Quote (daneeka10 @ 19 Jun 2012 23:19)
néha gondolkozom rajta, hogy újracsinálom az érettségit két emelttel, 480 pont és átmegyek corvinusra, kár, hogy belebasztak a levesbe ezekkel az új fos törvényekkel (röghözkötés etc.)
480 pont már nem lenne elég állami helyre kb

amúgy nem tudnál elérni ilyen sok pontot, ennyi évvel középsuli után kb. lehetetlen lenne szerintem.
Quote (jarabekg @ 19 Jun 2012 23:20)
bennem elevenen él a magyarérettségim, a mester és margarétát húztam, úgy, hogy nem hogy a tételt, de a könyvet sem olvastam el, ott helyben lapozgattam a könyvet, hogy legalább azt tudjam ki a főszerepló

de a nyelvtan tételemet azt azért tudtam
én az irodalmat még úgy-ahogy tudtam (zrínyi szigeti veszedelme és barokk (?)), de a nyelvtan tétel kérdését se tudtam értelmezni, kicsit ciki volt, így szó szerint mondtam a tanárnak:"ez a kérdés nem tudom mit jelent" :DDD
Quote (RRC @ 19 Jun 2012 23:17)
magyar magyarérettségi szóbeli az milyen? mert ha egy verset kell elemezned, akkor még a lakatos cigányok is röhögve átmennek
hát amúgy elég változó lehet szerintem, mert ugye közép tételeket az adott tanár szabja meg, legtöbb helyen gondolom 1-1 költő, leghíresebb versei / könyvének elemzése, korszak bemutatása, életrajz, ilyesmik