Quote (LehetHogyTokreUjVagyokDeNemBizti @ 6 Sep 2012 20:20)
.. tudtam, hogy nem lesz egyszerű meló. Már a fickó is furcsának tűnt aki adta. A telefonban azt mondta, hogy éjfélkor legyek az általa megadott helyen. Meg is jelentem, de azért a pisztolyomat elvittem hátha valami régi haragos akar bosszút állni, mint kiderült nem ez a helyzet. Egy valódi melót adott. Még mindig tisztán emlékszem szavaira a fekete ruhás kapucnis férfinak. A feladat egyszerű volt: menjek egy adott időpontban egy adott kocsmába, ott lesz ő is egy idő után, ott megtudom a teljes feladatomat. Gyanúsnak tűnt, de előre fizetett, rengeteg pénzt. Kivizsgáltattam a pénzt, nem volt se hamis, se körözés alatt. Elvállaltam a feladatot. Hisz magánnyomozó vagyok.
Eljött a nap. Kora este beültem a füstös kis lebujba. A csaposon kívül - akit az alvilág csak elkaptánynak emleget - nem sokan fordultak meg a helyen. Jól ismertem a helyet. Jártam jó néhányszor itt. A pultnál könyöklő részeges alakokat szintén láttam már - semmi különös. Az este folyamán néha bejött egy-egy társaság, ivott valamit, kiment. Csak egy átlagos este.
Viszont ők hárman.......
A pultos csak olvasgatott, el volt foglalva magával, mikor ezek hárman megjelentek. Eleinte rájuk se figyeltem, hisz ők nem is az én dolgom, én csak a fekete ruhás faszit várom. Ha megjelenik, ki tudja.
Ők hárman érdekes társaság volt. Egyik kopasz kockás inges, srác átlagos kinézettel. A másik egy nagy orrú, és fogadni mertem volna, hogy a BME-re jár. Tipikusan úgy nézett ki, mint egy átlagos egyetemista, és azzal a tetves League of Legends játékkal játszik. Mi az istent lehet abban szeretni? Csupa buzi játszik vele. A harmadik srác furán nézett ki, vékony testalkatúnak, gyengének tűnt. Tudjátok.. pont olyan srác, aki egész nap a számítógép előtt ül, és Diablo 3-mal játszik. Mivel elég hangosak voltak, jól kivehető volt, és többször is elhangzott a d2jsp. Név. Mi lehet? Talán valami szekta? Vagy valami más? Gondolkoztam rajta, végül rájötte, hogy ez nem is az én dolgom.
Már következett a zárási idő, és a fekete ruhás még sehol. Talán az utolsó pillanatban betoppan - gondoltam. A kocsma kiürült közben.
A pultos körülnéz, látszik rajta, hogy már zárna, menne az illegális kaszinóba pénzt behajtani. Nem is rejtegetheti, hogy ezt akarja. Ő ilyen alak - a rettegett elkaptány. Körbenéz, talán engem észre se vesz.
Az átlagos kinézetű gyerek odamegy a pulthoz, kér még egy kör sört, mint a napra az utolsó. A három fiatal eléggé ittasnak tűnt már, de sebaj, ők is emberek, azt csinálnak amit akarnak.
Kikéri a kört, akkor a pultos megszólalt:
- Oké srácok, de ez lesz az utolsó kör, utána zárok - mondta a gengszter
- Köszi,hogy szóltál, meddig maradhatunk? - szólt a srác, aki látszólag nem is tudta kivel beszél.
- Egy sörnyi idő, majd ha megisszátok zárok. 600 forint lesz a 3 sör.
- 500..550..560..580.. basszus nincs nálam több pénz. Nálatok van srácok? - fordult vissza 2 ülő haverjához.
Ők odamentek kipakolták mindenüket, semmi pénz nem volt náluk sem. A nagy orrú talált magánál 20 forintot, bár ezt rajtam és rajta kívül nem vette észre senki.
- Ha nincs nálatok 600 forint, akkor nem adom oda. Ez nem bank, hogy hitel legyen basszátok meg. - mondta elkaptány - én tudtam, hogy ő pénzt mindennél nagyobbra értékeli.
- De tényleg csak 580-unk van, nagyon sajnáljuk, de a sört azért meginnánk - a fura vékony srác egy mozdulattal megfogta, felemelte a 3 sört, és vitte volna elfele.
- NEM - mondta a gengszter. Hirtelen elővett egy 38-as vágott csövűt, és mind a 3 srácba 2-2 lövést. Először a kockás ingest lőtte le, a vékony srác ránézett, "Egy utolsó MESH" szó elhagyta a száját, majd ő is kapott 2 lövést. Utána még néhány kattanás hallatszott.
Ekkor látott meg engem. Lenyúlt a pult alá, gondolom töltényért. Futottam ahogy bírtam egészen a kocsimig. Szerencsére elsőre beindult a csotrogány.
Alig egy utcát mentem, mikor egy papírt vettem észre mellettem. Csak ennyi állt rajta:
- Remélem érted a célzást. -
Célzást? Gondoltam nem értek én semmit.
/e
ez volt az én munkahelyi sztorim.
elolvastam