d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Túrázzunk
Prev12345622Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 69.85
Dec 6 2010 11:35am
Quote (Xrd @ 6 Dec 2010 19:26)
Mi ez az ElCamino?:)

Olyan mint az ElCapitano, csak útvonal...
Quote (Oberon_os @ 6 Dec 2010 19:27)
kerót adok xD
Btw mind1 nekem mivel megyek, de leginkább egysebissel szeretnék, nem akarok ott bringával foglalkozni, szal ki szeretném zárni a hibalehetőségeket (fék, váltó, bóvdenek, etc).

Höhö, ty, de sajátot szeretnék! :D Mármint, a sajátot nem sajnálom, ha odabaszom vmihez esetleg, vagy defektbe elszállok.. >.<

Egyébként jah, a másik, hogy single speedbe nyomom, de fixit nem akarok. ^^
Azt szervíz packbe meg berakni egy ilyen kevláros külsőt, 1-2 új belsőt, láncot, meg ugye alap szerszámokat. Ha valami gond van akkor legyen mihez nyúlni.
Member
Gold: 2,366.74
Dec 6 2010 11:35am
Quote (Baleee @ 6 Dec 2010 18:35)
Olyan mint az ElCapitano, csak útvonal...

Höhö, ty, de sajátot szeretnék! :D Mármint, a sajátot nem sajnálom, ha odabaszom vmihez esetleg, vagy defektbe elszállok.. >.<

Egyébként jah, a másik, hogy single speedbe nyomom, de fixit nem akarok. ^^
Azt szervíz packbe meg berakni egy ilyen kevláros külsőt, 1-2 új belsőt, láncot, meg ugye alap szerszámokat. Ha valami gond van akkor legyen mihez nyúlni.

kezd offical tekerjünk topik lenni
Member
Gold: 3,000.69
Dec 6 2010 11:38am
na jó ontopickodom is egy kicsit:
csak párszor túráztam (bár inkább minősülne kirándulásnak szerintem), de akkor élveztem, csak lusta vagyok csak ezért elmenni valahova, meg valahogy mindig elmarad, pedig fasza dolog.
Member
Dec 6 2010 11:43am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 6 Dec 2010 19:38)
na jó ontopickodom is egy kicsit:
csak párszor túráztam (bár inkább minősülne kirándulásnak szerintem), de akkor élveztem, csak lusta vagyok csak ezért elmenni valahova, meg valahogy mindig elmarad, pedig fasza dolog.

Szerintem is. Mondjuk én télen jobban szeretek. Amit mondtam, hogy ilyen -15 -20 fokokban. Érdekes, de nem fáztam előző években sem, pedig lehet rosszabb is volt az idő a Karancson, meg kis szél is fújt. Lent a tövében meg kevesebb volt. De az a táj, ami fent fogadott a -20ban, valami eszméletlen szép volt! 1,5 centi vastag zúzmara kb az ágakon, minden hófehér, mint valami álom. A nap is sütött, de volt egy kis köd is azért. A kamerát felvittem, az akku 7 percet bírt, valahol a kazi még mindig megvan. :D

Túra ruha nem volt semmi extra, lent még melegebb volt, ott a szokásas alul: thermo nadrág, terep nadrág, térdig érő vastag zokni, alatta sima vékony boka zokni, meg egy Cseh bélelt desszant bakancs volt rajtam, felül, lent még, hogy ne izzadjak le, csak egy póló + ilyen baromi vastag Fila téli kabát, aztán olyan középút környékén, amikor érezhetően elkezdett lehűlni a levegő, a táskából elő egy thermo hosszú ujjú felső + vékonyabb pulcsi, azt gyorsan felkaptam, vissza kabát és másztunk ki a meredek hegyoldalban. meg ettünk zúzmarát.. : DDD
Member
Dec 6 2010 11:46am
Quote (Baleee @ 6 Dec 2010 18:43)
Szerintem is. Mondjuk én télen jobban szeretek. Amit mondtam, hogy ilyen -15 -20 fokokban. Érdekes, de nem fáztam előző években sem, pedig lehet rosszabb is volt az idő a Karancson, meg kis szél is fújt. Lent a tövében meg kevesebb volt. De az a táj, ami fent fogadott a -20ban, valami eszméletlen szép volt! 1,5 centi vastag zúzmara kb az ágakon, minden hófehér, mint valami álom. A nap is sütött, de volt egy kis köd is azért. A kamerát felvittem, az akku 7 percet bírt, valahol a kazi még mindig megvan. :D

