d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Felsőoktatás Topik > Bmebme
Prev1289290291292293327Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 80.00
Jan 28 2016 05:57pm
Quote (Jancsipapa @ 29 Jan 2016 00:54)
hát márpedig csak hülyeséget szül, ha megpróbálják felnőttekkel megoldani ezeket a feladatsorokat

kaptam már olyan feladatokat vadidegen, ismeretlen emberektől, ahol 3 képlettel megoldottam a feladatot, 11. osztályos kombinatorikai képletekkel, aztán kiderült, hogy a feladat kérdezője 7. osztályos
annak persze, hogy nem úgy kell elmagyarázni, mint egy 17 évesnek

sokan azt felejtik el, hogy nem tudták mindig fejből a másodfokú megoldóképletet, sőt, nem oldottak meg háromismeretlenes egyenletrendszereket, de egy jó matekos 6-8. osztályos bizony megcsinálja, más módszerekkel

nincs mit eurotrash

erre gondoltam en is, hogy hatodikas megoldja a kis maga modjan, felnott fejjel azert sokkal egyszerubbnek kene ennek lennie, de valamiert megsem megy a tobbsegnek (en ugyan csak atfutottam a feladatlapon, de azert nem ereztem annyira brutalisnak, hogy az indexes sracok ennyire szarul oldjak meg)

euroszemét
Member
Gold: 206.00
Jan 28 2016 06:00pm
Quote (Anarkin @ Jan 29 2016 01:57am)
mondjuk azt sem hiszem el, hogy közoktatásban el lehet jutni arra a pontra, hogy nem bírja megtanulni és xanaxot tol (mondjuk valószínűleg magyar egyetemen sem lehet ide eljutni, vagy csak nagyon nehezen, affinitással)
miközben semmi mást nem kell csinálnia célja eléréséhez azon kívül h napi 1.5 órát tanul - de szerintem az már igen erős túlzás, ha napi szinten konzisztens 1.5 óráról beszélünk, nem?
(biztos jó munkaerő lesz, ill. úgy általánosságban is nagyon hasznos az életben -- de ez inkább csak "offenzív" megjegyzés)

https://www.ted.com/talks/regina_hartley_why_the_best_hire_might_not_have_the_perfect_resume/transcript
But if your whole life has been engineered toward success, how will you handle the tough times?

az meg, hogy "a diáknak sikerélménye legyen" kb alsó osztályban tudom elképzelni/elfogadni -- ti nem?

nekem nagy hiányosságaim vannak, épp ilyen "A Primer for Mathematics Competitions (Oxford Mathematics)" cuccot olvasok, amit <18 évesek versenyeire szántak..

a diáknak legyen sikerélménye 14 éves koráig mindenképp (épp ezért kell eldönteni, hogy áltsulis v középiskolás tanár akar lenni valaki, mert 14 év alatt jóval nagyobb szinten van jelen a pedagógia, mint középiskolában)

utóbbiból meg ne indulj ki, néztem pár matematikai olimpia feladatokat, hát csak pislogtam, pedig mindennemű analízis, lineáris algebra nélkül megoldható feladatokról volt szó :D ezek nem fehér embernek valók
Member
Jan 28 2016 06:05pm
Quote (Cpt_Ghost @ Jan 29 2016 01:57am)
erre gondoltam en is, hogy hatodikas megoldja a kis maga modjan, felnott fejjel azert sokkal egyszerubbnek kene ennek lennie, de valamiert megsem megy a tobbsegnek (en ugyan csak atfutottam a feladatlapon, de azert nem ereztem annyira brutalisnak, hogy az indexes sracok ennyire szarul oldjak meg)

euroszemét

pont nem olyan rég erről beszéltem, hogy az órai munka a mai átlag általános iskolákban arról szól, hogy a 90% próbál megérteni minden alapfeladatot, a maradék 10% unatkozik és nincs idő/kapacitás/tanári affinitás arra, hogy felkészítsenek ilyenekre is

megtanulják a hatfaszú egyenleteket, egyenlőtlenségeket, de egy alapvető szöveges feladathoz nem tud az áltsulis hozzáfogni, mert egyszerűen nem jutnak el odáig (egyszerűen az osztály 90%-a nem érti meg, jóhogy nem kérik számon)
Member
Gold: 2,751.03
Jan 28 2016 06:06pm
Quote (Jancsipapa @ Jan 29 2016 01:15am)
indulj ki magadból, jah :D

most nem vagyok a toppon, csak ránéztem a feladatokra, de holnap (azaz már ma) leírom a véleményemet (köszi amúgy, hogy rám gondoltál)

joshinak amúgy igaza van nagyon is, mert elvileg az lenne a lényeg, hogy a diáknak sikerélménye legyen

másfelől meg azért felvételi, hogy a 10x-szeres túljelentkezést eldöntse (tudok 30-szoros túljelentkezéssel rendelkező gimikről és ez 'csak' Debrecen!). Ne is legyen könnyű a negyedikes-hatodikos-nyolcadikosnak, mert akkor mi a lófasz döntene közülük? Az, hogy valaki ellenőrzött, vagy hogy behúzott 2 vesszőt meg 3 ékezetet?

egyébként, pont most vettem egy könyvet 1965-1990 közötti felvételi (=mai emelt érettségis) feladatokból
hát igen megpisiltetett engem is néhány példa, szóval a mai követelményrendszer a béka segge alatt van...

