Quote (Rawen @ 18 Jun 2012 09:45)
Nem a fontosságról hanem a komplexitásról beszéltem, mondjuk nem tudom quakeben mit takar a metagame.
akkor meg miert lenne komplexebb
szerintem, ha van egy viszonylag osszetett jatek (ie sakk mar eleg komplex, fej vagy iras meg nem), onnantol a lehetosegek gyakorlatilag vegtelenek, csak a jatekosok kreativitasan mulik a taktikai lehetosegek kihasznalasa
quakenek eredetileg annyi a celja, hogy tobbszor old meg az ellenfelet 10 percen belul, mint o ol meg teged, scnek meg, hogy hamarabb eliminald az ellenfelet, mint o teged
az ehhez vezeto utakat mar mind a jatekosok tokeletesitettek olyan szintre, amin ma vannak
es tbh quakenel nehezen talalhatsz jobban balanceolt esport jatekot, rtsekben es mobakban valamelyik race/unit a kulonbsegeik miatt mindig jobb lesz, ha nem is sokkal, a tobbinel
egy 1v1 fpsben mindenki ugyanazokkal az itemekkel dolgozik, ami a mapon van, az egyetlen dolog ami nem 100%ig a jatekosok tudasan/skillen mulik az a spawnok
http://www.youtube.com/watch?v=XdkDjsBiO58ebben az egyik jatekos magyarazza, hogy mi minden megy vegig a fejeben egy jatek kozben, erdemes megnezni!
This post was edited by SummertimeClothes on Jun 18 2012 03:08am