Túra ruha nem volt semmi extra, lent még melegebb volt, ott a szokásas alul: thermo nadrág, terep nadrág, térdig érő vastag zokni, alatta sima vékony boka zokni, meg egy Cseh bélelt desszant bakancs volt rajtam, felül, lent még, hogy ne izzadjak le, csak egy póló + ilyen baromi vastag Fila téli kabát, aztán olyan középút környékén, amikor érezhetően elkezdett lehűlni a levegő, a táskából elő egy thermo hosszú ujjú felső  + vékonyabb pulcsi, azt gyorsan felkaptam, vissza kabát és másztunk ki a meredek hegyoldalban. meg ettünk zúzmarát.. : DDD

én is hűvösebb időben szeretek/nék túrázni, bár talán a -20 kicsit túlzás lenne.
Member
Dec 6 2010 11:53am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 6 Dec 2010 19:46)
én is hűvösebb időben szeretek/nék túrázni, bár talán a -20 kicsit túlzás lenne.

Nem tűnik fel.. Lent még ugye meleg van, aztán ha szarul öltözködsz, akkor megszophatod.. De am nem vészes, én pl nem fáztam..
Lényeg, hogy mire felérsz a hidegebb részre, ne izzadj le. Ezért kell megállni néha pihenni, meg ezért kell vinni +ba a cuccot és nem felkapni már lent minden szart..

Nyáron azért is rühellem a túrázást, mert bogarak kullancsok dögivel vannak, szúnyogok is lehetnek, majd megdöglesz a melegben és a rád ragadt porban. Levegő is fülledt, nem kapsz rendesen ezáltal te sem, jobban kifáradsz. Télen a friss levegő baromi jó, felüdít, érzed az oxigént! :D Amikor meg mentünk pl mi, volt nálam 2 termosz, egyikbe tea, másikba forralt bor, meg volt egy sima üvegbe is tea, ami alufóliával volt körbetekerve, meg fáslival.. :D Az is lényegében termosz hatású volt, bár abba kihűlt azért kicsit, de a célnak megfelelt, ugyan nem maradt 'forró' a tea, de hideg sem volt. Meg ugye azt ittam meg first.

Ami hiányzott az eq-ből nálam az egy ilyen nadrágvédő kamásli volt, mert am a hó olyan térd alá ért kb, annyi esett azokban a napokban.
Member
Gold: 22.99
Dec 6 2010 12:16pm
Quote (Baleee @ 6 Dec 2010 19:43)

Túra ruha nem volt semmi extra, lent még melegebb volt, ott a szokásas alul: thermo nadrág, terep nadrág, térdig érő vastag zokni, alatta sima vékony boka zokni, meg egy Cseh bélelt desszant bakancs volt rajtam, felül, lent még, hogy ne izzadjak le, csak egy póló + ilyen baromi vastag Fila téli kabát, aztán olyan középút környékén, amikor érezhetően elkezdett lehűlni a levegő, a táskából elő egy thermo hosszú ujjú felső  + vékonyabb pulcsi, azt gyorsan felkaptam, vissza kabát és másztunk ki a meredek hegyoldalban. meg ettünk zúzmarát.. : DDD

MINTHA A HIMALÁJÁRA MENTÉL VOLNA KISANDERSEN :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Member
Dec 6 2010 12:19pm
Quote (lacoking @ 6 Dec 2010 20:16)
MINTHA A HIMALÁJÁRA MENTÉL VOLNA KISANDERSEN :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Oda is mennék, csak megölne a levegő. :(
Member
Gold: 22.99
Dec 6 2010 12:27pm
Quote (Baleee @ 6 Dec 2010 20:19)
Oda is mennék, csak megölne a levegő. :(

milyen magas ez a karancs? 500 méter? ^^
Member
Dec 6 2010 12:29pm
Quote (lacoking @ 6 Dec 2010 19:27)
milyen magas ez a karancs? 500 méter? ^^

729 m

én ausztriában 2000 környékére másztam fel, bár mondjuk a falu is 1600on volt.
Go Back To Magyar Topic List
Prev12345622Next
Add Reply New Topic New Poll