkel sztem nem történik semmi
na tényleg gugli

This post was edited by farki on Dec 3 2012 02:21pm
Member
Gold: 0.18
Dec 3 2012 02:25pm
Quote (farki @ 3 Dec 2012 22:20)
hát szerintem nem történik semmi az ég világon

bármelyik random törzsbeli helyébe beleképzeli magát az ember (akár kék vagy barna szemű az illető), akkor eddig neki annyi tűnhetett fel, hogy vannak barna meg kék szemű emberek, s kék szeműekből kevesebb van
most jön valami arc és azt mondja, hogy de fura itt kék szemű embert látni, azzal semmilyen új információt nem közölt senkivel, mert ezt mindenki tudta eddig is, hogy vannak kék szeműek

de most mindjárt kiguglizom mit mondanak

edit:
szerintem csak úgy lenne mindenki öngyilkos, hogy ha ilyet mondott volna, hogy "de fura itt zöld szemű embert látni"
mert szerencsétlen törzsbeli csak barna meg kék szeműeket látott egész életében, s akkor OMFG CSAK ÉN LEHETEK A ZÖLDSZEMŰ
mki öngyi lesz másnapra, a külföldi jól betrollolta őket

de kékkel sztem nem történik semmi
na tényleg gugli

Argument 1. The foreigner has no effect, because his comments do not tell the tribe anything that they do not already know (everyone in the tribe can already see that there are several blue-eyed people in their tribe).

Én is erre jutottam először. De fentebb bemásoltam a matekos shitet is.
Member
Gold: 0.18
Dec 3 2012 02:27pm
Quote (RRC @ 3 Dec 2012 22:19)
tfw kapitany egy tok okos ember es egy bufeben dolgozik

wasted talent

implying that én magamtól bármit is megértettem volna ebből, mon papíron osztani se tudok :D így 20. magyarázatra elkezdtem kapisgálni
Member
Gold: 411.00
Dec 3 2012 02:28pm
na, el kellett olvassam parszor, de szerintem got it, jopofa!
Member
Dec 3 2012 02:41pm
Quote (ElCapitano @ 3 Dec 2012 21:25)
Argument 1. The foreigner has no effect, because his comments do not tell the tribe anything that they do not already know (everyone in the tribe can already see that there are several blue-eyed people in their tribe).

Én is erre jutottam először. De fentebb bemásoltam a matekos shitet is.

lol először le akartam vezetni, h miért rossz a matekos shit, de a leírása közben rájöttem, hogy nem is az:

ha egy kék szemű van, akkor mindenki más barna szemű ugye, s kék szemű főhősünk rájön, hogy hoppá, senkinek sincs kék szeme, akkor biztos az enyém az, öngyi leszek
ha két kék szemű van, akkor egy kékszemű így gondolkodik:
- a törzsben 1 kékszemű ember van (ő tényleg csak egyet lát), HA ő az egyedüli kék szemű a törzsben, akkor ő másnapra halott lesz
- másnap felkel és jé ott van még a kékszemű, az azt jelenti, hogy ő biztos, hogy látott kék szemű embert, de baszki, rajta kívül senki mást nem látok aki kék szemű, akkor én vagyok a másik!
- így az este mindketten megölik magukat (a másik kékszemű is így gondolkodott)

ez bármekkora számra működik, csak tovább tart

az zavart meg, hogy ilyen helyzetben egy barnaszemű mit gondol (kékszeműek = 2-nél), de aztán rájöttem, hogy a kékek mindig eggyel kevesebb kéket látnak, ezért ők előbb ölik meg magukat egy nappal, mint ahogy egy barna kerülne sorra

ez fasza kis gondolkodtatós cucc volt estére, köszi:D
meg remélem van értelme annak, amit leírtam

