Quote (Baleee @ 5 May 2011 08:06)
Genthor, ez elég old, de amúgy szánalmas inkább, mint vicces. Amúgy is szarok az ilyen járdán vitt bringautak, mert sokszor autós szemmel nem beláthatóak. Ezért jobbak az autóút mellett csak csíkkal leválasztottak, még ha a padkával elválasztott járdából van leszedve, akkor is.
Szabika, te meg noob vagy. Minden random körülnézés nélkül veszel egy szart? Te sose tanulsz semmiből?

A neten 45352346453 helyen írják, hogy ezek a bringazárak semmit nem érnek. Szerinted minek használnak U-lakatokat, Meg lánc+lakat kombókat, meg ugye az Abusnak a Bordo lakatjait. mert ezek érnek csak valamit. A gerinclakatok, mint a képen is láthatod egy erővágónak semmit nem jelentenek, azok a gyűrűk majdnem hogy kézzel behorpaszthatók.
Szerinted én miért vettem SOBO 12mm-es lakatot, fúrás és saválló páncélozással, meg 10-es edzett acél láncot?!

Ezt a láncot max ilyen überbrutál légpatronos erővágóval vagy gyémántkorongal tudják hip-hop elvágni. Normál erővágó nem is nagyon viszi el, se a lakatot, se a láncot, kézi fűrészből kell pár lap, hogy levágják, flexelni meg nem fognak azokon a helyeken ahol én hagyom.
Lakat súlya: 580,5g
Lánc súlya: 2280,5g
^^
Annyi. Vagy lakat boltban lehet kapni combosabb darabokat, hozzá viszonylag nagy "mindenálló" láncot burkolattal. 6-7kból simán megvan... Lehéz, de ülés alá nem fér be? Vagy táska?
Én a bringámhoz egy vékonka láncot+szar kínai 300 forintos lakatot használok. Aki akarja elvágja, de annyit ér a bringa hogy nem érdemes vele baszódni.
Btw tegnap elbaszott majdnem egy autós miközben halszálkás parkolóba besuhant kései irányjelzéssel kb 25-30al. Épp mentem melóba, néztem ki a fejemből, erre ott van előttem és kanyarodik. Mire felfogtam már ott voltam, nyomom a féket (ő nem, lendülettel parkolt...), beszorultam az ő autója + a mellette levő közé. Okj. Kiszedem magam, mondom kurva anyád te vaksi paraszt, megyek tovább, nézem olyan nyócas van a kerékben hogy faszán tágítja a féket, meg tompít. Zsííííír. Erre hallom h dudál mögöttem, és jön. Wtf. Lehúzza za ablakot és kiabál. Oks. Megállunk, kiszál, kiabál. Beszólok, mégjobban kiabál. Mondja hív rendőrt. Mondom ahogy akarja. Hívott. 1 órát vártam míg kijöttek. felvették jegyzőkönyvet, etcetc. Nála kb 20 cm hosszan megkarcolódott a fényezés. 10re értem be dolgozni, 8 helyett (~7:40kor történt).
Kérdésem felétek: ugyan mi a búbánatos lófaszért hívott rendőrt? Szabálysértési eljárás lesz, melynek keretében ha megállapítják hogy ő is vétkes (ráadásul életet veszélyeztető helyzetben, mivel autó vs bringa van), akkor kategóriákat mehet fel a biztosítása, + pénzbírság. És gyanítom, ha nagyobb részt engem találnak felelősnek, akkor LEHET hogy velem tudja kifizettetni a kárát, ami mennyi is lesz? 30-40e? + Én is kapok szabálysértés miatt csekket.

Másik kérdés: vajon lehetek-e én a hunyó itt? autó vs autó esetén, ha valaki hátulról megy bele a másikba, akkor a hátulról belemenő MINDIG hibás és fizet. De itt nem erről van szó, oldalát kaptam el, hátul - mivel későn jelzett irányt, és kurvagyorsan kanyarodott a parkolóhelyre. A pofa azt kiabálta, hogy miért akartam jobbról előzni. Ezt nem tudom hogy gondolta, és remélem aki elbírál az meglátja hogy a hátulját húztam meg, mert addigra már bennt volt a parkolóban (igaz, közte és a másik autó között én is :D). Mert ő ezt hozta fel legnagyobb indokként, hogy én vagyok a hibás... Azt meg hogy a rendőröknek mit mondott kurvára nem tudom, mivel külön hallgattak ki minket.
Mindenesetre a centírozás 1k volt. De ha kiderítik hogy ő volt a hibás (szerintem 99%ban ő... index??? TÜKÖR????), és kifizettethetem velük a kárt, visszamegyek a boltba, és megmondom nekik h pakoljanak össze má' nekem egy kereket visszadátumozott számlával vagy ilyesmi, olyan 10k környékén.