Quote (Jancsipapa @ Jan 29 2016 01:15am)
indulj ki magadból, jah :D
most nem vagyok a toppon, csak ránéztem a feladatokra, de holnap (azaz már ma) leírom a véleményemet (köszi amúgy, hogy rám gondoltál)
joshinak amúgy igaza van nagyon is, mert elvileg az lenne a lényeg, hogy a diáknak sikerélménye legyen
másfelől meg azért felvételi, hogy a 10x-szeres túljelentkezést eldöntse (tudok 30-szoros túljelentkezéssel rendelkező gimikről és ez 'csak' Debrecen!). Ne is legyen könnyű a negyedikes-hatodikos-nyolcadikosnak, mert akkor mi a lófasz döntene közülük? Az, hogy valaki ellenőrzött, vagy hogy behúzott 2 vesszőt meg 3 ékezetet?
egyébként, pont most vettem egy könyvet 1965-1990 közötti felvételi (=mai emelt érettségis) feladatokból
hát igen megpisiltetett engem is néhány példa, szóval a mai követelményrendszer a béka segge alatt van...
/e az meg külön kek, hogy még most is vist basztatjátok, amikor lehet, hogy ő se csinálna meg egy matek emeltet jól, de a matekmeisterek se egy emelt törit, mert ahhoz se csak segg kell, hanem logikus látásmód, sűrítsd bele a mondandód xx sorba, stb
kétlem, hogy régebben nehezebb volt akármelyik felvételi, sőt
1960ban van akinek még lámpája se volt, hogy este/késő délután tanulhasson wtf
nemhogy még rosszabb lenne a helyzet, nálunk gépészkaron 0.zh mindenkinek hasonló mégis minden évben egyre jobb lesz, ezzel párhuzamosan egyre hangosabban bőg az index minden évben, hogy mennyire nehéz volt a matek felvételije xy-nak és akkor találnak hozza egy vismajor tier alanyt aki persze reprezentálja a felvételizőket, ok