Quote (anyd @ Apr 13 2017 08:52am)
Ahhoz képest hogy rengeteg feszültség van az emberekben, szerintem a hasonló méretű tüntetések közül ez volt az egyik legbékésebb tüntetés Magyarországon.
Nem volt balhé, a rendőröknek "Magyar rendőr velünk van"-t skándáltunk, és nem azt mint a 2006-os tömeg, és _rengeteg_ fiatal volt, sőt mondhatni a tüntetők 90%-a nem volt 30 fölött.
Emiatt jó volt a hangulat, szabadnak éreztük magunkat, szerintem ebbe belefér az hogy egy hordozható hangszóróból szólt egy kis zene és mulattak rá az emberek vonulás közben, nem ez volt a cél.
Mondjuk sörösdobozzal és papírrepülővel nem tudom miért kell doblálni a rendőr sorfalat, meg úgy alapból provokálni a rendőröket, szerencsétlenek nem tehetnek semmiről, nekik oda kellett állni és kész. De ezt betudom annak, hogy minden tüntetésen van alja nép, sajnos.
Amúgy a gyorsított eljárás kimenetelére kíváncsi leszek, mert ha elítélik csoportos garázdaságért a festékdobálókat, akkor abból tuti, hogy még nagyobb népharag lesz.
Más: olvastam ma reggel, hogy nem kizárt, hogy a Fidesz tudatosan provokálja most az embereket, mert jobb, ha most ömlik ki a szar, mint jövőre a választások idején. Szóval arra játszanak, hogy hamar lecseng ez az egész, a birka nép meg elfelejti. Nagyon remélem, hogy nem jön be a számításuk.
This post was edited by -joey- on Apr 13 2017 04:00am