Quote (bajcli @ 16 Nov 2019 05:50)
ez az uj skillrendszer mondjuk baromi tre szerintem
eleve nem nagyon tetszik az otlet, hogy mindenki 8 darab 6link skill-lel rohangaljon, de raadasul a gearinget is elegge leegyszerusiti ("linkelni" nem kell mar, csak socketelni meg max szinezni, de a szinezesbol is kiveszik a melyseg/player agency, hogy kulonbozo stat requirementek manipulalasaval noveled/csokkented a szinek eselyet pl, vagy hogy mennyi erteket ad egy cuccnak, ha sok jo offcolor socketje van -- egy freezing pulse-t nyilvan semmi ertelme nem lesz 4 zold offcolorra szinezni a supportok miatt pl, itemeken meg csak main skill gem szin van)
+ szerintem a linkelt socketek a cuccokon ilyen igazi ikonikus poe-trademark, ez az uj interface meg egyreszt nem valami intuitiv, masreszt meg baromi igenytelenul is nez ki (bar az gondolom, valtozhat, leven pre-alfa)
++ elveszik a jatekbol egy tokjo pillanat, a mini-high, amit akkor erzel, amikor meglatod a "failed to apply item: target already has the maximum number of socket links" uzenetet, vagy epp 10 fusingbol random 6linkelsz valamit (legalabbis ketlem, hogy ugyanolyan lesz 6-socketelni egy skill gemet)
namindegy, amugy minden mas eleg 10/10
túl keveset tudunk még róla
nem tudjuk hogy kell majd socketelni a gemeket, hogyha megmarad a 6linkelésnek az átlagos ára (800-1000 fusing), akkor 8x 6link nem az amit a második mapodon megszerzel azt jól van
meg aztán hány build van ami jelentősen erősebb 8 db 6linkkel, mint mondjuk 2vel? nem tudjuk, mert nyilván beraknak kurva sok új skillt ami ki tudja használni ezt
az pl kurva jó benne, hogy eddig volt 1 esetleg 2 6linked amiben a main skilled volt a legtöbbet sebző supportokkal, így egy csomó utility support csak rohadt a gameben és senki nem használta őket, de ugye most lesz 2x annyi gemslotod, és elkezdhetsz használni ilyeneket h cwdt bl gmp blind, az összes warcry, decoy totem, vaal grace, generális value cuccok, ami azért összeadódik és jelentősen megnöveli a power levelét a karaktereidnek. bónusz pont hogyha a game lesz annyira nehéz addigra hogy endgame muszáj lesz ezeket használni h túléld
ha a jewelleret meg fusingokat átalakítják egy új currencybe ami gemsocketeket ad, ugyanúgy meglehet a sima boldogságérzés mikor megkapod a 6 socketet, csak az a különbség hogy nem kell várnod a jeweller+fusingjaiddal addig amíg megvan az endgame itemed, hanem spamolhatod onnantól amint megkapod a gemet. ez megoldhatja h a rare chestek+2handerek mindig eladhatatlanok még akkor is ha relatíve jók a statjaik, mert senki nem fog 6linkelni egy 30c itemet
én az offcoloringre nem úgy tekintek mint egy jó dologra a játékban, ha én egy astralt akarok rakni a spellcasteremre mert megvan az STR és kell a resi, akkor miért kéne exaltokat költenem arra hogy 5b legyen? ugyanez a melee/bow CI buildekre, etc., bárhogy nézek rá a coloring systemre, csak arra jó h lecsökkentse az opcióid számát