Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 6 Dec 2010 19:46)
én is hűvösebb időben szeretek/nék túrázni, bár talán a -20 kicsit túlzás lenne.
Nem tűnik fel.. Lent még ugye meleg van, aztán ha szarul öltözködsz, akkor megszophatod.. De am nem vészes, én pl nem fáztam..
Lényeg, hogy mire felérsz a hidegebb részre, ne izzadj le. Ezért kell megállni néha pihenni, meg ezért kell vinni +ba a cuccot és nem felkapni már lent minden szart..
Nyáron azért is rühellem a túrázást, mert bogarak kullancsok dögivel vannak, szúnyogok is lehetnek, majd megdöglesz a melegben és a rád ragadt porban. Levegő is fülledt, nem kapsz rendesen ezáltal te sem, jobban kifáradsz. Télen a friss levegő baromi jó, felüdít, érzed az oxigént!

Amikor meg mentünk pl mi, volt nálam 2 termosz, egyikbe tea, másikba forralt bor, meg volt egy sima üvegbe is tea, ami alufóliával volt körbetekerve, meg fáslival..

Az is lényegében termosz hatású volt, bár abba kihűlt azért kicsit, de a célnak megfelelt, ugyan nem maradt 'forró' a tea, de hideg sem volt. Meg ugye azt ittam meg first.
Ami hiányzott az eq-ből nálam az egy ilyen nadrágvédő kamásli volt, mert am a hó olyan térd alá ért kb, annyi esett azokban a napokban.