This post was edited by farki on Dec 3 2012 02:42pm
Member
Gold: Locked
Dec 3 2012 02:42pm
Quote (farki @ 3 Dec 2012 21:41)
lol először le akartam vezetni, h miért rossz a matekos shit, de a leírása közben rájöttem, hogy nem is az:

ha egy kék szemű van, akkor mindenki más barna szemű ugye, s kék szemű főhősünk rájön, hogy hoppá, senkinek sincs kék szeme, akkor biztos az enyém az, öngyi leszek
- a törzsben 1 kékszemű ember van (ő tényleg csak egyet lát), HA ő az egyedüli kék szemű a törzsben, akkor ő másnapra halott lesz
- másnap felkel és jé ott van még a kékszemű, az azt jelenti, hogy ő biztos, hogy látott kék szemű embert, de baszki, rajta kívül senki mást nem látok aki kék szemű, akkor én vagyok a másik!

az zavart meg, hogy ilyen helyzetben egy barnaszemű mit gondol (kékszeműek = 2-nél), de aztán rájöttem, hogy a kékek mindig eggyel kevesebbet kéket látnak, ezért ők előbb ölik meg magukat egy nappal, mint ahogy egy barna kerülne sorra

Quote (peterqwer @ 3 Dec 2012 21:04)
“If I am not blue-eyed, then there will only be n-1 blue-eyed people on this island, and so they will all commit suicide n-1 days after the traveler’s address”

ok értem, ha mondjuk 1 kékszemű lenne rajtad kívül, akkor másnap öngyilkosnak kéne lennie, mivel ő nem lát másik kékszeműt-ezt értem,
ha 2 kékszemű van rajtad kívül, akkor ők egy kékszeműt látnak-ha nem lesz másnap öngyilkos senki, akkor rájönnek, hogy mindketten kékszeműek, és harmadnap öngyilkosok lesznek.. és így tovább
így érthető sztem

ugyanezt irtam le csak szarabbul :D
Member
Gold: 4,391.00
Dec 3 2012 02:42pm
hát én annyira nem matematikai oldalról közelítettem meg, de
eddig is látta mindenki, hogy van csomó embernek kék szeme, szóval ilyen szempontból semmi újat nem mondott az idegen
szerintem mindenki arra gondol, hogy "oké, szóval ő is látja a többiek kék szemét, de attól még nekem fingom nincs, milyen színű az én szemem"
Member
Dec 3 2012 02:46pm
Quote (peterqwer @ 3 Dec 2012 21:42)
ugyanezt irtam le csak szarabbul :D

olvastam a postod, csak egyből az ugrott be, hogy ennyi erővel az összes barna is öngyilkos lenne, mert ugyanígy gondolkodnak
post írása közben esett le, hogy a barnaszeműek MINDIG eggyel több kékszeműt látnak, mint a kékszeműek (mert ők nem látják saját magukat), ezért a kékek jól megöngyilkolják magukat egy nappal előbb
Member
Gold: 4,391.00
Dec 3 2012 02:49pm
Quote (farki @ 3 Dec 2012 22:41)

az zavart meg, hogy ilyen helyzetben egy barnaszemű mit gondol (kékszeműek = 2-nél), de aztán rájöttem, hogy a kékek mindig eggyel kevesebbet kéket látnak, ezért ők előbb ölik meg magukat egy nappal, mint ahogy egy barna kerülne sorra

azabaj, hogy három kék szeművel ez már nem így néz ki szerintem
nem feltétlenül lesz öngyilkos azonnal mindhárom, ha látja, hogy egyik se lett öngyi első éjjel, mivel annyit lát, hogy két kékszemű is van, szóval elképzelheti, hogy ez ugyanaz az eset, mintha a két kék szeműs eseményt nézné végig egy barna szemű szemével

vagyis nemtom, ha pontosan tudják, hogy 100 kék és 900 barna szemű van a szigeten, akkor oké lenne, de ha egy ilyen pontos számolást elvégeznének, abból kiderülne azonnal, kinek milyen színű a szeme, ésakkor mindenki öngyi lenne :wacko:

This post was edited by bajcli on Dec 3 2012 02:50pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev1234567Next
Add Reply New Topic New Poll