/e az meg külön kek, hogy még most is vist basztatjátok, amikor lehet, hogy ő se csinálna meg egy matek emeltet jól, de a matekmeisterek se egy emelt törit, mert ahhoz se csak segg kell, hanem logikus látásmód, sűrítsd bele a mondandód xx sorba, stb

kétlem, hogy régebben nehezebb volt akármelyik felvételi, sőt
1960ban van akinek még lámpája se volt, hogy este/késő délután tanulhasson wtf
nemhogy még rosszabb lenne a helyzet, nálunk gépészkaron 0.zh mindenkinek hasonló mégis minden évben egyre jobb lesz, ezzel párhuzamosan egyre hangosabban bőg az index minden évben, hogy mennyire nehéz volt a matek felvételije xy-nak és akkor találnak hozza egy vismajor tier alanyt aki persze reprezentálja a felvételizőket, ok
Member
Jan 28 2016 06:09pm
Quote (Cpt_Ghost @ Jan 29 2016 01:57am)

euroszemét

szám feletti kicsi kettes :lol:
Member
Jan 28 2016 06:11pm
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Jan 29 2016 02:06am)
kétlem, hogy régebben nehezebb volt akármelyik felvételi, sőt
1960ban van akinek még lámpája se volt, hogy este/késő délután tanulhasson wtf
nemhogy még rosszabb lenne a helyzet, nálunk gépészkaron 0.zh mindenkinek hasonló mégis minden évben egyre jobb lesz, ezzel párhuzamosan egyre hangosabban bőg az index minden évben, hogy mennyire nehéz volt a matek felvételije xy-nak és akkor találnak hozza egy vismajor tier alanyt aki persze reprezentálja a felvételizőket, ok

nagyon szívesen átküldök pár feladatot :D

na de jó éjszakát
Member
Jan 28 2016 06:13pm
Quote (Jancsipapa @ Jan 29 2016 02:11am)
nagyon szívesen átküldök pár feladatot :D

na de jó éjszakát

guglizgattam egyébként mielőtt írtam a postot, de nem találtam kommunista rendszer előttről egy feladatot se, +szóval szívesen belenéznék :D
Member
Gold: 11,943.00
Jan 28 2016 06:29pm
en nem is ertem, hogy egy felvetelin hogy lehet fennakadni, amikor annak nem az a celja, hogy mindenki otost irjon belole, vagy "atmenjen rajta," hanem hogy rangsort allitson a nnemtomhanyszaz diak kozott, aki ugyanazt a feladatsort megirta + ugyanoda jelentkezik (most ha csinalnak egy kurvakonnyu feladatsort, es mindenkinek marhajol sikerul, akkoris csak az x legjobb diakot veszik fel, ugyanugy, ahogy most)

eleg nehez is lenne, ha mindenki 90%+ra irna...

most igy nekem is siman ment, de egyebkent total el tudom kepzelni, hogy vannak felnottek, akiknek nem. tobbnyire mondjuk azert, mert tudomisen hany eve hozza se nyultak a matematikahoz (nyilvan az elso, behelyettesitos feladatok meg a hulyenek is mennek, de a vege mar nem biztos)

megkockaztatom, hogy egy 12 eves gyerek, aki nap mint nap ezeket gyakorolja meg erre keszul, siman jobbat ir, mint valami vizfeju ujsagiro az indexnel, aki meg az ujsagirashoz se ert, nemhogy a matematikahoz

This post was edited by bajcli on Jan 28 2016 06:30pm
Member
Jan 28 2016 07:27pm
ontopik ofc
kíváncsi vagyok ezt pl hányan tudnák innen
Member
Gold: 4,747.73
Jan 28 2016 07:43pm
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Jan 29 2016 02:27am)
ontopik ofc
kíváncsi vagyok ezt pl hányan tudnák innen
http://2.1m.yt/zvrzf-.png

Mivel svédország nagyon északra van ott nyáron megy később le a nap, télen pedig hamarabb
Mivel napnyugtakor száll fel és le, később kell h a napnyugta legyen
az meg nyáron van

Ez nem is nehéz, HISZEN MÉG ÉN IS TUDOM LOL LEL LYL
Go Back To Magyar Topic List
Prev1289290291292293327Next
Add Reply New Topic New Poll