Quote (zsansaccount @ Oct 24 2012 03:15pm)
attól függ mit értesz "ezek" alatt. ez most nem házinak készül, egy olyan tesztbattériát szeretnék összerakni, ami hasznos lehet klinikai gyakorlatban, tananyagként, stb. sok lehetőség van benne, azért is akarom jó nagy mintán bemérni, majd utána jöhet az elemzés, javítgatás. pár alkalmazási terület, mert tudom, hogy neked nem elég a mert jó típusú válasz: mentők, tűzoltók, kommandósok, pilóták és egyéb ilyen jellegű foglalkozásokat segítene, be lehetne építeni a tananyagukba, segíteni lehetne abban az ilyen szervezeteknek, hogy kiválasszák a legjobbakat, illetve, hogy milyen irányban induljanak el a kevésbé jók fejlesztésében. vagy, valaki önkéntesnek jelentkezik, ő is kap képzést, itt szintén sokat érne. a különböző katasztrófák, balesetek, stb. utáni (pszichés) károk elsimításában is segítene. szóval a lényeg, hogy szerintem sok mindenre jó lehet, nyilván nem egyedül ez a kérdőívecske, de az a rendszer, amibe beletartozik. persze ez csak egy kis rész az egészben és nem egyértelmű, h tulajdonképpen "mi a szarra jó?!".
De ez a kérdőív miben mutat túl azon, hogy valakitől szimplán egy mondatban megkérdezem, hogy "Figyelj, szerinted te jól tűröd a stresszt és alkalmas lennél önkéntesnek katasztrófa sújtotta területeknél"? A tűzoltóknál ugyanúgy elmondják, hogy mire vállalkozol és megnézetnek veled egy filmet a munka árnyoldalairól. Ez a kérdőív szerintem senkit nem fog kiszűrni.
Most rászán arra 20 percet, hogy ugyanolyan kérdésekből kitöltsön 50-et és nem érzem, hogy bármivel is okosabb lennél. Ha mondjuk a kérdőív legalább MINIMÁLISAN burkoltan kérdezne a dolgokra, vagy önellentmondásra kényszerítené az inkonzisztensen válaszolókat, akkor azt mondom, hogy oké... de így? Tegyük fel valaki jelentkezik mentőápolónak és majd biztos nem jött még rá és most majd be is ikszeli, hogy képtelen másokon segíteni...
Tényleg no offense, vedd ezt szakmai érdeklődésnek, de én nem sok értelmét látom ennek a kérdőívnek.