Quote (josheide @ Jul 18 2012 12:40pm)
Mintha te annyi haborut megeltel volna es tudnad hogy mire kepesek emberek ha minden nap halnak meg barataik szeretteik es barmikor meghalhatnak ok maguk is.
En nagyon meglepodtem mikor Leningrad ostromarol olvastam. 872 napig tartott az ostrom es ez alatt nem sok kaja jutott be a varosba. Eloszor az allatkerti allatokat ettek meg, aztan a haziallatokat, aztan eltuntek a varosbol a gyerekek...
Szoval konnyen itelkezunk mi akik sose lattunk semmi ilyen brutalisat.
érdekes módon olvastam pl. olyan német katonákról is, akik a koncentrációs táborban kaját csempésztek be a zsidóknak, hogy valamit tudjanak enni, érdekes módon ők meg bírták tartani az emberségüket még a háborúban is
attól, hogy háború van, még nem jogosult senki arra, hogy vadállat módjára viselkedjen, és egyébként kíváncsi lennék, hogy akkor is ilyen elnéző lenne itt mindenki, ha mondjuk az ő nagyanyját/nagyapját kínozta volna öreg
ráadásul szerintem azért is hülyeség, amit mondasz, mert ezek a háborús bűnösök íróasztal mögött ülték végig a háborút, az akkori helyzethez képest teljesen komfortos körülmények között, úgyhogy nem hiszem, hogy megtört volna bennük bármi is a csatatéren....
Quote (Rawen @ Jul 18 2012 12:43pm)
Amúgy meg ez, kíváncsi vagyok mi járt a 2. vhban parancsmegtagadásért.
attól, hogy a parancsnak megfelelően deportálta az embereket az országból, még nem volt neki kötelező ostorral verni őket, puszta kézzel ásatni a fagyott földet, stb., ezt már csak élvezetből tette szerintem....